Persut sallii asiatoman maahan tulon venäjältä, miksi?

Avatar
John Carter
Reactions:
Viestit: 18374
Liittynyt: 30 Marras 2022, 07:46

Re: Persut sallii asiatoman maahan tulon venäjältä, miksi?

Viesti Kirjoittaja John Carter »

Joo, ei ole kyse mistään oikeudesta hakea turvapaikkaa, eikä kyseessä ole myöskään ihmisoikeudet, vaan sotatoimet. Hybridi sellaiset.
”Ei ole kyse oikeudesta hakea turvapaikkaa”
Kokoomuksen kansanedustajan Timo Heinosen mukaan itärajallamme Venäjän puolella odottaa tälläkin hetkellä suuri määrä, jopa tuhansia ihmisiä – Venäjän hybridioperaatioon osallistumista.

– On myös todennäköistä, että itärajalla alkaa tapahtua myös enemmän, kun lumet pitkältä maarajaltamme sulavat. Pysyykö hybridioperaatio edes Venäjän hallinnassa on sekin kysymysmerkki? Syntyykö alueelle sekasortoa?, Heinonen kysyy blogissaan.

Nyt lausuntokierrokselta tulleella uudella poikkeuslailla halutaan Heinosen mukaan estää pahimpien uhkakuvien toteutuminen.

Kirjoituksessaan hän kannustaa edelleen lukemaan sisäministeriön muistion 28.11.2023 liittyen Valtioneuvoston päätökseen rajanylityspaikkojen väliaikaisesta sulkemisesta ja kansainvälisen suojelun hakemisen keskittämisestä. Siinä todetaan muun muassa seuraavaa:

”Viranomaiset ovat havainneet ilmiön sisältävän myös kansainvälistä rikollisuutta. Ilmiön voimistuessa kasvaa myös riski siitä, että maahan pyrkivien henkilöiden joukossa on rikollisia tai radikalisoituneita henkilöitä. Poliisin arvion mukaan maahan saapuvien ihmisten mukana Suomeen todennäköisesti saapuu sisäistä turvallisuutta vaarantavia henkilöitä, joista osalla voi olla sotarikostaustaa. Maahan tulevien henkilöiden joukossa Suomeen voi päästä myös rikoksiin syyllistyneitä henkilöitä, rikollisjärjestöjen jäseniä ja siviileiksi tekeytyneitä sotilaita.
Suuri hakijamäärä mahdollistaa myös erilaisten kansallista turvallisuutta vaarantavien henkilöiden tai joukkojen tarkoituksellisen lähettämisen Suomeen. On todennäköistä, että ilmiö tulee aiheuttamaan yhteiskunnassa turvattomuutta.”

Heinonen painottaa, että juuri tästä on kyse.

– Ei siis oikeudesta hakea turvapaikkaa.

Nyt lausuntokierroksella ollut poikkeuslaki edellyttää eduskunnassa laajaa neljän viidesosan enemmistöä kiireellisyytensä takia ja sen jälkeenkin kahden kolmasosan enemmistöä itse päätöksenteossa.

– Haluan itse luottaa siihen, että nämä enemmistöt eduskunnasta maamme koskemattomuuden ja turvallisuuden takaamiseksi löytyy.

Heinosen mukaan näyttää selvältä, että hallituksen esitys on ristiriidassa kansainvälisten sopimusten velvoitteiden ja ihmisoikeusvelvoitteiden kanssa.

– Voi olla, että joudumme näihin kysymyksiin vastaamaan ja siihen pitää olla valmis. Voimme saada näiden asioiden rikkomisesta moitteet tai muutakin. Nekin on syytä olla valmis vastaanottamaan.

– Olen itse kuitenkin lopulta varma, että maamme tulee saamaan ennen muuta kiitosta ja arvostusta siitä, että hybridihyökkäys pysäytetään ja tällä tavalla toimivan Venäjän mahdollisuudet horjuttaa länttä pelataan pois, Heinonen päättää.

https://www.verkkouutiset.fi/a/ei-ole-k ... /#0b64b445
"Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys."- Albert Einstein.
Avatar
John Carter
Reactions:
Viestit: 18374
Liittynyt: 30 Marras 2022, 07:46

Re: Persut sallii asiatoman maahan tulon venäjältä, miksi?

Viesti Kirjoittaja John Carter »

Sale ja Stubb jälleen oikeassa ja vihvasfemwoke väärässä. Kovat tuomiot paikallaan!
– Silloin kun me joudumme mittaamaan kaikkien turvaa suhteessa joidenkin erityisoikeuksiin, se on äärimmäisen vaikea kysymys, presidentti muotoili keskiviikon A-studiossa.

Niinistö kertoo joutuneensa pohtimaan jo vuonna 2016, voisiko Suomi säätää lain, joka on ristiriidassa perus- ja ihmisoikeusvelvoitteiden kanssa. Myös tuolloin Suomeen tuli itärajan yli suuri määrä turvapaikanhakijoita.

