Millainen profeetta olisit?

Tieteellistä keskustelua uskonnoista ja uskontojen vaikutuksista ihmiseen.
Avatar
Purdue
Reactions:
Viestit: 1145
Liittynyt: 17 Helmi 2024, 12:00
Paikkakunta: Helsinki

Re: Millainen profeetta olisit?

Viesti Kirjoittaja Purdue »

MooM kirjoitti: 15 Maalis 2024, 12:37
Purdue kirjoitti: 15 Maalis 2024, 12:32
MooM kirjoitti: 15 Maalis 2024, 12:23
Brainwashed kirjoitti: 15 Maalis 2024, 12:19
MooM kirjoitti: 15 Maalis 2024, 12:15
Purdue kirjoitti: 15 Maalis 2024, 12:10
Wisti kirjoitti: 15 Maalis 2024, 12:02
Purdue kirjoitti: 15 Maalis 2024, 11:38
Wisti kirjoitti: 15 Maalis 2024, 11:25 Profeetan pitäisi kuunnella herkällä korvalla itseään, jotta voi kertoa ihmiskunnalle, mikä on ihan parasta.
Niin, eikös nuo monet profeetat ole saaneet jumalallisen ilmoituksensa siten, että ovat ikään kuin kuulleet sisäisiä ääniä ja ajatuksia? Siis että ne sisäiset äänet tai ajatukset ovat tuntuneet siltä, että ne olisivat annettu hänelle eikä niin että hän olisi itse pohtinut taikka ajatellut niitä ilmoituksia. Ja esim. Islamin perustaja Muhammed sai ilmoituksensa ilmeisesti unessa?

Toisaalta joku Kungfutse taisi ihan itse pohtimalla kehittää ajatuksensa ja filosofiset periaatteensa, mutta Kungfutselaisuus ei olekaan uskonto ihan samassa mielessä kuin vaikkapa Islam taikka Kristinusko.
Profeetan on oltava tarkka sikäli, että ihmisiin puree parhaiten se, ettei profeetta puhu omiaan, vaan on pelkästään instrumentti, jota Suuri henki soittelee.
Profeetan on oltava aito. Mä uskon että Muhammedin ja Jeesuksen kaltaiset profeetat ovat itse uskoneet siihen jumalaansa ja niihin asioihin, joita he ovat ihmisille pyrkineet opettamaan. Eli siihen omaan ajatteluun on sitouduttava ja elettävä sen mukaan. On oltava esimerkkinä muille.
Tai sitten riittävän karismasttinen, härski ja narsistinen, että on uskottava, vaikka puhuu sontaa oman edun saamiseksi. Esim kulttijohtajissa lienee molempaa tyyppiä.
Tuohon pätee hyvin ”ei se ole tyhmä joka myy...” sananlasku.

8-)
You don't get rich writing science fiction. If you want to get rich, you start a religion.
L. Ron Hubbard
Tuo pätee hyvinkin Amerikassa. Mutta Suomessa en usko, että uskonnolla pääse rikastumaan.
Oletko lukenut siitä parin vuosikymmenen takaisesta lahkosta. Googlen nimen myöhemmin. Maitobaari, perjantaiseura. Johtajan IT-firmassa duunia nälkäpalkalla, hyvin voitti tarjouskilpailut niillä työvoimakuluilla...
Joo, kävin katsastamassa pikaisesti tuota linkkiä, jonka laitoit tuossa toisessa viestissä.

Mutta eipä tuokaan lahkon perustaja ilmeisesti super rikkaaksi päätynyt. Maailmaan syntyy aina silloin tällöin kultteja ja lahkoja, jotka henkilöityy vahvasti johtajaansa, mutta mitä jää jäljelle kun johtaja kuolee, taikka sitä odotettua maailmanloppua, jota johtaja on lupaillut, niin ei tulekaan?

Kultit ja lahkot on pikkukamaa verrattuna oikeisiin uskonnon perustajiin, jotka vaikuttavat miljoonien ja miljardien ihmisten elämään pitkässä juoksussa. Ja itse uskoisin, että nää isot maailman uskonnot ja filosofiat on jo keksitty.

Aika vaikea nähdä mitään mikä voisi korvata esim. Kristinuskon taikka Islamin noin suuressa mittakaavassa?
~ The road to wisdom is paved with the pain of understanding the world.
Avatar
John Carter
Reactions:
Viestit: 18825
Liittynyt: 30 Marras 2022, 07:46

Re: Millainen profeetta olisit?

Viesti Kirjoittaja John Carter »

Otsikkoon viitaten, luultavasti parempi ainakin kuin Muhammed. Armollisempi, rauhanhaluisempi, moraalilta ja etiikalta huomattavasti modernimpi, seksuaalisesti terveempi, selväjärkisempi, valloitushaluttomampi, rehellisempi, vähemmän rasistisempi, paremmin muita uskontoja kunnioittavampi, jne. Toisin sanoen aika hyvä profeetta.
"Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys."- Albert Einstein.
Paikalla
Avatar
MooM
Reactions:
Viestit: 4929
Liittynyt: 30 Marras 2022, 08:29

Re: Millainen profeetta olisit?

Viesti Kirjoittaja MooM »

John Carter kirjoitti: 15 Maalis 2024, 13:45 Otsikkoon viitaten, luultavasti parempi ainakin kuin Muhammed. Armollisempi, rauhanhaluisempi, moraalilta ja etiikalta huomattavasti modernimpi, seksuaalisesti terveempi, selväjärkisempi, valloitushaluttomampi, rehellisempi, vähemmän rasistisempi, paremmin muita uskontoja kunnioittavampi, jne. Toisin sanoen aika hyvä profeetta.
Se nyt ei paljon kerro, jos olet noissa parempi kuin joku 600-luvun arabiäijä.
While I had personally never felt the lack of a penis, I did admit that it was a handy thing to have along on a picnic…
D. Gabaldon
JeeSe
Reactions:
Viestit: 823
Liittynyt: 20 Joulu 2022, 13:37

Re: Millainen profeetta olisit?

