Keskustelua maapallon arvosta

Avatar
Kissatäti
Reactions:
Viestit: 2499
Liittynyt: 01 Joulu 2022, 16:51

Keskustelua maapallon arvosta

Viesti Kirjoittaja Kissatäti »

Greg Loughman, Kalifornian yliopiston Santa Cruzin astrofyysikko, on luonut yhtälön planeetan kokonaisarvon laskemiseksi. Yhtälö sisältää planeetan koon, iän, lämpötilan, massan, asuttavuuden sekä muut tärkeät tekijät. Tämän arvion mukaan Maan arvon noin kolme kvadriljoonaa puntaa. (Kvadriljoona = 1024 = 1 000 0004 (24 nollaa) (< lat. quattuor ’neljä’))

Marsin arvo oli 10 000 puntaa ja Venuksen arvo alle pennin. :out:

History Channel laski myös Maan kokonaisarvon ottamalla huomioon kaikki sen luonnonvarat, kuten vesi, graniitti, puutavara tämän hetkisillä markkinahinnoilla, ja he saivat yhteensä 4,4 kvadriljoonaa puntaa (noin). Miten sinun mielestä pitäisi määritellä Maapallon arvo? Eikö se ole mittaamattoman arvokas jos katsotaan filosofiselta kannalta, meillä ei ole muuta paikkaa? Tuli mieleen tuosta Keijonan Mihin hintaan myisit maasi ketjusta.

Gregin kaava:
Kuva
"Ikuisesti minun kuuni" syleilen kiireistä kuuta. "Ottakoon" he vain toteavat, kauniit aurinko ihmiset "jos se kerran on hänen kuunsa"
Avatar
Enigma
Reactions:
Viestit: 2979
Liittynyt: 07 Joulu 2022, 23:11

Re: Keskustelua maapallon arvosta

Viesti Kirjoittaja Enigma »

Sopii tämä kuva tähänkin ketjuun. :)

Kuva
Avatar
Enigma
Reactions:
Viestit: 2979
Liittynyt: 07 Joulu 2022, 23:11

Re: Keskustelua maapallon arvosta

Viesti Kirjoittaja Enigma »

Ihmisen (kollektiivinen) äly ei ehkä riitä siihen, että suojelisi maapalloa ihmisen omalta ahneudelta.
Avatar
Molli
Reactions:
Viestit: 1067
Liittynyt: 30 Marras 2022, 18:51

Re: Keskustelua maapallon arvosta

Viesti Kirjoittaja Molli »

...tavallaan ihmisnäkökulmasta, maapallo on elonkehineen (Gaia -teorian määre tuo elonkehä) "hinnaton", engl "priceless" ..
mutta tuossa laskelmassa on lukuja saatu aikaan valtavia lukuja aikaan, niinkuin vaikka kalastuksessa, mutta kalastuksen saalisluvut on vielä käsitettävissä,
https://www.iflscience.com/humans-now-k ... ions-72434
Muille planeetoille ja muille sellaisille voi maan asukas kyllä pistää hintalapun, ajatuksena mitä siellä on hyödynnettävää..
"..noin yleisesti.. ..säkällä mennään.."
Paikalla
Avatar
Neutroni
Reactions:
Viestit: 6110
Liittynyt: 29 Marras 2022, 23:09

Re: Keskustelua maapallon arvosta

Viesti Kirjoittaja Neutroni »

Enigma kirjoitti: 18 Joulu 2022, 14:22 Ihmisen (kollektiivinen) äly ei ehkä riitä siihen, että suojelisi maapalloa ihmisen omalta ahneudelta.
Ei varmasti riitä. Se on evoluution tapa toimia. Villiintyneet elämänmuodot voivat luoda tuhollaan mahdollisuuksia uudelle elämälle. Ihminen on kuitenkin tuhovimmassaan amatööritasoa. Sinibakteerit ovat mm. muuttaneet ilmakehän koko koostumuksen ja tuhonneet valtaosan eliöistä ja aiheuttaneet miljardin vuoden jääkausijakson, jolloin Maa on ollut ainakin ajoittain jäätiköitynyt päiväntasaajaa myöten, mutta happipitoinen ilmakehä mahdollisti endosymbioosin ja monisoluisen elämän kehittymisen.