Niinistö sanoo todenneensa tuolloin, ettei Geneven sopimuksen tekijöillä vuonna 1951 ollut minkäänlaista käsitystä, että pakolaisuutta voitaisiin käyttää väärin valtapoliittisiin tarkoituksiin.

– Silloin kun siitä eduskunnassa puhuin, siitä tuli korville aika vahvasti, Niinistö muisteli.
Niinistö arvioi, että kansainvälisten sopimusten muuttaminen on käytännössä lähes mahdotonta. Niitä voidaan kuitenkin tulkita eri tavoin.

– Nehän ovat pitkälti kuitenkin tulkinnalla johdettuja.

Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi aiemmin keskiviikkona suhtautuvansa myönteisesti valmisteilla olevaan rajalakiin. Hänen mukaansa turvapaikkalainsäädäntö ei enää toimi nykymaailmassa.

https://yle.fi/a/74-20081257
"Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys."- Albert Einstein.
Avatar
John Carter
Reactions:
Viestit: 18374
Liittynyt: 30 Marras 2022, 07:46

Re: Persut sallii asiatoman maahan tulon venäjältä, miksi?

Viesti Kirjoittaja John Carter »

Kannattaa muistaa Putlerin roistokoplan kohdalla 180 asteen sääntö, eli totuus on juuri päinvastainen, kuin esittävät.
Putin: Venäjä ei aio hyökätä Nato-maahan
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010293047.html
Liitteet
Screenshot 2024-03-28 10.14.01.png
Screenshot 2024-03-28 10.14.01.png (358.11 KiB) Katsottu 215 kertaa
"Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys."- Albert Einstein.
Avatar
John Carter
Reactions:
Viestit: 18374
Liittynyt: 30 Marras 2022, 07:46

Re: Persut sallii asiatoman maahan tulon venäjältä, miksi?

Viesti Kirjoittaja John Carter »

Todella järkeviä ja isänmaallisia ajatuksia uudella presidentillämme ja ylipäälliköllä!
Presidentti Alexander Stubb puolustaa rajalakia: On mentävä Suomen turvallisuus edellä
Tasavallan presidentti kertoo perehtyneensä tarkkaan lakiluonnokseen Venäjän hybridivaikuttamisen torjumiseksi.
Tasavallan presidentti Alexander Stubb puolustaa hallituksen valmistelemaa rajalakia, jonka tarkoitus on estää Venäjän hybridivaikuttamista turvapaikanhakijoita hyväksi käyttäen. Lakiluonnoksen mukaan turvapaikkahakemuksia voitaisiin tiettyjen edellytysten vallitessa kieltäytyä vastaanottamasta osassa Suomen itärajaa. Lain soveltaminen edellyttäisi hallituksen ja tasavallan presidentin yhteistyötä ja päätös voitaisiin tehdä enintään kuukaudeksi kerrallaan.

Stubb kertoo keskustelleensa lakiluonnoksesta hallituksen kanssa ennen sen lähettämistä lausuntokierrokselle ja käyneensä läpi tarkkaan siihen sisältyvät ehdot.
– Ensimmäinen lähtökohta on se, että meidän kaikkien ensisijainen tavoite pitää olla Suomi ja Suomen turvallisuus. Ja joskus voi olla sellaisia tilanteita, jolloin joutuu tekemään toimenpiteitä, joissa mennään turvallisuus edellä, Stubb kuvasi asetelmaa toimittajille tiedotustilaisuudessa Itä-Suomen vierailunsa yhteydessä keskiviikkona.

– Toinen huomio on se, että viranomaisilla pitää olla työkalut toimia vaikeissa paikoissa, ja sitä tällä lailla haetaan.

Stubb kertoi keskustelleensa asiasta rajaviranomaisten kanssa ja arvioi, että jos laki muodossa tai toisessa menee läpi, se mahdollistaa myös viranomaisille nykyistä enemmän toimintavapautta rajalla.
– Kolmas huomio on se, että voi olla, että elämme maailmassa, johon rakennettiin turvapaikkapolitiikka, joka ei enää toimi. Pitää aina elää ajassa ja tällä tarkoitan lähtökohtaisesti sitä, että jos Venäjän kaltainen valtio käyttää ihmistä aseena, välineellistää, aseellistaa, niin pitää olla keinovalikoimassa tapa, jolla tämä voidaan pysäyttää.

https://www.verkkouutiset.fi/a/presiden ... /#0b64b445
"Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys."- Albert Einstein.
Avatar
Lyde19
Reactions:
Viestit: 7811
Liittynyt: 02 Joulu 2022, 06:21

Re: Persut sallii asiatoman maahan tulon venäjältä, miksi?

Viesti Kirjoittaja Lyde19 »

Persut eivät pysty vastustamaan Satosta joka haluaa tuoda mamuja oikealta ja vasemmalta Suomeen alentaman palkkoja.
Erityisesti vientialojen palkat pitää nyt saada alas niin kannattavuus paranee sanoi Satonen.
Avatar
John Carter
Reactions:
Viestit: 18374
Liittynyt: 30 Marras 2022, 07:46

Re: Persut sallii asiatoman maahan tulon venäjältä, miksi?