Viesti Kirjoittaja JeeSe »

MooM kirjoitti: 15 Maalis 2024, 14:03
John Carter kirjoitti: 15 Maalis 2024, 13:45 Otsikkoon viitaten, luultavasti parempi ainakin kuin Muhammed. Armollisempi, rauhanhaluisempi, moraalilta ja etiikalta huomattavasti modernimpi, seksuaalisesti terveempi, selväjärkisempi, valloitushaluttomampi, rehellisempi, vähemmän rasistisempi, paremmin muita uskontoja kunnioittavampi, jne. Toisin sanoen aika hyvä profeetta.
Se nyt ei paljon kerro, jos olet noissa parempi kuin joku 600-luvun arabiäijä.
Parempi on aina parempi.
Joskus ei edes tarvitse olla hyvä ollakseen paras.
siili suhonen
Reactions:
Viestit: 845
Liittynyt: 18 Joulu 2022, 21:51

Re: Millainen profeetta olisit?

Viesti Kirjoittaja siili suhonen »

Kohina kirjoitti: 14 Maalis 2024, 15:21
siili suhonen kirjoitti: 14 Maalis 2024, 14:23
Kohina kirjoitti: 13 Maalis 2024, 17:10 Screenshot_20240313_170943.jpgTuossa käppyrässä vielä kolikon puolet sotkussa.
Hyvä strippi ja tämä tosiaan näyttäisi olevan ongelman ydintä. Varsinkin sekulaareissa yhteiskunnissa jossa kaikesta on tehty suorittamista ja kaikesta pitäisi saada jotain välitöntä hyötyä. Ei liene yllätys että näissä olosuhteissa jatkuvaa pikapalkintoa kaipaava mieli tekee mesitoinnistakin hampaat irvessä suorittamista. Aina pitäisi päästä johonkin, saavuttaa jotain. Ihminen ei ymmärrä että hän on jo perillä. Kuten hyvä veli jeesus tietää meille kertoa, jumalan valtakunta ei ole siellä tai tuolla vaan tässä ja nyt.Ehkä nykikaan sopisi parmmemmin metodi zen jossa mestari tasaisin väliajoin vetelisi bambukepillä ympäri korvia muistuttaakseen oppilasta tämän typeryydestä.
Screenshot_20240314_152001.jpg
https://www.astralcodexten.com/p/your-b ... search-for

Samaa muuten sanoi myös Anna Politkovskaja (en tarkista) kirjassaan. Tai siis sukellusveneen kapteeni kun palkat eivät juosseet. Jotain siihen suuntaan että sitä kestää melkein mitä tahansa, kunhan sillä on tarkoitus.
Kiehtovaa pohdintaa kärsimyksen voimasta.
Vuosia sitten eräs kauniin sielun suosituksesta muistaakseni luin Frankin kirjan. EI se silloin oikein resonoinut mutta ajat muuttuu ja nyt varmaan seisin kirjasta enemmän irti. Täytyy käydä lainaamassa. Kiitos.
DOpamiinijärjestelmä tässäkin työssään. AIvojen täytyy jyetä projisoimaan tuo mahdollinen maailma ja dopamiinijärjeswtelmän pitää kyetä tuottamaan tarvittava motivaatioksi tahi merkityksellisyydeksi kutsuttu tietoinen kokemus, joka auttaa sankarimme läpi vaikeiden aikojen.
Tärkeää lienee tässä muistaa konteksti. Leirielämä kun ei juurikaan tarjoa nopeita pikaplakintoja kuningas dopamiinille joten ainoa keino selvitä läpi kärsimyksen on projisoida jokni pidemmän aikavälin tavoite.

Toisin on modernin yhteiskunnan pehmentämä mieli kanssa jolle näitä pikaplakintoja riittää enemmän kun tarpeisiin. Nykihminen joutuu valitsemaan tuon merkityksen tuovan kärsimyksen vapaaehtoisesti. Motivaatio kuten tiedämme on oikukas horo. Sen sijaan että luomme merkityksen jonka turvin jaksamme kulkea tuon kärsimyksen tien, on löydettävä merkitys kärsimyksestä itsestään,
kuten hyvä veli david tietää kertoa toisessa swlf-help kirjallisuuden helmessä. Mind is a powerful thing. It always has an advantage over you!
Tämä lienee meidän kaikkien merkityksen etsijöiden syytä muistaa.

Cant hurt me
https://www.google.fi/books/edition/Can ... =fi&gbpv=0
Huikea äijä. ÄÄrimmäinen esimerkki siitä mihin sinunkin peräänkuuluttamasi tahto voi parhaimmilaan pystyä.

Voimaannutaan vielä tähän lopuksi davidin kanssa. Tahto yli primiitivisten viettiemme kuten itsekin olet kauniisti kirjoittanut omista kokemuksistasi.


Mut täytyy tosiaan käydä lainaamassa tuo Frankin kirja jotta tiedän mitä hän tarkalleen yrittää meille kertoa.
Varmasti molemmat niin davidin kuin frankinkin kirja tulevat kuulumaan uuden uljaan kosmisen sivilisaation varhaiskasvatusohjelmaan.

Lisäksi toki Ernest Shackletonin pieleen mennestä naparetkestä kertovan kirjan endurance https://www.goodreads.com/book/show/139069.Endurance
ja solzenitsin vankileirien saariston nostaisin oleellisina tuon tahdon voitto projektisi kannalta. Suuria tarinoita tahdon voitosta. Varhaiskasvatusohjelmaan lienevät tärkeä lisä nämäkin.
Mitens muu jengi. Millaista self-help kirjallisuutta suosittelisitte kosmisen sivilisaation varhaiskasvatukselliseen lukemistoon?
Kontiainen näki asiat kovin eri tavalla.
siili suhonen
Reactions:
Viestit: 845
Liittynyt: 18 Joulu 2022, 21:51

Re: Millainen profeetta olisit?

Viesti Kirjoittaja siili suhonen »

For David Goggins, childhood was a nightmare - poverty, prejudice, and physical abuse colored his days and haunted his nights. But through self-discipline, mental toughness, and hard work, Goggins transformed himself from a depressed, overweight young man with no future into a U.S. Armed Forces icon and one of the world's top endurance athletes. The only man in history to complete elite training as a Navy SEAL, Army Ranger, and Air Force Tactical Air Controller, he went on to set records in numerous endurance events, inspiring Outside magazine to name him The Fittest (Real) Man in America.

