Sota Russaa vastaan

Avatar
marjatta1
Reactions:
Viestit: 1602
Liittynyt: 04 Joulu 2023, 07:10

Re: Sota Russaa vastaan

Viesti Kirjoittaja marjatta1 »

John Carter kirjoitti: 13 Huhti 2024, 13:41 Kummatkin ihan hyviä vaihtoehtoja NATO/USA:n ydäritukikohdille.
Sodassa Nato-Suomea vahvistettaisiin Ruotsista – Näin sitä valmistellaan
https://www.verkkouutiset.fi/a/sodassa- ... /#0b64b445
Tarpeen oli saada Ruotsikin Natoon ja se on vain lisää plussaa Suomen turvallisuudelle! :idea: :idea:
Elämä
on kuin tiimalasin hiekka
se pysähtyy
ellet käänny ympäri

— Sari Virlander
Avatar
Molli
Reactions:
Viestit: 1082
Liittynyt: 30 Marras 2022, 18:51

Re: Sota Russaa vastaan

Viesti Kirjoittaja Molli »

...Suomi kannalta Ruotsin saaminen NATOon oli huollon turvaaminen ..
sinänsä huollon matkalla pitkällä matkalla ei ole merkitystä, kumipyörät kulkee, vaikka Haaparanta Tornio kautta..
"..noin yleisesti.. ..säkällä mennään.."
Avatar
John Carter
Reactions:
Viestit: 18807
Liittynyt: 30 Marras 2022, 07:46

Re: Sota Russaa vastaan

Viesti Kirjoittaja John Carter »

Asia on juurikin noin. Varmoja yllätyksiä on luvassa Kiinan ja Russan taholta.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/0 ... 7e1def4f0b
Liitteet
Screenshot 2024-04-17 07.51.38.png
Screenshot 2024-04-17 07.51.38.png (279 KiB) Katsottu 202 kertaa
"Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys."- Albert Einstein.
Avatar
John Carter
Reactions:
Viestit: 18807
Liittynyt: 30 Marras 2022, 07:46

Re: Sota Russaa vastaan

Viesti Kirjoittaja John Carter »

Ei stna! Carterin neljän vuoden tiedustelu tuottaa tulosta. Russan voi kaataa vain aiheuttamalla sisäistä eripuraa ja lietsomalla vähemmistökansallisuudet kapinaan. Slava NATO ja länsimaiset demokratiat!
Venäjän varapuolustusministeri pidätetty – syytetään lahjusten vastaanottamisesta
Venäjän varapuolustusministeri on pidätetty epäiltynä lahjusten vastaanottamisesta, kertoi Venäjän ylin tutkintaviranomainen tiistaina.

Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Tutkintakomitean Telegram-viestipalvelussa julkaiseman lausunnon mukaan varapuolustusministeri Timur Ivanov on otettu säilöön ja hänen tapauksensa tutkinta jatkuu.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi, että Ivanovin pidätystä koskeva raportti on esitetty presidentti Vladimir Putinille.

Puolustusministeri Sergei Šoigulle ilmoitettiin Ivanovin pidättämisestä etukäteen.

https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-223550
Venäjä toimii nyt huolestuttavasti: Seuraava askel voi olla terroristien käyttäminen
Puolassa ja Saksassa on huhtikuussa paljastettu useita Moskovan tiedustelulta toimeksiantoja saaneita ihmisiä.
Venäjän tiedustelun värväämiä toimijoita on paljastunut ja jäänyt kiinni kuluvan viikon aikana sekä Saksassa että Puolassa. Saksassa pidätettiin Saksan ja Venäjän kaksoiskansalaiset Dieter S. ja Alexander J, jotka keräsivät tietoja tehdäkseen tuhopolton tai räjähdeiskun Saksan ja Yhdysvaltojen asevoimien käyttämään tukikohtaan.

Puolassa otettiin kiinni Pawel K:ksi nimetty mies, jonka on kerrottu keränneen tietoa Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin kansainvälisillä matkoillaan käyttämästä puolalaisesta lentokentästä, perusteena salamurhan suunnittelu. Puolassa otettiin aiemmin huhtikuussa myös kiinni kaksi puolalaista miestä, jotka olivat aiemmin tänä vuonna hyökänneet Liettuassa vasaran kanssa Aleksei Navalnyin tiimissä pitkään työskennelleen Leonid Volkovin kimppuun.
Viron tiedustelun arvion mukaan pian voi olla edessä se että nämä toimijat tappavat ihmisiä.