Viesti Kirjoittaja John Carter »

PerusKokoomus on erittäin valppaana. Scheininin kopla muodostaa tällä hetkellä pahimman uhkan, sillä kyse EI ole maahanmuutosta, tai ihmisoikeuksista, vaan kyseessä on hybridisotatoimet.
Mielipide
Lukijan mielipide
Rajavartijoiden rikosvastuu on todellinen
Rikosvastuun poistaminen voisi olla tehokas vain, jos asiasta säädettäisiin Latinalaisen Amerikan sotilasdiktatuurien kaltaisella rankaisemattomuuslailla.
HALLINTOTIETEIDEN tohtori ja oikeustieteen tohtori Matti Muukkonen kirjoitti, että kaavailtu rajasulkupoikkeuslaki voisi johtaa rajavartijan tuomitsemiseen rikoksesta vain, jos pakkopalautusten kannalta merkityksellisistä perusoikeuksista ja ihmisoikeuksista ilmenisi selvästi, mikä virkamiehen velvollisuus on ollut. Hänen mukaansa eduskunnan säätämän lain noudattaminen suojaa virkamiehiä tuomioilta (HS Mielipide 29.3.).

MUUKKONEN jätti huomiotta kaksi asiaa. Kaavailtu laki suojaisi virkamiehiä tuomiolta vain, jos eduskunta säätäisi lain sellaisessa muodossa, joka asettaa rajavartijoille lakisääteisen velvollisuuden olla piittaamatta ihmisoikeuksista pakkokeinoja käytettäessä. Tällaista lakia ei olla säätämässä, vaan sisäministeriön lakiluonnoksen lähtökohtana on teeskennellä, että rajavartija suorittaisi tosiasiallisen, joskin summaarisen, turvapaikkatutkinnan ennen kuin Suomen oikeuspiiriin päässyt ihminen työnnetään Venäjän puolelle. Kuten lakiluonnoksesta antamassani lausunnossa korostin, rikosvastuun poistaminen voisi olla tehokas vain, jos asiasta avoimesti säädettäisiin Latinalaisen Amerikan sotilasdiktatuurien kaltaisella rankaisemattomuuslailla.

Toiseksi Muukkosen oletuksena on, että sovellettaviksi tulisivat vain virkavelvollisuuden rikkomista koskevat rangaistussäännökset. Ne toki voivat tulla sovellettaviksi, ja myös sen koulutusaineiston valossa, jolla teeskenneltäisiin opastettavan rajavartijoita kunnioittamaan ihmisoikeuksia pakkopalautusten täytäntöönpanossa.

OLENNAISEMPAA kuitenkin on, että pakkopalautuksessa rajavartija saattaisi syyllistyä moniin muihinkin rikoksiin, joilla kullakin on oma itsenäinen tunnusmerkistönsä, kuten pahoinpitely, kuolemantuottamus, vaaran aiheuttaminen, heitteillepano, pelastustoimen laiminlyönti tai syrjintä.
Martin Scheinin

professori

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000010327266.html
Lustraation alkaessa pitää vain huolehtia, että totuuskomitea olisi täysin riippumaton, niin että siihen ei kuuluisi ainakaan yhtäkään DemLan (Suomen Demokraattisten Lakimiesten) rekisteröidyn yhdistyksen jäsentä. Vuonna 1954 perustetun aatteellisen yhdistyksen olemassaolo ja tarkoitus pohjautuu kylmän sodan aikana syntyneeseen vanhaan maailmanjärjestyksen (OWO) konseptiin "kansandemokratiasta" erotuksena liberaalista maailmanjärjestyksestä (LWO) ja läntisestä valistusfilosofiasta. Yhdistys pyrki "demokratisoimaan" maamme oikeus- ja yhteiskuntapolitiikan.

DemLan arkistosta käy ilmi, että yhteyttä pidettiin DDR:n, Neuvostoliiton ja Unkarin lakimiesjärjestöihin. Kansandemokratioissa "kansalla" käsitettiin sitä osaa kansalaisista, jotka elivät omalla työllä. Sen sijaan kansaan ei luettu niitä, jotka elivät toisten työllä. He olivat Leninin ja Stalinin käsitteistössä "kansanvihollisia" ja heitä käsiteltiin sellaisina proletaarisen luokkaoikeuden mukaan. Kansanvallan määrittely löytyy DenLan vuoden 1972 ohjelmasta, jota kutsuttiin "pitkäksi paperiksi". Siinä on 26 sivua ja sen käsitesisältö perustuu kapitalistisen talousjärjestelmän kritisoimiseen samalla tavalla kuin Karl Marxin ja Friedrich Engelsin kirjoituksissa.