In Can't Hurt Me, he shares his astonishing life story and reveals that most of us tap into only 40% of our capabilities. Goggins calls this The 40% Rule, and his story illuminates a path that anyone can follow to push past pain, demolish fear, and reach their full potential.
Kontiainen näki asiat kovin eri tavalla.
Kohina
Reactions:
Viestit: 2745
Liittynyt: 28 Touko 2023, 00:20

Re: Millainen profeetta olisit?

Viesti Kirjoittaja Kohina »

siili suhonen kirjoitti: 15 Maalis 2024, 14:59
Kohina kirjoitti: 14 Maalis 2024, 15:21
siili suhonen kirjoitti: 14 Maalis 2024, 14:23
Kohina kirjoitti: 13 Maalis 2024, 17:10 Screenshot_20240313_170943.jpgTuossa käppyrässä vielä kolikon puolet sotkussa.
Hyvä strippi ja tämä tosiaan näyttäisi olevan ongelman ydintä. Varsinkin sekulaareissa yhteiskunnissa jossa kaikesta on tehty suorittamista ja kaikesta pitäisi saada jotain välitöntä hyötyä. Ei liene yllätys että näissä olosuhteissa jatkuvaa pikapalkintoa kaipaava mieli tekee mesitoinnistakin hampaat irvessä suorittamista. Aina pitäisi päästä johonkin, saavuttaa jotain. Ihminen ei ymmärrä että hän on jo perillä. Kuten hyvä veli jeesus tietää meille kertoa, jumalan valtakunta ei ole siellä tai tuolla vaan tässä ja nyt.Ehkä nykikaan sopisi parmmemmin metodi zen jossa mestari tasaisin väliajoin vetelisi bambukepillä ympäri korvia muistuttaakseen oppilasta tämän typeryydestä.
Screenshot_20240314_152001.jpg
https://www.astralcodexten.com/p/your-b ... search-for

Samaa muuten sanoi myös Anna Politkovskaja (en tarkista) kirjassaan. Tai siis sukellusveneen kapteeni kun palkat eivät juosseet. Jotain siihen suuntaan että sitä kestää melkein mitä tahansa, kunhan sillä on tarkoitus.
Kiehtovaa pohdintaa kärsimyksen voimasta.
Vuosia sitten eräs kauniin sielun suosituksesta muistaakseni luin Frankin kirjan. EI se silloin oikein resonoinut mutta ajat muuttuu ja nyt varmaan seisin kirjasta enemmän irti. Täytyy käydä lainaamassa. Kiitos.
DOpamiinijärjestelmä tässäkin työssään. AIvojen täytyy jyetä projisoimaan tuo mahdollinen maailma ja dopamiinijärjeswtelmän pitää kyetä tuottamaan tarvittava motivaatioksi tahi merkityksellisyydeksi kutsuttu tietoinen kokemus, joka auttaa sankarimme läpi vaikeiden aikojen.
Tärkeää lienee tässä muistaa konteksti. Leirielämä kun ei juurikaan tarjoa nopeita pikaplakintoja kuningas dopamiinille joten ainoa keino selvitä läpi kärsimyksen on projisoida jokni pidemmän aikavälin tavoite.

Toisin on modernin yhteiskunnan pehmentämä mieli kanssa jolle näitä pikaplakintoja riittää enemmän kun tarpeisiin. Nykihminen joutuu valitsemaan tuon merkityksen tuovan kärsimyksen vapaaehtoisesti. Motivaatio kuten tiedämme on oikukas horo. Sen sijaan että luomme merkityksen jonka turvin jaksamme kulkea tuon kärsimyksen tien, on löydettävä merkitys kärsimyksestä itsestään,
kuten hyvä veli david tietää kertoa toisessa swlf-help kirjallisuuden helmessä. Mind is a powerful thing. It always has an advantage over you!
Tämä lienee meidän kaikkien merkityksen etsijöiden syytä muistaa.

Cant hurt me
https://www.google.fi/books/edition/Can ... =fi&gbpv=0
Huikea äijä. ÄÄrimmäinen esimerkki siitä mihin sinunkin peräänkuuluttamasi tahto voi parhaimmilaan pystyä.

Voimaannutaan vielä tähän lopuksi davidin kanssa. Tahto yli primiitivisten viettiemme kuten itsekin olet kauniisti kirjoittanut omista kokemuksistasi.

Mut täytyy tosiaan käydä lainaamassa tuo Frankin kirja jotta tiedän mitä hän tarkalleen yrittää meille kertoa.
Varmasti molemmat niin davidin kuin frankinkin kirja tulevat kuulumaan uuden uljaan kosmisen sivilisaation varhaiskasvatusohjelmaan.

Lisäksi toki Ernest Shackletonin pieleen mennestä naparetkestä kertovan kirjan endurance https://www.goodreads.com/book/show/139069.Endurance
ja solzenitsin vankileirien saariston nostaisin oleellisina tuon tahdon voitto projektisi kannalta. Suuria tarinoita tahdon voitosta. Varhaiskasvatusohjelmaan lienevät tärkeä lisä nämäkin.
Mitens muu jengi. Millaista self-help kirjallisuutta suosittelisitte kosmisen sivilisaation varhaiskasvatukselliseen lukemistoon?
Vai että kärsimyksen voimasta. Ketäs ajattelit kärsityttää? Pahoin pelkään että isättömiä tyttäriä. Sä oot täys nilkki.
Make Keke Great Again
OlliS
Reactions:
Viestit: 11323
Liittynyt: 30 Marras 2022, 10:59
Paikkakunta: Pori
Viesti:

Re: Millainen profeetta olisit?

Viesti Kirjoittaja OlliS »

Jumala valitsee profeettansa, ja profeetta tekee ja sanoo, mitä Jumala kehoittaa ja käskee. Jos tekee jotain muuta, ei ole profeetta vaan väärä profeetta, eli kysymys on vähän väärä. Ei siinä tehdä, mitä itse katsoo parhaaksi, vaan mitä Jumala käskee. Johdetaan Jumalan kansaa Jumalan edustajana. Ja ennustetaan mitä Jumala käskee ennustamaan, ja vahvistetaan ne profetiat, mitkä Jumala käskee vahvistamaan. Muut ovat vääriä profeettoja. Sen tiedämme uskontojen moninaisuudesta, että maailma on niitä täynnä.

