Maatalouksien tilinpäätöksiä

Avatar
apetteri
Reactions:
Viestit: 449
Liittynyt: 02 Joulu 2022, 13:26

Maatalouksien tilinpäätöksiä

Viesti Kirjoittaja apetteri »

Tietääkö kukaan, onko nettiin julkaistu jonnekkin maatalouksien tilinpäätöksiä, eli puhutaan nyt tällaisista kohtalaisista perheyrityksistä tai vastaavista, jotka silloin tällöin kokoontuvat uusilla hienoilla traktoreilla eduskuntataloille, ajavat mersuilla ja asuvat hienoissa isoissa taloissa, mutta valittavat jatkuvasti rahan puutetta yms.

Haluasin ymmärtää miten tulonsiirrot oikeasti toimivat tuollaisissa instituutioissa, onko jatkuva valitus turhaa, vai onko niissä jotain perää, ja miten esim. perintöverotus noita rankaisee, ymmärrän että jos pihanpiirin tase on 4 miljoonaa mutta systeemi tuottaa karkkirahoja vuodessa, voi siinä olla pala kurkussa jos pitää marssia hattu kourassa pankkiherrojen puheille ..
Avatar
MooM
Reactions:
Viestit: 4852
Liittynyt: 30 Marras 2022, 08:29

Re: Maatalouksien tilinpäätöksiä

Viesti Kirjoittaja MooM »

En osaa vastata, tuntemani viljelijät on aika tiukilla ja vuodesta toiseen tulovirta vaihtelee tolkuttomasti. EIkä ne ökymersuilla juuri ajele.

Traktori sen sijaan on työpaikka, jossa ollaan kesäaikaan pitkiä jaksoja yli puolet hereilläoloajasta ja hoidetaan samalla puhelin- ja toimistohommiakin. Ymmärrän täysin, että viljelijä investoi siihen, että kriittinen työkalu toimii luotettavasti (=traktori ei ole ikäloppu jatkuvasti korjattava raato) ja että työpaikan ergonomia ja esim. äänieristys on kunnossa.
While I had personally never felt the lack of a penis, I did admit that it was a handy thing to have along on a picnic…
D. Gabaldon
AimoJortikka
Reactions:
Viestit: 3215
Liittynyt: 11 Joulu 2022, 13:14

Re: Maatalouksien tilinpäätöksiä

Viesti Kirjoittaja AimoJortikka »

Etsin yhden toisen jutun kohta mutta alla on jotain nyt ensi alkuun. Maatilat ovat olleet joka vuosi kriisissä niin kauan kuin minä muistan ja muistini asian suhteen ulottuu 70-luvulle. Siis viime vuosituhannelle.

https://tietopalvelu.ytj.fi/

Tuosta alla olevan kuva osoitteesta haet toimialat ja sitten yllä olevasta ytj:stä toimialalla haarukoimaan. Saat OY-muotoisten tilojen tilinpäätöksiä. Voisin heittää parin broilertilan nimetkin suoraan mutta parempi että en. Saat väärän kuvan kannattavuudesta. Mutta toimialalla kun haet yrityksiä ja sitten lähdet haarukoimaan ja selaamaan tilinpäätöstietoja.
Luokitus.png
AimoJortikka
Reactions:
Viestit: 3215
Liittynyt: 11 Joulu 2022, 13:14

Re: Maatalouksien tilinpäätöksiä

Viesti Kirjoittaja AimoJortikka »

Tästä linkistä

https://portal.mtt.fi/portal/page/porta ... irjanpito/

saat kannattavuuskirjanpitoon kuuluvat tiedot. Tärkeä asia on kannattavuuskerroin.

En nyt muista kaikkia, mutta muistelisin että oman pääoman tuottovaatimuksen korkoprosentti oli kohtuu korkea. Mutta tämä on tavallaan takaperoista laskentaa. Kannattavuus riippuu siitä, paljonko olet laittanut korkoprosentiksi omalle pääomalle ja työtuntisi hinnaksi. Lisäksi tuossa oli mielestäni joskus jotakin jota kritisoitiin. Jotakin että jos olet saanut vaikka 100.000 euroa avustusta (ilmaista rahaa) navetan rakennukseen tms niin se summa lasketaan tuohon omaan pääomaan jolle siis halutaan korkoa. Ilmaiselle rahalle. En ole 100-varma tästä mutta muistelisin näin.

Mutta lähdekritiikki pitää muistaa ja hieman selvittää miten noi on oikein saatu noi luvut?

Koitan jos löytäisin vielä yhden jutun.
AimoJortikka
Reactions:
Viestit: 3215
Liittynyt: 11 Joulu 2022, 13:14

Re: Maatalouksien tilinpäätöksiä

Viesti Kirjoittaja AimoJortikka »

En nyt heti löytänyt mutta Luke (luonnonvarakeskus, useampi kaveri on siellä ollut tutkija yms hommissa) ja ProAgria (sielläkin on ikävästi tuttuja...) näitä kannattavuusasioita pähkäilevät ja aina välillä jotakin julkaisevatkin. Samoin mm Valio on selvitellyt maitotilojen kannattavuutta.
Vastaa Viestiin