On mielenkiintoista, että esim. Tarja Halosen presidenttiehdokkuuden viestintävastaavana toiminut SAK:n johtaja Eero Heinäluoma poimi Halosen vaalityöhön SAK:n tiedotusosastolta Riitta Juntusen, joka oli MfS:n koulutettu ja kokenut kokenut toimija, joka oli jo itse asiassa jäänyt siitä kiinni Suojelupoliisissa, mutta jätettiin esitutkinnan ja syyteharkinnan ulkopuolelle, nähtävästi juuri Halos- kytkennän ansiosta. Halonen hoiti myös myöhemmin, että muutkin Stasin suomalaiset yhteyshenkilöt välttivät syytetoimet, vaikka yhteistoiminnan tunnusmerkistö täyttyi. Itse asiassa kaikki DDR:ssä opiskelleet suomalaiset saivat kansanarmeijan lyhennetyn asekoulutuksen: talvisin oppitunteja ja kesäleireillä asekäsittelyä. Omat DDR- yhteydet omasi myös SDP:n puoluesihteeri Ulpu Iivari, joka oli Kari Tapani Tapiolan puoliso (Ulpu Hannele Iivari- Tapiola).

Niin, vielä tuohon DemLaan ja heidän "pitkään paperiinsa" palatakseni, niin käsitteiden kääntämisen tekniikalla tosiallista taatumuksellisuutta esiteltiin "edistyksellisyytenä" ja siinä suorastaan sosialistisen realismin mukainen suoritus oli julkilausuma, minkä mukaan EEC:n vastustus oli keskeisin tehtävä. Kun neuvostoblokki romahti, romahti se taantumuksellisuuttaan ja lännessä elämä jatkui yhtä edistyksellisenä, kuin ennenkin. Ja kuinka ollakaan, niin DemLan pöytäkirjat, toimintasuunnitelmat, toimintakertomukset, ja tilinpäätökset ovat kateissa vuosilta 1989- 2004, jolloin järjestön puheenjohtajana oli Martin Scheinin. Monet mukana olleet, kuten Tarja Halonen (jäsen 000167), Pentti Arajärvi (jäsen 000135), Anneli Jäätteenmäki (jäsen 000825), ja Jorma Melleri (jäsen 000067) ovat tuttuja jo DemLan tietovuotoprosessista, joka johti Suomen ensimmäisen naispääministerin ennätyksellisen lyhyeksi jääneen pääministeriuran päättymiseen juhannuksena 2003. Tuo käsitteiden kääntämisen tekniikka on nykyäänkin vielä käytössä esim. vihvasfemwokella, joiden joukkioista löytyy yhä paljon entisiä stallareita.
Ministeri Lulu Ranne: Jos Suomeen hyökätään, näin me toimimme
"Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys."- Albert Einstein.
Rere
Reactions:
Viestit: 2023
Liittynyt: 01 Joulu 2022, 15:43

Re: Persut sallii asiatoman maahan tulon venäjältä, miksi?

Viesti Kirjoittaja Rere »

"Ja kuinka ollakaan, niin DemLan pöytäkirjat, toimintasuunnitelmat, toimintakertomukset, ja tilinpäätökset ovat kateissa vuosilta 1989- 2004, jolloin järjestön puheenjohtajana oli Martin Scheinin. "

Uskomme toki kaikki, että kyseessä on vain pelkkä sattuma. Jos muuta arvelee niin on vähintään persu mutta todennäköisimmin fasisti. Saattaa olla myös islamofobikko.

Tässä monelle suomalaiselle edistysmieliselle poliitikolle varsin tuttu laulu:

"Auferstanden aus Ruinen und der Zukunft zugewandt,
laß uns Dir zum Guten dienen, Deutschland, einig Vaterland.
Alte Not gilt es zu zwingen, und wir zwingen sie vereint,
denn es muß uns doch gelingen, daß die Sonne schön wie nie
über Deutschland scheint, über Deutschland scheint.
Glück und Friede sei beschieden, Deutschland, unserm Vaterland.
Alle Welt sehnt sich nach Frieden, reicht den Völkern eure Hand.
Wenn wir brüderlich uns einen, schlagen wir des Volkes Feind.
Lasst das Licht des Friedens scheinen, dass nie eine Mutter mehr
ihren Sohn beweint, ihren Sohn beweint.
Lasst uns pflügen, lasst uns bauen, lernt und schafft wie nie zuvor,
und der eignen Kraft vertrauend, steigt ein frei Geschlecht empor.
Deutsche Jugend, bestes Streben, unsres Volks in dir vereint,
wirst du Deutschlands neues Leben, und die Sonne schön wie nie
über Deutschland scheint, über Deutschland scheint."

Kuten laulussa sanotaan aurinkokaan ei ole koskaan Saksassa niin kauniisti paistanut kuin DRR:n aikaan. Tottahan tuo on kuten säätiedoistakin näkee. Synkkää ja sateista on Saksassa nykyään ollut.
Avatar
Toope
Reactions:
Viestit: 3624
Liittynyt: 05 Joulu 2022, 17:50

Re: Persut sallii asiatoman maahan tulon venäjältä, miksi?