Ei kannata ruveta vääräksi profeetaksi, vaikka kuinka luulisi ajatustensa olevan oikeita.

Nyt täytyy sitten vielä sanoa, mitä Jumala tänään sanoo. Samaa kuin aina ennenkin, pitää uskoa Israelin Jumalaan, jonka nyt tiedämme olevan Jeesus Kristus ja hän tulee pian takaisin.

Sitten pitää tutkia ja etsiä, kuka on tämän päivän Mooses ja Pietari ja sitten seurata häntä, eikä ruveta itse profeetaksi.

Muslimit ja juutalaiset ovat eri mieltä, mutta samaa Aabrahamin Jumalaa kaikki kolme yrittävät palvella.
http://www.santavuori.com kotisivuni, kirjani ja artikkelini
Avatar
Purdue
Reactions:
Viestit: 1145
Liittynyt: 17 Helmi 2024, 12:00
Paikkakunta: Helsinki

Re: Millainen profeetta olisit?

Viesti Kirjoittaja Purdue »

OlliS kirjoitti: 15 Maalis 2024, 16:31
Jumala valitsee profeettansa, ja profeetta tekee ja sanoo, mitä Jumala kehoittaa ja käskee. Jos tekee jotain muuta, ei ole profeetta vaan väärä profeetta, eli kysymys on vähän väärä.

Ei kannata ruveta vääräksi profeetaksi, vaikka kuinka luulisi ajatustensa olevan oikeita.
Toki. Tuo aloituksen kysymys nyt tulee tulkita laveasti eli olisitko profeetta vaiko jotakin ihan muuta.

Ja profeetta todellakin on jumalan sanan tuoja, mutta maailmassa on suuria filosofioita ja uskontoja, joiden perustajat eivät ole profeettoja sanan varsinaisessa merkityksessä.

Ei esim. Buddha taikka Kungfutse kumpikaan esittäneet olevansa jumalan sanan tuojia eli profeettoja. Kungfutse enemmänkin loi sellaista pragmaattista elämänfilosofiaa kuin uskontoa.


Eli aloituksen kysymyksen voi tulkita siten, että jos lähtisit puhtaalta pöydältä, niin haluaisitko olla aito profeetta vai tyytyisitkö luomaan maailmaan jonkin elämänfilosofian Kungfutsen tyyliin?

Ja itse en siis loisi maailmaan uskontoa, eli en haluaisi olla profeetta, vaan loisin käytännönläheisen elämänfilosofian, jolla ei kurkotettaisi tuonpuoleiseen, vaan yritettäisiin tehdä tästä meidän maailmasta ja elämästä parempi täällä maan päällä.

Tässä ja nyt. Kaiken keskiössä olisi yksilön tekeminen paremmaksi eli eräänlainen hyve-etiikka, eikä niin että ihmisiä pelotellaan jollakin helvetillä tai kadotuksella tuon puoleisessa.
~ The road to wisdom is paved with the pain of understanding the world.
siili suhonen
Reactions:
Viestit: 845
Liittynyt: 18 Joulu 2022, 21:51

Re: Millainen profeetta olisit?

Viesti Kirjoittaja siili suhonen »

Kohina kirjoitti: 15 Maalis 2024, 15:31
siili suhonen kirjoitti: 15 Maalis 2024, 14:59
Kohina kirjoitti: 14 Maalis 2024, 15:21
siili suhonen kirjoitti: 14 Maalis 2024, 14:23
Kohina kirjoitti: 13 Maalis 2024, 17:10 Screenshot_20240313_170943.jpgTuossa käppyrässä vielä kolikon puolet sotkussa.
Hyvä strippi ja tämä tosiaan näyttäisi olevan ongelman ydintä. Varsinkin sekulaareissa yhteiskunnissa jossa kaikesta on tehty suorittamista ja kaikesta pitäisi saada jotain välitöntä hyötyä. Ei liene yllätys että näissä olosuhteissa jatkuvaa pikapalkintoa kaipaava mieli tekee mesitoinnistakin hampaat irvessä suorittamista. Aina pitäisi päästä johonkin, saavuttaa jotain. Ihminen ei ymmärrä että hän on jo perillä. Kuten hyvä veli jeesus tietää meille kertoa, jumalan valtakunta ei ole siellä tai tuolla vaan tässä ja nyt.Ehkä nykikaan sopisi parmmemmin metodi zen jossa mestari tasaisin väliajoin vetelisi bambukepillä ympäri korvia muistuttaakseen oppilasta tämän typeryydestä.
Screenshot_20240314_152001.jpg
https://www.astralcodexten.com/p/your-b ... search-for

Samaa muuten sanoi myös Anna Politkovskaja (en tarkista) kirjassaan. Tai siis sukellusveneen kapteeni kun palkat eivät juosseet. Jotain siihen suuntaan että sitä kestää melkein mitä tahansa, kunhan sillä on tarkoitus.
Kiehtovaa pohdintaa kärsimyksen voimasta.
Vuosia sitten eräs kauniin sielun suosituksesta muistaakseni luin Frankin kirjan. EI se silloin oikein resonoinut mutta ajat muuttuu ja nyt varmaan seisin kirjasta enemmän irti. Täytyy käydä lainaamassa. Kiitos.
DOpamiinijärjestelmä tässäkin työssään. AIvojen täytyy jyetä projisoimaan tuo mahdollinen maailma ja dopamiinijärjeswtelmän pitää kyetä tuottamaan tarvittava motivaatioksi tahi merkityksellisyydeksi kutsuttu tietoinen kokemus, joka auttaa sankarimme läpi vaikeiden aikojen.
Tärkeää lienee tässä muistaa konteksti. Leirielämä kun ei juurikaan tarjoa nopeita pikaplakintoja kuningas dopamiinille joten ainoa keino selvitä läpi kärsimyksen on projisoida jokni pidemmän aikavälin tavoite.

Toisin on modernin yhteiskunnan pehmentämä mieli kanssa jolle näitä pikaplakintoja riittää enemmän kun tarpeisiin. Nykihminen joutuu valitsemaan tuon merkityksen tuovan kärsimyksen vapaaehtoisesti. Motivaatio kuten tiedämme on oikukas horo. Sen sijaan että luomme merkityksen jonka turvin jaksamme kulkea tuon kärsimyksen tien, on löydettävä merkitys kärsimyksestä itsestään,
kuten hyvä veli david tietää kertoa toisessa swlf-help kirjallisuuden helmessä. Mind is a powerful thing. It always has an advantage over you!
Tämä lienee meidän kaikkien merkityksen etsijöiden syytä muistaa.

