Psykologinen sodankäynti

Avatar
John Carter
Reactions:
Viestit: 18402
Liittynyt: 30 Marras 2022, 07:46

Psykologinen sodankäynti

Viesti Kirjoittaja John Carter »

Nyt kannattaa laittaa jäitä hattuun ja ottaa rauhallisesti, sillä Russa ja Kiina harrastelevat tällä hetkellä psykologista sodankäyntiä ja kohdistavat psykologisia operaatioita EU ja NATO- maihin. Tässä threadissa voidaan keskustella aiheesta ja paras ase disinformaatiota vastaan on aina TOTUUS, joten threadissa voidaan keskustella myös eri tekniikoista, joita Pahan Akseli käyttää operaatioissaan.
#175 Ryan Ratcliffe on Cognitive Warfare
"Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys."- Albert Einstein.
Avatar
John Carter
Reactions:
Viestit: 18402
Liittynyt: 30 Marras 2022, 07:46

Re: Psykologinen sodankäynti

Viesti Kirjoittaja John Carter »

Tuollainen propaganda ei onneksi uppoa, kuin tyhmimpiin Russiin ja valtaosa suomalaisista tiedostaa, että Russan voimat ovat nyt kiinni Ukrainassa ja niitä ei riitä siksi muualle, kuten meidän rajallemme. Sen lisäksi olemme nyt NATO:n jäsen ja jokainen voi miettiä, että miten Russa pärjäisi NATO:lle kun se ei pärjää edes Ukrainalle. Täyttä paskaa siis jauhavat ja levittelevät disinformaatiota, jonka voi jättää täysin huomioimatta ja kumota faktoilla.

Venäjällä propagandakoneisto jyllää jälleen täydellä teholla vastauksena Suomen päätökseen sulkea raja-asemiaan.

Venäjän johtaviin propagandisteihin lukeutuvan RT:n päätoimittaja Margarita Simonjanin aviomies, niin ikään propagandaa suoltava Tigran Keosajan on esittänyt suoraan panssarivaunujen lähettämistä Suomeen.
Keosajanin kommenteista kertoo Ukrainan sisäministerin neuvonantaja Anton Heraštšenko, joka on jakanut videoklipin sosiaalisessa mediassa. Hän on kääntänyt Keosajanin puheet englanniksi videolle.

– Natoon liittyminen näyttää sekoittaneen suomalaisten kuumakallejen päät. Rakkaat suomalaiset, ensin kielsitte meitä ylittämästä rajaa autoilla ja nyt polkupyörillä, hän sanoo.

– Ette jätä meille muuta vaihtoehtoa.

Tässä vaiheessa ruudulla näkyvään grafiikkaan ilmestyy panssarivaunu, jonka kyydissä on venäläinen maatuska. Heraštšenkon jakaman videon voi käydä katsomassa täältä.
– Suomen rajavartijat antoivat meille toisen iskun. Tänään he kielsivät sinua ja minua saapumasta heidän upeaan maahansa polkupyörillä, Kremlin propagandaa häpeilemättä suoltava Skabejeva sanoi viime viikolla.

– No, suosituin vitsi tässä suhteessa on se, että Kaakkois-Suomen rajavartiolaitoksen komentajan Jukka Lukkarin lausunnossa ei ole sanaakaan panssarivaunuista. Tämä tarkoittaa, että Tour de Helsinki tankeilla on edelleen sallittu meille.
Toinen tankki-viittaus
Politiikantutkija Dmitri Solonnikov puolestaan väittää, että Suomen tarkoituksena on vahingoittaa Venäjän taloutta. Samalla hän antaa Pietarin kaupungin virallisessa verkkojulkaisussa ymmärtää, että Suomi on Yhdysvaltain pelinappula.

– Kollektiivinen länsi Yhdysvaltain johtamana pyrkii eristämään Venäjän kaikista mahdollisista suunnista. Se käyttää kaikki mahdollisia keinoja, hän sanoo.