Viesti Kirjoittaja Toope »

Mitä jos Martin Scheinin ei ole ollutkaan ihan Suomen asialla...? :D
Avatar
John Carter
Reactions:
Viestit: 18374
Liittynyt: 30 Marras 2022, 07:46

Re: Persut sallii asiatoman maahan tulon venäjältä, miksi?

Viesti Kirjoittaja John Carter »

Toope kirjoitti: 31 Maalis 2024, 20:32 Mitä jos Martin Scheinin ei ole ollutkaan ihan Suomen asialla...? :D
Niin, hyvän Vladimir- ystävän hyvä ystävä tasavallan presidentti Tarza myönsi hänelle 6.12.2003 Valkoisen Ruusun ritarikunnan ensimmäisen luokan ritarimerkin ja puolustusministeri Niinistö nimitti häntä perustuslakitalibaniksi, joka on jo itsessään hyvin epäilyttävää.

Scheinin piti useiden muiden perustuslakiasiantuntijoiden tapaan vuosina 2018 ja 2019 eduskunnassa käsiteltyjä tiedustelulakeja perustuslaillisesti ongelmallisina. Hänen mukaansa lait mahdollistivat massavalvonnan, ja hän myös vastusti kaavaltua perustuslain muutosta ja kannatti sen sijasta muutosten toteuttamista määräaikaisilla poikkeuslaeilla. Hän myös julkaisi jo vuonna 2017 asiasta avoimen kirjeen neljälle eduskunnan oppositopuolueelle. Puolustusministeri Jussi Niinistö arvosteli perustuslakiasiantuntijoiden toimintaa asiassa. Hän kohdisti arvosteltunsa erityisesti Scheiniin ja syytti tätä eduskunnan painostamisesta ja viittasi samalla hänen vasemmistolaiseen poliittiseen taustaansa. Scheinin vastasi kritiikkiin poliittisesta menneisyydestään, että hänestä on sittemmin tullut liberaali ja että hänen arvomaailmansa ovat kansainväliset ihmisoikeudet. Niinistön kommenteista tehtiin kantelu oikeuskansleri Tuomas Pöystille, joka katsoi, että Niinistö käytti epäasiallista kieltä kutsuessaan valtiosääntöoikeuden asiantuntijoita ”perustuslakitalebaneiksi”. Scheinin teki myös poliisille tutkintapyynnön Niinistön blogikirjoituksesta, mutta poliisi katsoi kirjoituksen kuuluvan ministerin virkatehtävien piiriin ja jätti tapauksen tutkimatta.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Martin_Scheinin
"Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys."- Albert Einstein.
Avatar
marjatta1
Reactions:
Viestit: 1489
Liittynyt: 04 Joulu 2023, 07:10

Re: Persut sallii asiatoman maahan tulon venäjältä, miksi?

Viesti Kirjoittaja marjatta1 »

Lyde19 kirjoitti: 28 Maalis 2024, 12:34 Persut eivät pysty vastustamaan Satosta joka haluaa tuoda mamuja oikealta ja vasemmalta Suomeen alentaman palkkoja.
Erityisesti vientialojen palkat pitää nyt saada alas niin kannattavuus paranee sanoi Satonen.
Mitähän se Satonen mahtoikaa sanoa? :?: :?:

"Työministeri Arto Satonen (kok) sanoo, että vientivetoinen työmarkkinamalli ei ole ristiriidassa sukupuolten välisten palkkaerojen vähentämisen kanssa. Vientivetoisessa työmarkkinamallissa keskeisten vientialojen, kuten teknologiateollisuuden palkankorotukset määrittelisivät myös muiden alojen korotukset."
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/d ... df88f84c3a
Elämä
on kuin tiimalasin hiekka
se pysähtyy
ellet käänny ympäri

— Sari Virlander
Avatar
John Carter
Reactions:
Viestit: 18374
Liittynyt: 30 Marras 2022, 07:46

Re: Persut sallii asiatoman maahan tulon venäjältä, miksi?

Viesti Kirjoittaja John Carter »

Siinä hieman osviittaa tulevasta lumien sulettua ja eduskunnan rajalalainsäädännöstä äänestämiseen.
Puolaan pyrki pääsiäisenä 736 siirtolaista, rajavartijoita heitellään videolla kivillä
Viranomaisten mukaan tulijat käyttäytyivät hyökkäävästi.
Puolan rajavartioston mukaan maan Valko-Venäjän vastaisella rajalla oli kiireinen pääsiäisviikonloppu.

Viranomaisten mukaan 736 ihmistä yritti ylittää rajan laittomasti 29.3.–1.4. välisenä aikana.

Rajavartioston mukaan tulijat käyttäytyivät hyökkäävästi.

Jutun alla olevalla videolla näkyy, kuinka puolalaisia rajavartioita heitellään rajan teräsaidan takaa kivillä ja oksilla.

