Geneettinen evoluutio

Futurologista keskustelua keinomielestä
Naturalisti
Reactions:
Viestit: 2843
Liittynyt: 19 Helmi 2023, 10:36

Geneettinen evoluutio

Viesti Kirjoittaja Naturalisti »

Elämän eli geneettisen informaatiosysteemin evoluutio

Nykyisen tieteellisen käsityksen mukaan elämä maapallolla syntyi emergenttinä tapahtumana, jossa elottomista materiaalisista objekteista muodostui geneettinen informaatiosysteemi. Tämä tapahtui pitkän kemiallisen evoluution tuloksena. Geneettinen informaatiosysteemi koostuu DNA:sta ja RNA:sta, jotka pystyvät tallentamaan ja siirtämään geneettistä tietoa, kuten perimän koodia.

Elämän kehittyminen perustuu Darwinin evoluutioteoriaan, jossa geneettinen informaatio muuttuu ja monimuotoistuu ajan kuluessa. Luonnonvalinnan ja muiden evolutiivisten mekanismien kautta parhaat sopeutumiset säilyvät ja siirtyvät seuraaville sukupolville. Tämä johtaa monimuotoisen elämän kehittymiseen, jossa erilaiset organismit sopeutuvat ympäristöönsä.

Nykyisen käsityksen mukaan elämä ei enää vaadi erityistä "elon henkeä" tai elollista voimaa selittämään sen olemassaoloa. Sen sijaan elämä ymmärretään perustuvan tarkkoihin fysikaalisiin ja kemiallisiin prosesseihin, jotka ohjaavat geneettisen informaatiosysteemin toimintaa ja vuorovaikutuksia. Organismin elämän ylläpitämiseksi geneettisen informaatiosysteemin on toimittava oikein, ja sen rikkoutuminen voi johtaa vuorovaikutusprosessien pysähtymiseen ja organismin kuolemaan, jolloin sen materiaaliset rakenneosat palaavat materian kiertokiertokulkuun.

Tämä näkemys perustuu luonnontieteelliseen tutkimukseen ja havaintoihin, ja se selittää elämän monimuotoisuuden ja kehityksen ilman tarvetta mystisille voimille tai elollisille voimille.

Liittyy artikkeliin

Alkupamauksesta ajatteluun

Katso myös

Materiaalinen evoluutio
Geneettinen evoluutio
Memeettinen evoluutio.
Blogin alaviitteet
Blogin sisältö
Filosofia on vasta esitieteellistä pohdiskelua. Ollakseen hyödyllistä, sen perustana on oltava naturalistinen luonnontiede: jokaisella fyysisellä ja mentaalisella tapatumalla on kausaalisnen-sulkeuma-argumentin mukainen fyysinen syy tai selitys.