Jäljet ulottuvat jo pidemmälle kuluvan vuoden ajalle. Helmikuussa Espanjassa Venäjän tiedustelu tai sen värväämät toimijat onnistuivat: Ukrainan puolelle taisteluhelikopterin ja salaisten asiakirjojen kanssa loikannut Maksim Kuzminov vietti Espanjassa leveää elämää ja ammuttiin parkkihalliin Alicantessa. Kuusi laukausta ei edes riittänyt, vaan hänen päälleen vielä ajettiin ampumisen jälkeen autolla. Espanjan poliisin Guardia Civilin edustajat sanoivat The New York Timesille, että surmaajien toiminta oli ilmeinen viesti: ”me löydämme sinut, me nöyryytämme sinua, ja me tuhoamme sinut”.
Kun katsoo tapahtumia pelkästään Liettuassa, Puolassa ja Saksassa, hahmottuu Venäjän toiminnasta kaava.

– Nämä tunnistetut hahmot, jotka ovat nyt joko toteuttaneet tai suunnitelleet hyökkäyksiä, eivät ole enää Venäjän tiedustelu-upseereita, vaan tehtäväänsä varten palkattuja freelancereita. Tämä voi osoittaa, että Venäjä kurkottaa nyt pidemmälle tavoitteensa saavuttaakseen, arvioi ajatushautomo Chatham Housen vanhempi tutkija, Venäjä-asiantuntija Keir Giles.

Giles pitää mahdollisena, että freelancerien käyttöön ovat osasyynä myös Venäjän länsimaisten lähetystöjen henkilökuntaan kohdistuneet karkotukset. Henkilökuntaa on vähemmän, ja karkotettujen ammattiagenttien korvaaminen uusilla ammattilaisilla saattaa viedä aikaa.

– Nämä tekijät osoittavat, että Venäjällä on edelleen myös kyky hyödyntää järjestäytyneen rikollisuuden verkostoja rajojensa ulkopuolella.

Giles arvioi, että viimeaikaiset pidätykset ovat lähinnä jäävuoren huippu. Niistä kuitenkin on pääteltävissä, että Venäjä jatkaa Eurooppaan kohdistuvaa vihamielistä huomiota. Siinä on ollut suvantovaihe, kun Venäjän huomio on ollut pääsääntöisesti hyökkäyksessä Ukrainaan. Nyt suvanto on päättymässä. Tämä johtuu joko siitä, että Venäjä on saanut karkotusten hajottamat verkostonsa koottua uudelleen tai siitä, että sota Ukrainassa menee riittävän hyvin, ja Venäjältä liikenee enemmän huomiota Euroopan-operaatioille.

– Jotkin Venäjän Euroopassa tekemät operaatiot kuitenkin liittyvät sotaan Ukrainassa tai ovat sen eräänlainen jatke. Esimerkiksi presidentti Zelenskyin lentosuunnitelmien ja -reittien tarkkailu siten että on ilmeistä, että niille aiotaan tehdä jotain, Giles sanoo.

Eräänä erityisen huolestuttavana piirteenä Giles nostaa esiin sen, että Venäjä saattaa ryhtyä mobilisoimaan Euroopassa oleskelevien terroristiryhmien ja -järjestöjen jäseniä. Giles kutsuu toimintaa sponsoroinniksi.
– Tämä oli yksi säännönmukainen piirre Neuvostoliiton toiminnassa kylmän sodan aikana. Toisin kuin monia muita KGB:n ajoilta perittyjä oppeja, tätä Venäjä ei ole vielä ottanut käyttöön.

https://www.verkkouutiset.fi/a/venajan- ... /#0b64b445
"Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys."- Albert Einstein.
Avatar
John Carter
Reactions:
Viestit: 18807
Liittynyt: 30 Marras 2022, 07:46

Re: Sota Russaa vastaan

Viesti Kirjoittaja John Carter »

Slava Ukraini!
Britannialta historiallinen tukipaketti Ukrainaan
Britannian pääministeri Rishi Sunak lupaa Ukrainalle maansa toistaiseksi suurimman tukipaketin.

Brittilehti Guardinianin mukaan tuki sisältää 400 ajoneuvoa, yli 1 600 ohjusta, neljä miljoonaa ammusta ja 60 venettä. Lisäksi Ukraina saa 500 miljoonan punnan eli noin 580 miljoonan euron edestä sotilasapua rahana.

– Ukrainan puolustaminen Venäjän julmilta aikeilta on elintärkeää meidän ja koko Euroopan turvallisuudelle, Sunak sanoo.

– Jos (Vladimir) Putin saa jatkaa hyökkäyssotaansa, hän ei pysähdy Puolan rajoille.

Sunak vierailee tiistaina Puolassa, jossa hänen on määrä keskustella Puolan pääministerin Donald Tuskin ja Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin kanssa Venäjän muodostamasta uhkasta ja Euroopan turvallisuustilanteesta.

Puolasta Sunak jatkaa matkaansa Saksaan, jossa hän tapaa liittokansleri Olaf Scholzin.

– Ukrainan asevoimat jatkavat urhoollista taisteluaan, mutta he tarvitsevat meidän tukeamme ja he tarvitsevat sitä nyt, Britannian pääministeri sanoo.