Puola on rakentanut Valko-Venäjän vastaiselle rajalle 5,5 metriä korkean ja 186 kilometriä pitkän teräsaidan siirtolaisten tulon hillitsemiseksi.

https://www.verkkouutiset.fi/a/puolaan- ... /#0b64b445
"Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys."- Albert Einstein.
Avatar
John Carter
Reactions:
Viestit: 18374
Liittynyt: 30 Marras 2022, 07:46

Re: Persut sallii asiatoman maahan tulon venäjältä, miksi?

Viesti Kirjoittaja John Carter »

Johan alkoi tapahtumaan. Loppuu se vihvasfemwoken mamutus, desantointi ja suomalaisten turvallisuuden huonontaminen. Kovat tuomiot paikallaan!
Suomen ja Venäjän välinen raja pysyy edelleen suljettuna toistaiseksi. Maarajan ylityspaikat pysyvät suljettuina 15. huhtikuuta alkaen, sisäministeriö tiedottaa.

Valtioneuvosto päätti asiasta tänään. Edellinen sulkupäätös on voimassa huhtikuun puoliväliin.

Myös Haapasaaren, Nuijamaan sataman ja Santion ylityspaikat ovat kiinni huvialusliikenteeltä huhtikuun puolivälistä alkaen.

Päätös on voimassa niin kauan kuin se nähdään välttämättömäksi.

Sisäministeriö toteaa tiedotteessa, että viranomaisten nykytiedon perusteella uhka välineellistetyn maahantulon uudelleen käynnistymisestä on edelleen todennäköinen.
https://yle.fi/a/74-20082116
Tullin uudeksi pääjohtajaksi on valittu oikeustieteen kandidaatti Sami Rakshit.

Hän siirtyy tehtävään Tullin valvontaosaston osastopäällikkön tehtävästä ja aloittaa pääjohtajana toukokuun alussa.

Valtioneuvosto teki päätöksen Rakshitin nimityksestä tänään torstaina. Hänen kautensa pääjohtajana kestää vuoden 2029 huhtikuun loppuun.
https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-219314
Hallitus esittää muutoksia kotoutumiseen – ”Maahanmuuttajilla tulee olla suurempi vastuu”
Hallitus esittää useita muutoksia maahan tulijoiden kotoutumiseen.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/3 ... 7e1b6fbf8f
UPI Live: Suomen vuosi Natossa

"Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys."- Albert Einstein.
AimoJortikka
Reactions:
Viestit: 3183
Liittynyt: 11 Joulu 2022, 13:14

Re: Persut sallii asiatoman maahan tulon venäjältä, miksi?

Viesti Kirjoittaja AimoJortikka »

Hallitus kun säästää kaikesta ja tinkii kaikesta. Paitsi omista palkoistaan. Niin ovatkohan miettineet, miten kalliiksi tuo itärajan erikoislaki voi vielä tulla?

https://www.is.fi/politiikka/art-2000010339100.html

"Sopimuksen toteutumista turvaa Euroopan ihmisoikeus­tuomioistuin.
Jos tuomioistuimen mukaan jäsenvaltio on rikkonut ihmisoikeuksia, voidaan jäsenvaltio esimerkiksi määrätä maksamaan valittajalle hyvitystä. Tuomio on sitova, ja vastaajavaltion on pakko noudattaa sitä."

"Kaiken ydin piilee siinä, että EU-komissio voi halutessaan päättää käynnistää rikkomusprosessin. Tässä painotus on sanassa voi.
Tähän poliittiseen päätökseen hallitus tällä hetkellä luottaa."

"Vaikka EU-komissio ei päättäisikään käynnistää itärajan mahdollisen poikkeuslain toimista rikkomusprosessia, on edelleen olemassa se mahdollisuus, että esimerkiksi yksittäinen turvapaikanhakija esittää tuomioistuimelle valituksen Suomen toiminnasta.

Valituksen voi esittää, jos turvapaikanhakija on mielestään henkilökohtaisesti ja suoraan joutunut sopimuksessa tai sen pöytäkirjoissa taattujen oikeuksien ja takuiden vastaisten loukkauksien kohteeksi. Loukkauksen on täytynyt olla jonkun sopimukseen sitoutuneen jäsenvaltion aiheuttama.


Valituksen esittäjällä ei tarvitse olla Euroopan neuvoston jäsenmaan kansalaisuutta. Jonkun näistä valtioista on ainoastaan täytynyt aiheuttaa valituksen kohteena oleva loukkaus kyseisen valtion tuomiovallan alueella, mikä yleensä tarkoittaa sen maantieteellisellä alueella.

Tämä prosessi ei kuitenkaan ole valittajallekaan täysin yksinkertainen, vaan hänen on täytynyt käyttää kyseisessä valtiossa kaikki ne oikeussuojakeinot, joilla valitusta koskeva tilanne olisi voitu ratkaista.

