Egyptin kiviastiat

Okivi
Reactions:
Viestit: 41
Liittynyt: 13 Maalis 2024, 20:23

Egyptin kiviastiat

Viesti Kirjoittaja Okivi »

Kuva

Eikö palstalaistenkin mielestä ole merkillistä, että Egyptissä on pronssikaudella tehty noin hienoja, ohutseinämäisiä kiviastioita kuin tuo 200 mm kulho? Kuvan lähde on alla olevan linkin artikkeli.

Galal Ali Hassaan (2016): Mechanical Engineering in Ancient Egypt, Part XIII: Stone Vessels (Predynastic to Old Kingdom Periods)
https://scholar.cu.edu.eg/?q=galal%2Ffi ... _ijres.pdf
There is a principle which is a bar against all information, which is proof against all arguments and which cannot fail to keep a man in everlasting ignorance -- that principle is contempt prior to investigation.

-- Herbert Spencer
Henry Borat
Reactions:
Viestit: 465
Liittynyt: 13 Joulu 2022, 18:28

Re: Egyptin kiviastiat

Viesti Kirjoittaja Henry Borat »

Kävin Luxorissa ja kuninkaoden laakson haudoissa muutama kuukaisi sitten ja vaikuttavuus oli moninkertainen siihen mitä itse odotin. Varsinkin Luxosrin temppeli ja Hatsepsupin kuolintemppeli olivat jotain, jota on hyvin vaikea käsittää sen ajan ihmisten rakentaneen. Jo se valtava määrä graniittilohkareita joka on työstetty sen ajan tavoilla on uskomaton.
Avatar
John Carter
Reactions:
Viestit: 18758
Liittynyt: 30 Marras 2022, 07:46

Re: Egyptin kiviastiat

Viesti Kirjoittaja John Carter »

Onhan noi aika kovia kivilaatuja työstettäväksi.
Ancient Diorite figures and statues of Mesopotamia and Egypt
"Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys."- Albert Einstein.
Avatar
marjatta1
Reactions:
Viestit: 1569
Liittynyt: 04 Joulu 2023, 07:10

Re: Egyptin kiviastiat

Viesti Kirjoittaja marjatta1 »

Henry Borat kirjoitti: 23 Maalis 2024, 13:09 Kävin Luxorissa ja kuninkaoden laakson haudoissa muutama kuukaisi sitten ja vaikuttavuus oli moninkertainen siihen mitä itse odotin. Varsinkin Luxosrin temppeli ja Hatsepsupin kuolintemppeli olivat jotain, jota on hyvin vaikea käsittää sen ajan ihmisten rakentaneen. Jo se valtava määrä graniittilohkareita joka on työstetty sen ajan tavoilla on uskomaton.
Saman olen myös kokenut ja se tapahtui juuri heti terrorihyökkäyksen Hatsepurin temppelin jälkeen. Mahtavia olivat Luxorin nähtävyydet ja Hatsepurin temppeli. Samoin Jordanian Petra oli myös huikea paikka nähdä....samalla reissulla. :idea:
Elämä
on kuin tiimalasin hiekka
se pysähtyy
ellet käänny ympäri

— Sari Virlander
Vastaa Viestiin