– Suomi keskeytti rahtiliikenteen rajojensa yli yhdessä Viron kanssa ja ilmeisesti sulki kaikki maarajansa.

Solonnikovin mukaan perimmäisenä päämääränä on Venäjän talouden tuhoaminen, jotta maa saadaan polvilleen ja antautumaan Ukrainalle Yhdysvaltain ja EU:n sanelemilla ehdoilla.

Julkaisun mukaan Solonnikov katsoo, että Venäjällä ei tällä hetkellä kykene taistelemaan tätä ”trendiä” vastaan. Tässä yhteydessä myös Solonnikov antaa kuitenkin kiintoisan kommentin panssarivaunuista.

– Venäjä ei vielä pysty täysin vastustamaan tätä trendiä. Tosiasiallisesti Suomen rajaa on mahdotonta murtaa panssarivaunujen avulla, hänen kerrotaan sanoneen.
Syytöksiä harhaisuudesta
Politiikantutkija Igor Nikulin puhuu myös Venäjän eristämisestä Izvestijassa. Hänkin viittaa Suomen joutuneen ”anglosaksien” vallan alle omien etujensa kustannuksella.

Nikulin sanoo Suomen ”talousihmeen” perustui täysin ystävyyteen Venäjän kanssa, mutta tämä on nyt mennyttä.

– Eurooppa on viimein ajautunut anglosaksien vallan alle ja toimii omien etujensa vastaisesti. Näin toimii erityisesti Suomi. Suomen talousihme perustui täysin ystävyyteen ja puolueettomuuteen Venäjää kohtaan, hän sanoo.

Nikulin lisää Vladimir Putinin sanoihin viitaten, että Venäjän kokoista maata on mahdotonta eristää.

Aiemmin Izvestija on kirjoittanut, ettei Suomen ”hullujen oletusten” Venäjän toiminnasta rajalla pitäisi yllättää ketään. Marraskuun 16. päivänä julkaistussa kirjoituksessa muistutetaan, että Suomi syytti Venäjää Balticconnector-kaasuputken vaurioista.

Samalle Izvestija muun muassa syyttää Suomea ”vimmatun vainoharhaisuuden ja vakoilumanian lietsomisesta”.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/673 ... 62d7d6a116
"Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys."- Albert Einstein.
Avatar
John Carter
Reactions:
Viestit: 18402
Liittynyt: 30 Marras 2022, 07:46

Re: Psykologinen sodankäynti

Viesti Kirjoittaja John Carter »

#176 Bob Jones on Special Operations at a Crossroads and Strategic Influence
"Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys."- Albert Einstein.
Avatar
John Carter
Reactions:
Viestit: 18402
Liittynyt: 30 Marras 2022, 07:46

Re: Psykologinen sodankäynti

Viesti Kirjoittaja John Carter »

Batman & Co. suoltavat taas pskaa tuutin täydeltä Russan mediasssa. Vaikuttaa maanpetokselliselta toiminnalta, josta lienee ankarat tuomiot luvassa aikanaan.

Johan on paksua puppua taas – Bäckman näyttelee ahkerasti rooliaan Kremlin ohjaamassa Suomi-tarinassa
Suomalaisten on syytä tietää, mitä Venäjän päivittäisessä ”uutis­draamassa” kerrotaan Suomesta.

YKSI ahkerimmista Suomi-draaman tuottajista on dosentti Johan Bäckman. Hänellä täytyy olla Kremlin silmissä suuri käyttöarvo, sillä muuten häntä ei kutsuttaisi toistuvasti ”asiantuntijavieraaksi” myös Venäjän valtiolliseen mediaan.

Bäckmanin tekee arvokkaaksi se, että hänet voidaan esitellä Helsingin yliopiston dosenttina ja Suomea arvostelevana suomalaisena tutkijana. Bäckman toimii myös usein uusien propagandatarinoiden liikkeellelaskijana, jonka jälkeen Venäjän muut propagandistit ryhtyvät niitä vahvistamaan ja kommentoimaan.