Cant hurt me
https://www.google.fi/books/edition/Can ... =fi&gbpv=0
Huikea äijä. ÄÄrimmäinen esimerkki siitä mihin sinunkin peräänkuuluttamasi tahto voi parhaimmilaan pystyä.

Voimaannutaan vielä tähän lopuksi davidin kanssa. Tahto yli primiitivisten viettiemme kuten itsekin olet kauniisti kirjoittanut omista kokemuksistasi.

Mut täytyy tosiaan käydä lainaamassa tuo Frankin kirja jotta tiedän mitä hän tarkalleen yrittää meille kertoa.
Varmasti molemmat niin davidin kuin frankinkin kirja tulevat kuulumaan uuden uljaan kosmisen sivilisaation varhaiskasvatusohjelmaan.

Lisäksi toki Ernest Shackletonin pieleen mennestä naparetkestä kertovan kirjan endurance https://www.goodreads.com/book/show/139069.Endurance
ja solzenitsin vankileirien saariston nostaisin oleellisina tuon tahdon voitto projektisi kannalta. Suuria tarinoita tahdon voitosta. Varhaiskasvatusohjelmaan lienevät tärkeä lisä nämäkin.
Mitens muu jengi. Millaista self-help kirjallisuutta suosittelisitte kosmisen sivilisaation varhaiskasvatukselliseen lukemistoon?
Vai että kärsimyksen voimasta. Ketäs ajattelit kärsityttää? Pahoin pelkään että isättömiä tyttäriä. Sä oot täys nilkki.
Ooii. Että oikein kärsitytyttää ajattelin. Ja viattomat tytötkin joiden puolesta niin pahoin pelkäät sait vedettyä mukaan tähän moraaliposeerausperformanssiisi. On se vaan härski.
Tuota erikoista örvellystäsi selittänee palstallakin paljon kohuttu ja kehuttu Daniel kahnemanin jako systeemi ykköseen ja kakkoseen ja tällä kertaa tuo egon itsesuojeluun ja oman pahan olon projisointiin erikoistunut nopeita heuristisia vastauksia tuottava ykkönen otti sinusta niskalenkin.
Kiehtovaa kyllä että ensimmäinen tajuntaasi tuupattu ajatus liittyi isättömillä tyttärillä fantasiseeraamiseen. Hmm..

Yleisohjeena sanoisin että kannattaa välillä vetää henkeä. Tuollainen pingottaminen ja väkinäinen poseeraaminen ei liene hyväksi verenpaineellesi jos kohta luetun ymmärtämisellekään.
Vielä taitaa olla vähän matkaa sinulla siihen itsen mitätöintiin josta niin kovasti täällä paasaat.

Mut kyllä se hei siitä. Askel kerrallaan.
Rakkautta ja tsemppiä täältä sinulle. Pystyt siihen kyllä. *sydän ja haliemoji*
Mitäs mieltä muuten gogginsin ajatuksista olit. Resonoivatko? Vai mennäänkö frankilla?
Kontiainen näki asiat kovin eri tavalla.
Kohina
Reactions:
Viestit: 2745
Liittynyt: 28 Touko 2023, 00:20

Re: Millainen profeetta olisit?

Viesti Kirjoittaja Kohina »

siili suhonen kirjoitti: 15 Maalis 2024, 20:16
Kohina kirjoitti: 15 Maalis 2024, 15:31
siili suhonen kirjoitti: 15 Maalis 2024, 14:59
Kohina kirjoitti: 14 Maalis 2024, 15:21
siili suhonen kirjoitti: 14 Maalis 2024, 14:23
Kohina kirjoitti: 13 Maalis 2024, 17:10 Screenshot_20240313_170943.jpgTuossa käppyrässä vielä kolikon puolet sotkussa.
Hyvä strippi ja tämä tosiaan näyttäisi olevan ongelman ydintä. Varsinkin sekulaareissa yhteiskunnissa jossa kaikesta on tehty suorittamista ja kaikesta pitäisi saada jotain välitöntä hyötyä. Ei liene yllätys että näissä olosuhteissa jatkuvaa pikapalkintoa kaipaava mieli tekee mesitoinnistakin hampaat irvessä suorittamista. Aina pitäisi päästä johonkin, saavuttaa jotain. Ihminen ei ymmärrä että hän on jo perillä. Kuten hyvä veli jeesus tietää meille kertoa, jumalan valtakunta ei ole siellä tai tuolla vaan tässä ja nyt.Ehkä nykikaan sopisi parmmemmin metodi zen jossa mestari tasaisin väliajoin vetelisi bambukepillä ympäri korvia muistuttaakseen oppilasta tämän typeryydestä.
Screenshot_20240314_152001.jpg
https://www.astralcodexten.com/p/your-b ... search-for

Samaa muuten sanoi myös Anna Politkovskaja (en tarkista) kirjassaan. Tai siis sukellusveneen kapteeni kun palkat eivät juosseet. Jotain siihen suuntaan että sitä kestää melkein mitä tahansa, kunhan sillä on tarkoitus.
Kiehtovaa pohdintaa kärsimyksen voimasta.
Vuosia sitten eräs kauniin sielun suosituksesta muistaakseni luin Frankin kirjan. EI se silloin oikein resonoinut mutta ajat muuttuu ja nyt varmaan seisin kirjasta enemmän irti. Täytyy käydä lainaamassa. Kiitos.
DOpamiinijärjestelmä tässäkin työssään. AIvojen täytyy jyetä projisoimaan tuo mahdollinen maailma ja dopamiinijärjeswtelmän pitää kyetä tuottamaan tarvittava motivaatioksi tahi merkityksellisyydeksi kutsuttu tietoinen kokemus, joka auttaa sankarimme läpi vaikeiden aikojen.
Tärkeää lienee tässä muistaa konteksti. Leirielämä kun ei juurikaan tarjoa nopeita pikaplakintoja kuningas dopamiinille joten ainoa keino selvitä läpi kärsimyksen on projisoida jokni pidemmän aikavälin tavoite.