Valitukselle ei ole takarajaa: sen voi tehdä esimerkiksi vasta parin vuoden päästä siitä, kun mahdollinen loukkaus on tapahtunut. Asia voi siis tulla Suomelle eteen vielä vuosia itärajan tapahtumien jälkeen."

.
Mutta että? Vaikka komissio sallisikin tuon. Itärajan poikkeuslain.

Niin jokainen mehmetti ja ahmetti yhdessä ja erikseen voi ottaa ja vaatia Suomelta korvauksia ihmisoikeusloukkauksista. Ja koska asia käsitellään Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa joka on siis ei-poliittinen. Katsoo vain onko lakia ja sopimuksia noudatettu vai ei. Niin 99,9% todennäköisyydellä jokainen valittaja saa hakemansa korvaukset.

MItäköhän tuosta voisi tulla? Vaikka 100.000 per valittaja? Sentään henkikulta kyseessä? Ja kertaa vaikka 10.000 jos sen verran rajalta käännytetään tuon erikoislain perusteella porukkaa? Mitäs tuosta tulee. Hirveästi nolla mutta olisiko se 1.000.000.000. Miljardin tulonsiirto mehmeteille ja ahmeteille? Mutta raja saadaan pidettyä kiinni. Halvalla?
Tonttu
Reactions:
Viestit: 3175
Liittynyt: 28 Joulu 2022, 15:33

Re: Persut sallii asiatoman maahan tulon venäjältä, miksi?

Viesti Kirjoittaja Tonttu »

AimoJortikka kirjoitti: 06 Huhti 2024, 14:08 Hallitus kun säästää kaikesta ja tinkii kaikesta. Paitsi omista palkoistaan. Niin ovatkohan miettineet, miten kalliiksi tuo itärajan erikoislaki voi vielä tulla?

https://www.is.fi/politiikka/art-2000010339100.html

"Sopimuksen toteutumista turvaa Euroopan ihmisoikeus­tuomioistuin.
Jos tuomioistuimen mukaan jäsenvaltio on rikkonut ihmisoikeuksia, voidaan jäsenvaltio esimerkiksi määrätä maksamaan valittajalle hyvitystä. Tuomio on sitova, ja vastaajavaltion on pakko noudattaa sitä."

"Kaiken ydin piilee siinä, että EU-komissio voi halutessaan päättää käynnistää rikkomusprosessin. Tässä painotus on sanassa voi.
Tähän poliittiseen päätökseen hallitus tällä hetkellä luottaa."

"Vaikka EU-komissio ei päättäisikään käynnistää itärajan mahdollisen poikkeuslain toimista rikkomusprosessia, on edelleen olemassa se mahdollisuus, että esimerkiksi yksittäinen turvapaikanhakija esittää tuomioistuimelle valituksen Suomen toiminnasta.

Valituksen voi esittää, jos turvapaikanhakija on mielestään henkilökohtaisesti ja suoraan joutunut sopimuksessa tai sen pöytäkirjoissa taattujen oikeuksien ja takuiden vastaisten loukkauksien kohteeksi. Loukkauksen on täytynyt olla jonkun sopimukseen sitoutuneen jäsenvaltion aiheuttama.


Valituksen esittäjällä ei tarvitse olla Euroopan neuvoston jäsenmaan kansalaisuutta. Jonkun näistä valtioista on ainoastaan täytynyt aiheuttaa valituksen kohteena oleva loukkaus kyseisen valtion tuomiovallan alueella, mikä yleensä tarkoittaa sen maantieteellisellä alueella.

Tämä prosessi ei kuitenkaan ole valittajallekaan täysin yksinkertainen, vaan hänen on täytynyt käyttää kyseisessä valtiossa kaikki ne oikeussuojakeinot, joilla valitusta koskeva tilanne olisi voitu ratkaista.

Valitukselle ei ole takarajaa: sen voi tehdä esimerkiksi vasta parin vuoden päästä siitä, kun mahdollinen loukkaus on tapahtunut. Asia voi siis tulla Suomelle eteen vielä vuosia itärajan tapahtumien jälkeen."

.
Mutta että? Vaikka komissio sallisikin tuon. Itärajan poikkeuslain.

Niin jokainen mehmetti ja ahmetti yhdessä ja erikseen voi ottaa ja vaatia Suomelta korvauksia ihmisoikeusloukkauksista. Ja koska asia käsitellään Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa joka on siis ei-poliittinen. Katsoo vain onko lakia ja sopimuksia noudatettu vai ei. Niin 99,9% todennäköisyydellä jokainen valittaja saa hakemansa korvaukset.

MItäköhän tuosta voisi tulla? Vaikka 100.000 per valittaja? Sentään henkikulta kyseessä? Ja kertaa vaikka 10.000 jos sen verran rajalta käännytetään tuon erikoislain perusteella porukkaa? Mitäs tuosta tulee. Hirveästi nolla mutta olisiko se 1.000.000.000. Miljardin tulonsiirto mehmeteille ja ahmeteille? Mutta raja saadaan pidettyä kiinni. Halvalla?
Onko sinulla jortikka esittää parempaa vaihtoehtoa?
ID10T
Reactions:
Viestit: 11008
Liittynyt: 07 Joulu 2022, 19:41

Re: Persut sallii asiatoman maahan tulon venäjältä, miksi?