Vastikään Bäckman oli vieraana Venäjän valtiollisen Rossija Segodnja -mediaryppään lehdistötilaisuudessa ja hän on julkaissut omilla kanavillaan jopa suomeksi tekstitetyn videokoosteen tilaisuudesta.

Normaalilla käsityskyvyllä varustetun suomalaisen voi olla vaikea uskoa, että kukaan suomalainen kykenisi väittämään mitään niin absurdia, mitä Bäckman sanoo. Ohessa on tiivistelmä Venäjän mediasta löytyvistä väitteistä, joihin Bäckman viittaa myös videolla:

1) Yhdysvallat aikoo perustaa Suomeen salaisia biolaboratorioitaan. Tämä on täysin uusi pupputarina, joka on levinnyt Bäckmanin suulla jo lukemattomiin propaganda-artikkeleihin. Väite on suoraa jatkoa Venäjän johdon aiemmin levittämille syytöksille, joiden mukaan Ukrainasta olisi löytynyt Yhdysvaltain biolaboratoriota, joissa olisi kehitelty yksinomaan venäläisiin tarttuvia bakteeri- tai viruspohjaisia bioaseita. (Ei pidä paikkaansa.)
2) Itärajan turvapaikanhakijakriisi on Yhdysvaltain provosoima. Bäckmanin mukaan turvapaikanhakijakriisiä on paisuteltu Suomessa tarkoituksella ja itäraja haluttiin sulkea tosiasiassa siksi, että Suomi aikoo luovuttaa Yhdysvalloille maa-alueita sotilaskäyttöön itärajaltaan. (Ei pidä paikkaansa.)

3) Suomi sulki itärajansa vaikeuttaakseen venäläisten elämää. Bäckmanin mukaan Suomi haluaa todellisuudessa vain panna tavalliset venäläiset ja kaksoiskansalaiset kärsimään. (Ei halua.)
4) Yhdysvallat tekee strategiset päätökset Naton reservaatiksi muuttuneessa Suomessa. Bäckmanin mukaan Nato-jäsenyydessä Suomi sitoutui siihen, Washington tekee kaikki keskeiset päätökset Suomessa. Suomalainen media julkaisee Bäckmanin mukaan niin ikään vain sitä, minkä Nato on hyväksynyt. (Ei tee eikä julkaise.)

5) Suomi levittää natsiaatetta ja hakaristisymbolit ovat toistuva näky. Bäckman esitteli väitteensä todisteeksi kuvaa, jossa tasavallan presidentti Sauli Niinistö näkyy peilikuvaksi käännetyssä valokuvassa Ilmavoimien lippu taustallaan. (Ei levitä.)
6) Suomi suunnittelee sodissa menetetyn Karjalan palauttamista. Bäckmanin mukaan Suomessa on julkaistu ulkoministeriön tuella jo myös suunnitelma Karjalan etnisestä puhdistamisesta ja alueen venäläisväestön poissiirtämisestä. (Ei suunnittele.)

7) Suomessa ajetaan avoimesti Suur-Suomi-hanketta. Bäckmanin mukaan Suomessa esitellään karttoja Suur-Suomesta ja Alexander Stubb on lietsonut haavetta jo myös presidentinvaalikampanjassaan. (Ei ole totta.)

8) Nato suunnittelee käynnistävänsä Venäjää vastaan Barbarossa 2.0-hyökkäyksen. Bäckmanin mukaan puhutaan jo myös uudesta Mannerheimin linjasta, joka ulottuisi aina Puolaan asti. (Ei pidä paikkaansa.)

Rossija Segodnjan lehdistötilaisuudessa tuli esille vain murto-osa Bäckmanin ”tuotannosta”. Otetaan siis lopuksi vielä yksi väite, joka löytyy useilta propagandasivustoilta.