Toisin on modernin yhteiskunnan pehmentämä mieli kanssa jolle näitä pikaplakintoja riittää enemmän kun tarpeisiin. Nykihminen joutuu valitsemaan tuon merkityksen tuovan kärsimyksen vapaaehtoisesti. Motivaatio kuten tiedämme on oikukas horo. Sen sijaan että luomme merkityksen jonka turvin jaksamme kulkea tuon kärsimyksen tien, on löydettävä merkitys kärsimyksestä itsestään,
kuten hyvä veli david tietää kertoa toisessa swlf-help kirjallisuuden helmessä. Mind is a powerful thing. It always has an advantage over you!
Tämä lienee meidän kaikkien merkityksen etsijöiden syytä muistaa.

Cant hurt me
https://www.google.fi/books/edition/Can ... =fi&gbpv=0
Huikea äijä. ÄÄrimmäinen esimerkki siitä mihin sinunkin peräänkuuluttamasi tahto voi parhaimmilaan pystyä.

Voimaannutaan vielä tähän lopuksi davidin kanssa. Tahto yli primiitivisten viettiemme kuten itsekin olet kauniisti kirjoittanut omista kokemuksistasi.

Mut täytyy tosiaan käydä lainaamassa tuo Frankin kirja jotta tiedän mitä hän tarkalleen yrittää meille kertoa.
Varmasti molemmat niin davidin kuin frankinkin kirja tulevat kuulumaan uuden uljaan kosmisen sivilisaation varhaiskasvatusohjelmaan.

Lisäksi toki Ernest Shackletonin pieleen mennestä naparetkestä kertovan kirjan endurance https://www.goodreads.com/book/show/139069.Endurance
ja solzenitsin vankileirien saariston nostaisin oleellisina tuon tahdon voitto projektisi kannalta. Suuria tarinoita tahdon voitosta. Varhaiskasvatusohjelmaan lienevät tärkeä lisä nämäkin.
Mitens muu jengi. Millaista self-help kirjallisuutta suosittelisitte kosmisen sivilisaation varhaiskasvatukselliseen lukemistoon?
Vai että kärsimyksen voimasta. Ketäs ajattelit kärsityttää? Pahoin pelkään että isättömiä tyttäriä. Sä oot täys nilkki.
Ooii. Että oikein kärsitytyttää ajattelin. Ja viattomat tytötkin joiden puolesta niin pahoin pelkäät sait vedettyä mukaan tähän moraaliposeerausperformanssiisi.
Vielä taitaa olla vähän matkaa sinulla siihen itsen mitätöintiin josta niin kovasti täällä paasaat.
Ai toi oli pose. Ok. Jos se jotain signaloi, niin autenttisuutta.

Ja itsensä mitätöinti? :D jaahas. Sinähän se egokuolemasta jauhat kuten kaikki kaltaisesi.

Hei tehdäänkö niin että jätät mut rauhaan, m'kay.

Moraalipose.. vitun pedari...
Make Keke Great Again
siili suhonen
Reactions:
Viestit: 845
Liittynyt: 18 Joulu 2022, 21:51

Re: Millainen profeetta olisit?

Viesti Kirjoittaja siili suhonen »

Kohina kirjoitti: 15 Maalis 2024, 20:27
siili suhonen kirjoitti: 15 Maalis 2024, 20:16
Kohina kirjoitti: 15 Maalis 2024, 15:31
siili suhonen kirjoitti: 15 Maalis 2024, 14:59
Kohina kirjoitti: 14 Maalis 2024, 15:21
siili suhonen kirjoitti: 14 Maalis 2024, 14:23
Kohina kirjoitti: 13 Maalis 2024, 17:10 Screenshot_20240313_170943.jpgTuossa käppyrässä vielä kolikon puolet sotkussa.
Hyvä strippi ja tämä tosiaan näyttäisi olevan ongelman ydintä. Varsinkin sekulaareissa yhteiskunnissa jossa kaikesta on tehty suorittamista ja kaikesta pitäisi saada jotain välitöntä hyötyä. Ei liene yllätys että näissä olosuhteissa jatkuvaa pikapalkintoa kaipaava mieli tekee mesitoinnistakin hampaat irvessä suorittamista. Aina pitäisi päästä johonkin, saavuttaa jotain. Ihminen ei ymmärrä että hän on jo perillä. Kuten hyvä veli jeesus tietää meille kertoa, jumalan valtakunta ei ole siellä tai tuolla vaan tässä ja nyt.Ehkä nykikaan sopisi parmmemmin metodi zen jossa mestari tasaisin väliajoin vetelisi bambukepillä ympäri korvia muistuttaakseen oppilasta tämän typeryydestä.
Screenshot_20240314_152001.jpg
https://www.astralcodexten.com/p/your-b ... search-for

Samaa muuten sanoi myös Anna Politkovskaja (en tarkista) kirjassaan. Tai siis sukellusveneen kapteeni kun palkat eivät juosseet. Jotain siihen suuntaan että sitä kestää melkein mitä tahansa, kunhan sillä on tarkoitus.
Kiehtovaa pohdintaa kärsimyksen voimasta.
Vuosia sitten eräs kauniin sielun suosituksesta muistaakseni luin Frankin kirjan. EI se silloin oikein resonoinut mutta ajat muuttuu ja nyt varmaan seisin kirjasta enemmän irti. Täytyy käydä lainaamassa. Kiitos.
DOpamiinijärjestelmä tässäkin työssään. AIvojen täytyy jyetä projisoimaan tuo mahdollinen maailma ja dopamiinijärjeswtelmän pitää kyetä tuottamaan tarvittava motivaatioksi tahi merkityksellisyydeksi kutsuttu tietoinen kokemus, joka auttaa sankarimme läpi vaikeiden aikojen.
Tärkeää lienee tässä muistaa konteksti. Leirielämä kun ei juurikaan tarjoa nopeita pikaplakintoja kuningas dopamiinille joten ainoa keino selvitä läpi kärsimyksen on projisoida jokni pidemmän aikavälin tavoite.