Viesti Kirjoittaja ID10T »

AimoJortikka kirjoitti: 06 Huhti 2024, 14:08 Hallitus kun säästää kaikesta ja tinkii kaikesta. Paitsi omista palkoistaan. Niin ovatkohan miettineet, miten kalliiksi tuo itärajan erikoislaki voi vielä tulla?

https://www.is.fi/politiikka/art-2000010339100.html

"Sopimuksen toteutumista turvaa Euroopan ihmisoikeus­tuomioistuin.
Jos tuomioistuimen mukaan jäsenvaltio on rikkonut ihmisoikeuksia, voidaan jäsenvaltio esimerkiksi määrätä maksamaan valittajalle hyvitystä. Tuomio on sitova, ja vastaajavaltion on pakko noudattaa sitä."

"Kaiken ydin piilee siinä, että EU-komissio voi halutessaan päättää käynnistää rikkomusprosessin. Tässä painotus on sanassa voi.
Tähän poliittiseen päätökseen hallitus tällä hetkellä luottaa."

"Vaikka EU-komissio ei päättäisikään käynnistää itärajan mahdollisen poikkeuslain toimista rikkomusprosessia, on edelleen olemassa se mahdollisuus, että esimerkiksi yksittäinen turvapaikanhakija esittää tuomioistuimelle valituksen Suomen toiminnasta.

Valituksen voi esittää, jos turvapaikanhakija on mielestään henkilökohtaisesti ja suoraan joutunut sopimuksessa tai sen pöytäkirjoissa taattujen oikeuksien ja takuiden vastaisten loukkauksien kohteeksi. Loukkauksen on täytynyt olla jonkun sopimukseen sitoutuneen jäsenvaltion aiheuttama.


Valituksen esittäjällä ei tarvitse olla Euroopan neuvoston jäsenmaan kansalaisuutta. Jonkun näistä valtioista on ainoastaan täytynyt aiheuttaa valituksen kohteena oleva loukkaus kyseisen valtion tuomiovallan alueella, mikä yleensä tarkoittaa sen maantieteellisellä alueella.

Tämä prosessi ei kuitenkaan ole valittajallekaan täysin yksinkertainen, vaan hänen on täytynyt käyttää kyseisessä valtiossa kaikki ne oikeussuojakeinot, joilla valitusta koskeva tilanne olisi voitu ratkaista.

Valitukselle ei ole takarajaa: sen voi tehdä esimerkiksi vasta parin vuoden päästä siitä, kun mahdollinen loukkaus on tapahtunut. Asia voi siis tulla Suomelle eteen vielä vuosia itärajan tapahtumien jälkeen."

.
Mutta että? Vaikka komissio sallisikin tuon. Itärajan poikkeuslain.

Niin jokainen mehmetti ja ahmetti yhdessä ja erikseen voi ottaa ja vaatia Suomelta korvauksia ihmisoikeusloukkauksista. Ja koska asia käsitellään Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa joka on siis ei-poliittinen. Katsoo vain onko lakia ja sopimuksia noudatettu vai ei. Niin 99,9% todennäköisyydellä jokainen valittaja saa hakemansa korvaukset.

MItäköhän tuosta voisi tulla? Vaikka 100.000 per valittaja? Sentään henkikulta kyseessä? Ja kertaa vaikka 10.000 jos sen verran rajalta käännytetään tuon erikoislain perusteella porukkaa? Mitäs tuosta tulee. Hirveästi nolla mutta olisiko se 1.000.000.000. Miljardin tulonsiirto mehmeteille ja ahmeteille? Mutta raja saadaan pidettyä kiinni. Halvalla?
Suomeen pääsee edelleen kaikkialta muualta, paitsi itärajan kautta. Viron kautta kiertämälläkään ei tule kovin pitkää ylimäräistä lenkkiä, kun ne tulijat ovat sentään matkanneet jo halki Venäjänkin.

Ja sitä paitsi Venäjä on turvallinen maa. Vai onko tiedossasi, että itärajalle saatettuja pakolaisia olisi kohdeltu huonosti?

Tuossa linkittämässäsi artikkelissa muuten todettin myös seuraavaa:
iltasanomat kirjoitti: Pääministeri Petteri Orpo on puolestaan kertonut informoineensa muita EU-päämiehiä rajapäätösten eri vaiheissa.

Esimerkiksi joulukuussa komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen lähetti hänelle kirjeen, jossa erikseen nostettiin esille Suomen rajan tilanne ja annettiin vahva tuenlupaus Suomelle ja mahdollisesti muille maille, joissa Suomen itärajaa vastaavaa ilmiötä on.
Vastaa Viestiin