9) Länsi juonii pudottavansa suomalaisen tai ruotsalaisen matkustajakoneen Ahvenanmaan tuntumaan. Bäckmanin mukaan turmasta voitaisiin sen jälkeen syyttää Venäjää samaan tapaan kuin tapahtui Ukrainan yllä alasammutun MH17-koneen kohdalla ja saataisiin tekosyy miehittää Itämeri sekä Ahvenanmaa. (Ei juoni.)

Sananvapaus on yksi keskeisiä arvoja Suomessa. Voinee sanoa, että Bäckman hyödyntää tätä vapauttaan varsin pidäkkeettömästi.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010039221.html
"Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys."- Albert Einstein.
Avatar
John Carter
Reactions:
Viestit: 18402
Liittynyt: 30 Marras 2022, 07:46

Re: Psykologinen sodankäynti

Viesti Kirjoittaja John Carter »

Myös toinen aivopesuohjelma on käynnissä rajan pinnassamme, jossa aivopestään ukrainalaisia lapsia Russan toimesta.

Venäjä aivopesee Ukrainan lapsia Suomen rajan lähellä
Venäjä pyrkii kasvattamaan lapsista aikuisia, jotka muuttavat miehitetyt alueet venäläisiksi.
Venäjä on perustanut leirikouluja aivopestäkseen Ukrainan lapsia, kertoo Yle.

Yle on saanut haltuunsa leireiltä turvakameroiden kuvaa sekä materiaalia sosiaalisesta mediasta, joiden ryhmiin on julkaistu leireiltä materiaalia. Materiaali on kuvattu leirillä Pietarin länsipuolelta lähellä Suomen rajaa.

Leirien tavoitteena muokata lasten asenteita ja identiteettiä, saaden heidät ihailemaan Venäjää. Lapsista pyritään kasvattamaan aikuisia, jotka myöhemmin muuttaisivat Ukrainan miehitetyt alueet pysyvästi venäläisiksi.

Leireillä lapset osallistuvat erilaisiin aktiviteetteihin ja vierailuihin, joiden tarkoituksena on opettaa venäläistä kulttuuria ja historiaa. Heille opetetaan Venäjän ”hyveitä” ja pyritään luomaan myönteinen kuva Venäjästä.

Ukrainalaiset viranomaiset ja ihmisoikeusjärjestöt ovat ilmaisseet huolensa siitä, että Venäjä on vienyt jopa tuhansia lapsia aivopesuleireille.
Propagandavideoissa lapset kiittävät Venäjää saamastaan ”kutsusta” ja lupaavat tehdä kaikkensa, jotta oma kotikaupunkinsa olisi yhtä loistelias kuin Venäjän suurkaupunki Pietari.

Videolla esiintyvät lapset ovat tiettävästi kotoisin Venäjän miehittämästä Mariupolista. Lapsien arvioidaan olevan 8–16-vuotiaita.

Julia Korkman Euroopan kriminaalipolitiikan instituutista arvioi Ylelle, että toiminnalla voi olla suuri vaikutus tämän ikäisiin lapsiin.

– Lapsi on usein hyvin herkkä huomaamaan, että miten kannattaa käyttäytyä, jotta saisi positiivista palautetta ympäristöstään, Korkman arvioi lapsien saaman palautteen merkitystä leireillä.

Lapsien aivopesu on todennäköisesti aloitettu jo miehitetyillä alueilla, jossa Venäjä pyrkii vaikuttamaan esimerkiksi opetussuunnitelmiin kouluissa.

https://www.verkkouutiset.fi/a/yle-vena ... /#0b64b445
"Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys."- Albert Einstein.
Avatar
John Carter
Reactions:
Viestit: 18402
Liittynyt: 30 Marras 2022, 07:46

Re: Psykologinen sodankäynti

Viesti Kirjoittaja John Carter »

Tuo olisi todellakin tarpeellinen lakimuutos, niin saisivat tuonkin läskin desantin vankilaan vihdoinkin.
HALLITUSOHJELMASSA esitetään, että ”järjestelmällisessä vahingoittamistarkoituksessa” vieraan valtion lukuun tapahtuva Suomen yhteiskunnalliseen päätöksentekoon vaikuttaminen ja perättömän tiedon levittäminen Suomen päätöksenteosta tai yhteiskunnallisista oloista kriminalisoidaan.