Toisin on modernin yhteiskunnan pehmentämä mieli kanssa jolle näitä pikaplakintoja riittää enemmän kun tarpeisiin. Nykihminen joutuu valitsemaan tuon merkityksen tuovan kärsimyksen vapaaehtoisesti. Motivaatio kuten tiedämme on oikukas horo. Sen sijaan että luomme merkityksen jonka turvin jaksamme kulkea tuon kärsimyksen tien, on löydettävä merkitys kärsimyksestä itsestään,
kuten hyvä veli david tietää kertoa toisessa swlf-help kirjallisuuden helmessä. Mind is a powerful thing. It always has an advantage over you!
Tämä lienee meidän kaikkien merkityksen etsijöiden syytä muistaa.

Cant hurt me
https://www.google.fi/books/edition/Can ... =fi&gbpv=0
Huikea äijä. ÄÄrimmäinen esimerkki siitä mihin sinunkin peräänkuuluttamasi tahto voi parhaimmilaan pystyä.

Voimaannutaan vielä tähän lopuksi davidin kanssa. Tahto yli primiitivisten viettiemme kuten itsekin olet kauniisti kirjoittanut omista kokemuksistasi.

Mut täytyy tosiaan käydä lainaamassa tuo Frankin kirja jotta tiedän mitä hän tarkalleen yrittää meille kertoa.
Varmasti molemmat niin davidin kuin frankinkin kirja tulevat kuulumaan uuden uljaan kosmisen sivilisaation varhaiskasvatusohjelmaan.

Lisäksi toki Ernest Shackletonin pieleen mennestä naparetkestä kertovan kirjan endurance https://www.goodreads.com/book/show/139069.Endurance
ja solzenitsin vankileirien saariston nostaisin oleellisina tuon tahdon voitto projektisi kannalta. Suuria tarinoita tahdon voitosta. Varhaiskasvatusohjelmaan lienevät tärkeä lisä nämäkin.
Mitens muu jengi. Millaista self-help kirjallisuutta suosittelisitte kosmisen sivilisaation varhaiskasvatukselliseen lukemistoon?
Vai että kärsimyksen voimasta. Ketäs ajattelit kärsityttää? Pahoin pelkään että isättömiä tyttäriä. Sä oot täys nilkki.
Ooii. Että oikein kärsitytyttää ajattelin. Ja viattomat tytötkin joiden puolesta niin pahoin pelkäät sait vedettyä mukaan tähän moraaliposeerausperformanssiisi.
Vielä taitaa olla vähän matkaa sinulla siihen itsen mitätöintiin josta niin kovasti täällä paasaat.
Ai toi oli pose. Ok. Jos se jotain signaloi, niin autenttisuutta.

Ja itsensä mitätöinti? :D jaahas. Sinähän se egokuolemasta jauhat kuten kaikki kaltaisesi.

Hei tehdäänkö niin että jätät mut rauhaan, m'kay.

Moraalipose.. vitun pedari...
Kiehtovaa. Olisin luullut että sulla olisi ollut selkärankaa seistä omien juttujesi takana ilman että tarvii vedota siihen mistä muut jauhavat. No ei ollut. Mutta autenttista oli Juu.
Kontiainen näki asiat kovin eri tavalla.
OlliS
Reactions:
Viestit: 11323
Liittynyt: 30 Marras 2022, 10:59
Paikkakunta: Pori
Viesti:

Re: Millainen profeetta olisit?

Viesti Kirjoittaja OlliS »

Profeetta- sanalla voi tietysti tarkoittaa muutakin kuin oikeaa Jumalan profeettaa, Mooses ja Pietari jne.

Mutta jos minä olisin profeetta olisin juuri kuten he, Jumalan palvelija. Jokainen joka tekee Jumalan tahdon elämässään omalla paikallaan on sellainen pikkuprofeetta, eli oikea uskovainen. Me saamme johdatuksen omaan tehtäväämme, tarvittavat profetiat siihen. Mutta profeetta on koko kirkon johtaja maailmassa tai maassa, koko maailman uskonnollinen johtaja. Ei tarvi enää etsiä luolista ja erämaasta, sellainen on olemassa, ja julkinen virka, kirkon johtaja. Ei Paavi minun mielestä kuitenkaan.
http://www.santavuori.com kotisivuni, kirjani ja artikkelini
Kohina
Reactions:
Viestit: 2745
Liittynyt: 28 Touko 2023, 00:20

Re: Millainen profeetta olisit?

Viesti Kirjoittaja Kohina »

siili suhonen kirjoitti: 15 Maalis 2024, 20:51
Kohina kirjoitti: 15 Maalis 2024, 20:27
siili suhonen kirjoitti: 15 Maalis 2024, 20:16
Kohina kirjoitti: 15 Maalis 2024, 15:31
siili suhonen kirjoitti: 15 Maalis 2024, 14:59
Kohina kirjoitti: 14 Maalis 2024, 15:21
siili suhonen kirjoitti: 14 Maalis 2024, 14:23
Kohina kirjoitti: 13 Maalis 2024, 17:10 Screenshot_20240313_170943.jpgTuossa käppyrässä vielä kolikon puolet sotkussa.
Hyvä strippi ja tämä tosiaan näyttäisi olevan ongelman ydintä. Varsinkin sekulaareissa yhteiskunnissa jossa kaikesta on tehty suorittamista ja kaikesta pitäisi saada jotain välitöntä hyötyä. Ei liene yllätys että näissä olosuhteissa jatkuvaa pikapalkintoa kaipaava mieli tekee mesitoinnistakin hampaat irvessä suorittamista. Aina pitäisi päästä johonkin, saavuttaa jotain. Ihminen ei ymmärrä että hän on jo perillä. Kuten hyvä veli jeesus tietää meille kertoa, jumalan valtakunta ei ole siellä tai tuolla vaan tässä ja nyt.Ehkä nykikaan sopisi parmmemmin metodi zen jossa mestari tasaisin väliajoin vetelisi bambukepillä ympäri korvia muistuttaakseen oppilasta tämän typeryydestä.
Screenshot_20240314_152001.jpg
https://www.astralcodexten.com/p/your-b ... search-for

Samaa muuten sanoi myös Anna Politkovskaja (en tarkista) kirjassaan. Tai siis sukellusveneen kapteeni kun palkat eivät juosseet. Jotain siihen suuntaan että sitä kestää melkein mitä tahansa, kunhan sillä on tarkoitus.
Kiehtovaa pohdintaa kärsimyksen voimasta.
Vuosia sitten eräs kauniin sielun suosituksesta muistaakseni luin Frankin kirjan. EI se silloin oikein resonoinut mutta ajat muuttuu ja nyt varmaan seisin kirjasta enemmän irti. Täytyy käydä lainaamassa. Kiitos.
DOpamiinijärjestelmä tässäkin työssään. AIvojen täytyy jyetä projisoimaan tuo mahdollinen maailma ja dopamiinijärjeswtelmän pitää kyetä tuottamaan tarvittava motivaatioksi tahi merkityksellisyydeksi kutsuttu tietoinen kokemus, joka auttaa sankarimme läpi vaikeiden aikojen.
Tärkeää lienee tässä muistaa konteksti. Leirielämä kun ei juurikaan tarjoa nopeita pikaplakintoja kuningas dopamiinille joten ainoa keino selvitä läpi kärsimyksen on projisoida jokni pidemmän aikavälin tavoite.

