Musiikkihaaste – Sade

Kissatädin musiikkihuoneessa on musiikki- ja elämäaiheista sisältöä tietoiskujen ja soittolistojen muodossa. Huoneesta löytyy myös musiikkiaiheisia äänestyksiä, muisteluja vanhoista suosikkikappaleista ja myös uuden musiikin etsimistä. Siellä voi kertoa myös musiikkiin liittyvistä kokemuksista, tarinoista ja tuntemuksista elämänläheisellä otteella.
Avatar
Jalo Arkkivalo
Reactions:
Viestit: 2055
Liittynyt: 13 Helmi 2023, 08:31

Re: Musiikkihaaste – Sade

Viesti Kirjoittaja Jalo Arkkivalo »

Kissatäti kirjoitti: 18 Maalis 2024, 19:25 Kun meillä maapallolla on yleensä vesisadetta – muilla planeetoilla saattaa sataa jotain ihan muuta :D
Venuksen sade on osittain rikkihappoa. Ja Saturnuksen suurimmalla kuulla, nimeltään Titan, sataa metaania, joka on erittäin syttyvää ja räjähtävää.
Tutkijat uskovat, että Saturnukseen ja Neptunukseen sataa alas suuria rakeita metaania, jotka muuttuvat lopulta timanteiksi. Nämä timanttisateet voivat kuulostaa ylellisiltä, mutta kuvittele, että suuret timanttipisarat osuvat ihollesi. Auts.
HD 189733b:llä, planeetalla, joka on 63 valovuoden päässä omasta aurinkokunnastamme, sataa lasia sivuttain lähes 4 500 mailia tunnissa. Joten seuraavan kerran sataa liikaa täällä maan päällä, muista vain, että kyse on perspektiivistä. Voisi käydä vielä huonomminkin.
Tää tieteellinen info-ikkuna oli tosi kiva yllätys tähän musahaasteeseen 👌👍

Pitäiskö musahaasteeseen ympätä lisä-dimensio, että linkittämästään biisistä pitäisi keksiä jokin tieteelinen triviaali fakta 😊


Lord knows I'm a Voodoo Child
Vastaa Viestiin