Oikeusministeri Leena Meri (ps) arvioi IS:lle tekstiviestitse, että juuri Bäckmanin ulostulojen tapaiset vaikuttamisyritykset voisivat olla kriminalisoinnin piirissä.

– Kyllä on Bäckmanin jutut aikamoisen paksua suoranaista potaskaa Suomesta. Mikä lie hänen motiivinsa.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000010048049.html
"Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys."- Albert Einstein.
Avatar
marjatta1
Reactions:
Viestit: 1497
Liittynyt: 04 Joulu 2023, 07:10

Re: Psykologinen sodankäynti

Viesti Kirjoittaja marjatta1 »

John Carter kirjoitti: 10 Joulu 2023, 11:46 Myös toinen aivopesuohjelma on käynnissä rajan pinnassamme, jossa aivopestään ukrainalaisia lapsia Russan toimesta.

Venäjä aivopesee Ukrainan lapsia Suomen rajan lähellä
Venäjä pyrkii kasvattamaan lapsista aikuisia, jotka muuttavat miehitetyt alueet venäläisiksi.
Venäjä on perustanut leirikouluja aivopestäkseen Ukrainan lapsia, kertoo Yle.

Yle on saanut haltuunsa leireiltä turvakameroiden kuvaa sekä materiaalia sosiaalisesta mediasta, joiden ryhmiin on julkaistu leireiltä materiaalia. Materiaali on kuvattu leirillä Pietarin länsipuolelta lähellä Suomen rajaa.

Leirien tavoitteena muokata lasten asenteita ja identiteettiä, saaden heidät ihailemaan Venäjää. Lapsista pyritään kasvattamaan aikuisia, jotka myöhemmin muuttaisivat Ukrainan miehitetyt alueet pysyvästi venäläisiksi.

Leireillä lapset osallistuvat erilaisiin aktiviteetteihin ja vierailuihin, joiden tarkoituksena on opettaa venäläistä kulttuuria ja historiaa. Heille opetetaan Venäjän ”hyveitä” ja pyritään luomaan myönteinen kuva Venäjästä.

Ukrainalaiset viranomaiset ja ihmisoikeusjärjestöt ovat ilmaisseet huolensa siitä, että Venäjä on vienyt jopa tuhansia lapsia aivopesuleireille.
Propagandavideoissa lapset kiittävät Venäjää saamastaan ”kutsusta” ja lupaavat tehdä kaikkensa, jotta oma kotikaupunkinsa olisi yhtä loistelias kuin Venäjän suurkaupunki Pietari.

Videolla esiintyvät lapset ovat tiettävästi kotoisin Venäjän miehittämästä Mariupolista. Lapsien arvioidaan olevan 8–16-vuotiaita.

Julia Korkman Euroopan kriminaalipolitiikan instituutista arvioi Ylelle, että toiminnalla voi olla suuri vaikutus tämän ikäisiin lapsiin.

– Lapsi on usein hyvin herkkä huomaamaan, että miten kannattaa käyttäytyä, jotta saisi positiivista palautetta ympäristöstään, Korkman arvioi lapsien saaman palautteen merkitystä leireillä.

Lapsien aivopesu on todennäköisesti aloitettu jo miehitetyillä alueilla, jossa Venäjä pyrkii vaikuttamaan esimerkiksi opetussuunnitelmiin kouluissa.

https://www.verkkouutiset.fi/a/yle-vena ... /#0b64b445
Nuorista ja lapsistahan se aivopesu on aloitettava, että aivopesu onnistuu ja Venäjähän on mestari valehtelemisessa ja propagandan suoltamisessa, miten vaikuttaa kansalaisiinsa. Donetskin alue kai on jo valmiiksi venäjä myönteistä porukkaa, joten tavallaan kai se on jo menetetty alue Ukrainan osalta. Luopuisivat jo ukrainalaiset siitä alueesta, siitä ei koidu muuta kuin haittaa Ukrainassa venäjä mielisten takia?
Elämä
on kuin tiimalasin hiekka
se pysähtyy
ellet käänny ympäri

