Psykologinen sodankäynti

Avatar
John Carter
Reactions:
Viestit: 13975
Liittynyt: 30 Marras 2022, 07:46

Psykologinen sodankäynti

Viesti Kirjoittaja John Carter »

Nyt kannattaa laittaa jäitä hattuun ja ottaa rauhallisesti, sillä Russa ja Kiina harrastelevat tällä hetkellä psykologista sodankäyntiä ja kohdistavat psykologisia operaatioita EU ja NATO- maihin. Tässä threadissa voidaan keskustella aiheesta ja paras ase disinformaatiota vastaan on aina TOTUUS, joten threadissa voidaan keskustella myös eri tekniikoista, joita Pahan Akseli käyttää operaatioissaan.
#175 Ryan Ratcliffe on Cognitive Warfare
"Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys."- Albert Einstein.
Avatar
John Carter
Reactions:
Viestit: 13975
Liittynyt: 30 Marras 2022, 07:46

Re: Psykologinen sodankäynti

Viesti Kirjoittaja John Carter »

Tuollainen propaganda ei onneksi uppoa, kuin tyhmimpiin Russiin ja valtaosa suomalaisista tiedostaa, että Russan voimat ovat nyt kiinni Ukrainassa ja niitä ei riitä siksi muualle, kuten meidän rajallemme. Sen lisäksi olemme nyt NATO:n jäsen ja jokainen voi miettiä, että miten Russa pärjäisi NATO:lle kun se ei pärjää edes Ukrainalle. Täyttä paskaa siis jauhavat ja levittelevät disinformaatiota, jonka voi jättää täysin huomioimatta ja kumota faktoilla.

Venäjällä propagandakoneisto jyllää jälleen täydellä teholla vastauksena Suomen päätökseen sulkea raja-asemiaan.

Venäjän johtaviin propagandisteihin lukeutuvan RT:n päätoimittaja Margarita Simonjanin aviomies, niin ikään propagandaa suoltava Tigran Keosajan on esittänyt suoraan panssarivaunujen lähettämistä Suomeen.
Keosajanin kommenteista kertoo Ukrainan sisäministerin neuvonantaja Anton Heraštšenko, joka on jakanut videoklipin sosiaalisessa mediassa. Hän on kääntänyt Keosajanin puheet englanniksi videolle.

– Natoon liittyminen näyttää sekoittaneen suomalaisten kuumakallejen päät. Rakkaat suomalaiset, ensin kielsitte meitä ylittämästä rajaa autoilla ja nyt polkupyörillä, hän sanoo.

– Ette jätä meille muuta vaihtoehtoa.

Tässä vaiheessa ruudulla näkyvään grafiikkaan ilmestyy panssarivaunu, jonka kyydissä on venäläinen maatuska. Heraštšenkon jakaman videon voi käydä katsomassa täältä.
– Suomen rajavartijat antoivat meille toisen iskun. Tänään he kielsivät sinua ja minua saapumasta heidän upeaan maahansa polkupyörillä, Kremlin propagandaa häpeilemättä suoltava Skabejeva sanoi viime viikolla.

– No, suosituin vitsi tässä suhteessa on se, että Kaakkois-Suomen rajavartiolaitoksen komentajan Jukka Lukkarin lausunnossa ei ole sanaakaan panssarivaunuista. Tämä tarkoittaa, että Tour de Helsinki tankeilla on edelleen sallittu meille.
Toinen tankki-viittaus
Politiikantutkija Dmitri Solonnikov puolestaan väittää, että Suomen tarkoituksena on vahingoittaa Venäjän taloutta. Samalla hän antaa Pietarin kaupungin virallisessa verkkojulkaisussa ymmärtää, että Suomi on Yhdysvaltain pelinappula.

– Kollektiivinen länsi Yhdysvaltain johtamana pyrkii eristämään Venäjän kaikista mahdollisista suunnista. Se käyttää kaikki mahdollisia keinoja, hän sanoo.

– Suomi keskeytti rahtiliikenteen rajojensa yli yhdessä Viron kanssa ja ilmeisesti sulki kaikki maarajansa.

Solonnikovin mukaan perimmäisenä päämääränä on Venäjän talouden tuhoaminen, jotta maa saadaan polvilleen ja antautumaan Ukrainalle Yhdysvaltain ja EU:n sanelemilla ehdoilla.

Julkaisun mukaan Solonnikov katsoo, että Venäjällä ei tällä hetkellä kykene taistelemaan tätä ”trendiä” vastaan. Tässä yhteydessä myös Solonnikov antaa kuitenkin kiintoisan kommentin panssarivaunuista.

– Venäjä ei vielä pysty täysin vastustamaan tätä trendiä. Tosiasiallisesti Suomen rajaa on mahdotonta murtaa panssarivaunujen avulla, hänen kerrotaan sanoneen.
Syytöksiä harhaisuudesta
Politiikantutkija Igor Nikulin puhuu myös Venäjän eristämisestä Izvestijassa. Hänkin viittaa Suomen joutuneen ”anglosaksien” vallan alle omien etujensa kustannuksella.

Nikulin sanoo Suomen ”talousihmeen” perustui täysin ystävyyteen Venäjän kanssa, mutta tämä on nyt mennyttä.

– Eurooppa on viimein ajautunut anglosaksien vallan alle ja toimii omien etujensa vastaisesti. Näin toimii erityisesti Suomi. Suomen talousihme perustui täysin ystävyyteen ja puolueettomuuteen Venäjää kohtaan, hän sanoo.

Nikulin lisää Vladimir Putinin sanoihin viitaten, että Venäjän kokoista maata on mahdotonta eristää.

Aiemmin Izvestija on kirjoittanut, ettei Suomen ”hullujen oletusten” Venäjän toiminnasta rajalla pitäisi yllättää ketään. Marraskuun 16. päivänä julkaistussa kirjoituksessa muistutetaan, että Suomi syytti Venäjää Balticconnector-kaasuputken vaurioista.

Samalle Izvestija muun muassa syyttää Suomea ”vimmatun vainoharhaisuuden ja vakoilumanian lietsomisesta”.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/673 ... 62d7d6a116
"Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys."- Albert Einstein.
Avatar
John Carter
Reactions:
Viestit: 13975
Liittynyt: 30 Marras 2022, 07:46

Re: Psykologinen sodankäynti

Viesti Kirjoittaja John Carter »

#176 Bob Jones on Special Operations at a Crossroads and Strategic Influence
"Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys."- Albert Einstein.
Vastaa Viestiin