Toisin on modernin yhteiskunnan pehmentämä mieli kanssa jolle näitä pikaplakintoja riittää enemmän kun tarpeisiin. Nykihminen joutuu valitsemaan tuon merkityksen tuovan kärsimyksen vapaaehtoisesti. Motivaatio kuten tiedämme on oikukas horo. Sen sijaan että luomme merkityksen jonka turvin jaksamme kulkea tuon kärsimyksen tien, on löydettävä merkitys kärsimyksestä itsestään,
kuten hyvä veli david tietää kertoa toisessa swlf-help kirjallisuuden helmessä. Mind is a powerful thing. It always has an advantage over you!
Tämä lienee meidän kaikkien merkityksen etsijöiden syytä muistaa.

Cant hurt me
https://www.google.fi/books/edition/Can ... =fi&gbpv=0
Huikea äijä. ÄÄrimmäinen esimerkki siitä mihin sinunkin peräänkuuluttamasi tahto voi parhaimmilaan pystyä.

Voimaannutaan vielä tähän lopuksi davidin kanssa. Tahto yli primiitivisten viettiemme kuten itsekin olet kauniisti kirjoittanut omista kokemuksistasi.

Mut täytyy tosiaan käydä lainaamassa tuo Frankin kirja jotta tiedän mitä hän tarkalleen yrittää meille kertoa.
Varmasti molemmat niin davidin kuin frankinkin kirja tulevat kuulumaan uuden uljaan kosmisen sivilisaation varhaiskasvatusohjelmaan.

Lisäksi toki Ernest Shackletonin pieleen mennestä naparetkestä kertovan kirjan endurance https://www.goodreads.com/book/show/139069.Endurance
ja solzenitsin vankileirien saariston nostaisin oleellisina tuon tahdon voitto projektisi kannalta. Suuria tarinoita tahdon voitosta. Varhaiskasvatusohjelmaan lienevät tärkeä lisä nämäkin.
Mitens muu jengi. Millaista self-help kirjallisuutta suosittelisitte kosmisen sivilisaation varhaiskasvatukselliseen lukemistoon?
Vai että kärsimyksen voimasta. Ketäs ajattelit kärsityttää? Pahoin pelkään että isättömiä tyttäriä. Sä oot täys nilkki.
Ooii. Että oikein kärsitytyttää ajattelin. Ja viattomat tytötkin joiden puolesta niin pahoin pelkäät sait vedettyä mukaan tähän moraaliposeerausperformanssiisi.
Vielä taitaa olla vähän matkaa sinulla siihen itsen mitätöintiin josta niin kovasti täällä paasaat.
Ai toi oli pose. Ok. Jos se jotain signaloi, niin autenttisuutta.

Ja itsensä mitätöinti? :D jaahas. Sinähän se egokuolemasta jauhat kuten kaikki kaltaisesi.

Hei tehdäänkö niin että jätät mut rauhaan, m'kay.

Moraalipose.. vitun pedari...
Kiehtovaa. Olisin luullut että sulla olisi ollut selkärankaa seistä omien juttujesi takana ilman että tarvii vedota siihen mistä muut jauhavat. No ei ollut. Mutta autenttista oli Juu.
Ai sinun tulkintojen takana. Sun psyyke on selvästi hyvin hauras.
Make Keke Great Again
Avatar
marjatta1
Reactions:
Viestit: 1671
Liittynyt: 04 Joulu 2023, 07:10

Re: Millainen profeetta olisit?

Viesti Kirjoittaja marjatta1 »

OlliS kirjoitti: 15 Maalis 2024, 16:31 Jumala valitsee profeettansa, ja profeetta tekee ja sanoo, mitä Jumala kehoittaa ja käskee. Jos tekee jotain muuta, ei ole profeetta vaan väärä profeetta, eli kysymys on vähän väärä. Ei siinä tehdä, mitä itse katsoo parhaaksi, vaan mitä Jumala käskee. Johdetaan Jumalan kansaa Jumalan edustajana. Ja ennustetaan mitä Jumala käskee ennustamaan, ja vahvistetaan ne profetiat, mitkä Jumala käskee vahvistamaan. Muut ovat vääriä profeettoja. Sen tiedämme uskontojen moninaisuudesta, että maailma on niitä täynnä.

Ei kannata ruveta vääräksi profeetaksi, vaikka kuinka luulisi ajatustensa olevan oikeita.

Nyt täytyy sitten vielä sanoa, mitä Jumala tänään sanoo. Samaa kuin aina ennenkin, pitää uskoa Israelin Jumalaan, jonka nyt tiedämme olevan Jeesus Kristus ja hän tulee pian takaisin.

Sitten pitää tutkia ja etsiä, kuka on tämän päivän Mooses ja Pietari ja sitten seurata häntä, eikä ruveta itse profeetaksi.

Muslimit ja juutalaiset ovat eri mieltä, mutta samaa Aabrahamin Jumalaa kaikki kolme yrittävät palvella.
Niin, onko sitä Jumalaa edes olemassa ja mihin me sitä tarvitaan? :?: :?:

"Jumala on ihmisen keksintöä. Niinpä Jumalan luonne on vain pintapuolinen mysteeri. Ihmisen luonne on syvällinen mysteeri."

-Nanrei Kobori, buddhistimunkki
Elämä
on kuin tiimalasin hiekka
se pysähtyy
ellet käänny ympäri

— Sari Virlander
Vastaa Viestiin