— Sari Virlander
Avatar
John Carter
Reactions:
Viestit: 18402
Liittynyt: 30 Marras 2022, 07:46

Re: Psykologinen sodankäynti

Viesti Kirjoittaja John Carter »

Psykologinen sodankäynti - Everstiluutnantti Marko Palokangas
"Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys."- Albert Einstein.
Avatar
John Carter
Reactions:
Viestit: 18402
Liittynyt: 30 Marras 2022, 07:46

Re: Psykologinen sodankäynti

Viesti Kirjoittaja John Carter »

#179 Brian Russell on The Tie that Binds
"Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys."- Albert Einstein.
Avatar
John Carter
Reactions:
Viestit: 18402
Liittynyt: 30 Marras 2022, 07:46

Re: Psykologinen sodankäynti

Viesti Kirjoittaja John Carter »

Kiinalla aikamoiset suunnitelmat.
“Bio Weapons, AI, Neurostrikes...” China Preps For “Brain Warfare” To Win Wars Without Fighting?
"Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys."- Albert Einstein.
Avatar
John Carter
Reactions:
Viestit: 18402
Liittynyt: 30 Marras 2022, 07:46

Re: Psykologinen sodankäynti

Viesti Kirjoittaja John Carter »

#181 Melissa Giannetto on Media Literacy
"Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys."- Albert Einstein.
Avatar
Keijona
Reactions:
Viestit: 9545
Liittynyt: 02 Joulu 2022, 12:39

Re: Psykologinen sodankäynti

Viesti Kirjoittaja Keijona »

Onhan se järjetöntä toimintaa, kun ideologiset sotilaat saa marssia jonossa maahan sisään vaikka rajat olisivat kiinni. Rajavartiolaitoksen nimenhän voisi muuttaa maahanmuuttovirastoksi, niin hyysääminen voisi jatkua.
Same same but different
Avatar
John Carter
Reactions:
Viestit: 18402
Liittynyt: 30 Marras 2022, 07:46

Re: Psykologinen sodankäynti

Viesti Kirjoittaja John Carter »

Keijona kirjoitti: 22 Tammi 2024, 22:56 Onhan se järjetöntä toimintaa, kun ideologiset sotilaat saa marssia jonossa maahan sisään vaikka rajat olisivat kiinni. Rajavartiolaitoksen nimenhän voisi muuttaa maahanmuuttovirastoksi, niin hyysääminen voisi jatkua.
Oharin ja Mikkosen sisäministerinä ollessa taisivat keskittyä kantamaan lähinnä menalaisten laukkuja rajan yli ja hyysätä perille täysihoitoon valmiiseen kämppään veronmaksajien piikkiin.
"Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys."- Albert Einstein.
jared33
Reactions:
Viestit: 387
Liittynyt: 12 Joulu 2023, 09:27

Re: Psykologinen sodankäynti

Viesti Kirjoittaja jared33 »

Pata kattilaa soimaa. Nuo ihmisten huijaajat ja vedättäjät ovat samanlaisia kaikkialla maailmassa ja tämän sodan eskalointi on lännen intressien mukaista, eikä Venäjän.
Avatar
John Carter
Reactions:
Viestit: 18402
Liittynyt: 30 Marras 2022, 07:46

Re: Psykologinen sodankäynti

Viesti Kirjoittaja John Carter »

jared33 kirjoitti: 23 Tammi 2024, 08:53 Pata kattilaa soimaa. Nuo ihmisten huijaajat ja vedättäjät ovat samanlaisia kaikkialla maailmassa ja tämän sodan eskalointi on lännen intressien mukaista, eikä Venäjän.
Mikä taho hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta 2022? Ei tainnut olla länsimaihin kuuluva valtio?
"Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys."- Albert Einstein.
Vastaa Viestiin