Ihminen voi olla se elämänmuoto, joka levittää elämän muille planeetoille, ja eipä siinä yhden planeetan joukkotuho paljoa paina. Tai sitten yksi monista, joka tuhoutuu omaan mahdottomuuteensa ja joku muu jatkaa.

Raha on kovin keinotekoinen suure kuvaamaan planeetan arvoa. Sille voinee laskea ihan mitä tahansa lukuja omien tarkoitusperien mukaan. Mutta kaipa sitä voisi ostaa Venuksen pennillä, kunhan kiinteistövero määräytyisi maapohjan arvon eikä pinta-alan perusteella.
Avatar
Varaktori
Reactions:
Viestit: 3102
Liittynyt: 05 Tammi 2023, 21:36

Re: Keskustelua maapallon arvosta

Viesti Kirjoittaja Varaktori »

Vastaavia planeettoja on maailmankaikkeudessa todennäköisesti niin paljon, että olisiko yksi euro sopiva hinta?
Paikalla
Avatar
Neutroni
Reactions:
Viestit: 6110
Liittynyt: 29 Marras 2022, 23:09

Re: Keskustelua maapallon arvosta

Viesti Kirjoittaja Neutroni »

Varaktori kirjoitti: 14 Tammi 2024, 12:33 Vastaavia planeettoja on maailmankaikkeudessa todennäköisesti niin paljon, että olisiko yksi euro sopiva hinta?
Ei ole. Jos tuollaista ajatellaan liiketoiminnan kannalta, niin pitää olla jokin odotus sille kuinka paljon voittoja planeetan omistaminen voi tuottaa ja millä aikataululla. Ihmisten talous on siinä äärettömän lyhytnäköistä. Liikemiehet tykkävät kvartaaleista ja pisimmätkin sijoitusaikaskaalat ovat käsittääkseni 10-20 vuotta. Sitä pitemmät ajat ovat liian ennustamattomia ja epävarmoja.

Kaivostoiminnan ja saastuttavan teollisuuden siirtäminen avaruuteen on hyvä esimerkki. Nykytekniikka mahdollistaisi sen kehittämisen ja on aivan ilmeistä, että ehkä 50-100 vuoden aikaskaalassa se tuottaisi suunnattomia voittoja ja hyötyjä. Mutta kukapa sellaiseen sijoittaa, kun keskimääräinen keski-ikäinen sijoittaja voi laskea olevansa vainaa, kun sijotus alkaa tuottaa, ja juopotteleva ja naisiin menevä hulttiopoika kuitenkin tuhlaa rahat playboyelämään - jos hänkään elää niin kauaa.

Toista Aurinkoa kiertävän planeetan hyödyntäminen on täysin näköpiirin ulkopuolella. Se kestää niin kauan, että mikään nykyinen valtio kiinteistöreksitereineen tuskin on silloin olemassa, kun tähtienvälinen toiminta tulee mahdolliseksi. Ja vaikka olisi, niin paikalla voi ihan hyvin olla vahvasti aseistautuneita aggressiivisia olentoja, jotka nauravat lonkerot hytkyen, kun lähetän heille oikeuden vahvistaman häätökäskyn, ja poliisi toteaa, että "Valitettavasti planeetta Zephyr X-115 on noin 75 valovuotta meidän toimialueen ulkopuolella, mutta kysy noilta liivimiehiltä epävirallisesti". Euron heittäminen sohjoon on paljon parempi sijoitus. Pienellä tuurilla se löytyy ja saa omansa pois.

En minä sitä Venustakaan sijoitukseksi ostasi sentillä vaan harvinaiseksi keräilyesineeksi.
Vastaa Viestiin