Matalalämpöiset korkeassa riskissä

Avatar
Minimus Yahves
Reactions:
Viestit: 2794
Liittynyt: 15 Joulu 2022, 18:46
Paikkakunta: Tellus

Matalalämpöiset korkeassa riskissä

Viesti Kirjoittaja Minimus Yahves »

Kun ne zombit tulee. Ja ne todellakin tulee, ovat tulleet ennenkin.

Potentiaalisin zombittaja on sieni, jonka pitää tottua enää 36 asteeseen entisen 37 sijaan (pallo lämpenee ja ihmiset kylmenee). Tuohan tarkoittaa nopeaa ja kivuliasta kuolemaa meille matalalämpöisille.

Mutta myös virukset, bakteerit ja ns alkueläimet osaavat jo nyt kaapata isännän koneiston kokonaan ja muuttaa asioita radikaalisti, joten pelkkä sienenpitävä peruslämpö ei yksin riitä.
Julmin yleisistä on toxoplasma gondii, joka todellakin kaappaa isännän aivot.
Joissakin tapauksissa tartunta muuttaa tartunnan saaneen eläimen käyttäytymistä. Hiirten ja rottien tapauksessa tämä tarkoittaa sitä, että tartunnan saanut yksilö muuttuu aktiivisemmaksi eikä pelkää saalistajia (esimerkiksi kissoja) kuten terve yksilö. Kissan virtsan hajun on huomattu laskevan tartunnan saaneiden rottien aivojen pelkokeskusten aktiivisuutta ja aktivoivan niiden mielihyväkeskuksia, mikä saattaa johtaa itsetuhoiseen käytökseen ja auttaa T. gondiin pääsyssä takaisin kissaan.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Toxoplasma_gondii

Olen kuullut huhua, että kuolemaan johtavissa mp-onnettomuuksissa t. gondiin yleisyys muuhun väestöön verrattuna tuplaantuu pelkokeskusvaurioiden vuoksi, eli liikakin vauhti tuntuu hitaalta. Millä evoluutio olisi osannut suojautua moottoriajelulta ylinopeutta? Ei vitullakaan.

Osa ihmisistä jo vaikuttaa zombiemaisilta, joten lähellä ollaan ku heikot jo sairastuu.
Can I pet that dog?