– Tämä tukipaketti varmistaa, että Ukrainalla on tarvittava taisteluun Venäjää vastaan.

Yhdysvaltain edustajainhuone hyväksyi lauantaina maan toistaiseksi suurimman, 61 miljardin dollarin tukipaketin Ukrainalle. Senaatin on määrä hyväksyä paketti tiistaina, jonka jälkeen se siirtyy presidentti Joe Bidenin hyväksyttäväksi.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/8a9 ... d37c2f89c0
Yhdysvallat valmistelee Ukrainalle miljardin dollarin apupakettia
Yhdysvallat valmistelee Ukrainalle miljardin dollarin apupakettia, kertoi uutistoimisto Reuters ja Kyiv Independent tiistaina. Uutistoimistolle puhui kaksi nimettömänä pysyttelevää Yhdysvaltain virkamiestä.

Summa otetaan Yhdysvaltojen Ukrainalle antamasta tukipaketista, joka viikonloppuna hyväksyttiin Yhdysvalloissa.

Paketti sisältää muun muassa Stinger-ilmatorjunta-ammuksia, ajoneuvoja, lisäammuksia tykistörakettijärjestelmiin, 155 millimetrin tykistöammuksia sekä TOW- ja Javelin-panssarintorjunta-ammuksia, virkamiehet kertovat. Yhdysvaltojen mukaan kalusto soveltuu käyttöön taistelukentällä heti.
Yhdysvaltain tukipaketti Ukrainalle on yhteensä noin 60 miljardin dollarin arvoinen.

https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-223522
Pink Floyd - Hey Hey Rise Up
"Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys."- Albert Einstein.
Avatar
John Carter
Reactions:
Viestit: 18807
Liittynyt: 30 Marras 2022, 07:46

Re: Sota Russaa vastaan

Viesti Kirjoittaja John Carter »

Asia on juurikin noin. Pelkkä juoppohoron pelottelu yritys vodkapäissään kyseessä ja Russan propaganda. Slava NATO!
Maria Zaharovan mukaan Suomen sotaharjoitus lisää riskiä – Pekka Toveri: Ei lisää, jos Venäjä pysyy omalla puolellaan
Kansanedustaja kuvailee tiedottajan lausunnon olevan vain yksi Venäjän vaikutusyrityksistä.
Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova on väittänyt Suomessa alkavan sotaharjoituksen ”lisäävän mahdollisten sotilaallisten välikohtausten riskiä”. Zaharovan mukaan Naton sotaharjoitukset ”Venäjän rajojen läheisyydessä” ovat luonteeltaan provokatiivisia.

– Ei lisää, jos Venäjä pysyy omalla puolella rajaa… Varsinkin, kun harjoitus järjestetään Länsi-Suomessa, huomauttaa kenraalimajuri (evp.) ja kansanedustaja Pekka Toveri (kok.) X-alustalla.
– Epätoivoisia yrityksiä vaikuttaa, Toveri kuittaa Zaharovan Venäjän valtiolliselle Ria Novosti -uutistoimistolle antaman lausunnon.

Zaharovan oletetaan viitanneen perjantaina alkavaan Maavoimien Arrow 24 -harjoitukseen Niinisalossa, johon osallistuu joukkoja Iso-Britanniasta, Latviasta ja Virosta.

Ulkopoliittisen instituutin johtaja ja kokoomuksen eurovaaliehdokas Mika Aaltola toteaa niin ikään, että harjoitukset eivät ole provosoivia, vaan puolustuksellisia.
– Venäjä tietää tämän. Mutta Venäjä valehtelee muuta, koska Venäjä ei pidä siitä, että sen laajentumishankkeille laitetaan tulppaa Suomen ja NATO:n taholta, Aaltola kommentoi.

https://www.verkkouutiset.fi/a/maria-za ... /#0b64b445
Alexander Stubb Ruotsin kyvystä puolustaa Suomea: ”Kokonaisarvioni on hyvinkin myönteinen”
Presidentin mukaan on väärä käsitys, että Ruotsin puolustus olisi "heikossa hapessa".

https://www.verkkouutiset.fi/a/alexande ... /#0b64b445
"Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys."- Albert Einstein.
Avatar
John Carter
Reactions:
Viestit: 18807
Liittynyt: 30 Marras 2022, 07:46

Re: Sota Russaa vastaan

Viesti Kirjoittaja John Carter »

Lienee jo siirtynyt, sillä tänään olen nähnyt yhden RUSSAN ja kaksi KIINALAISTA (leikkimässä lastensa kanssa) takapihallani. Uhka on todellinen, mutta pelolle EI tule antaa sijaa, vaan uhkaan on vastattava.
Brittiasiantuntija VU:lle: Venäjä saattaisi ryhtyä terrori-iskuihin Suomessa
Tiedustelupalvelut käyttävät säännöllisesti kohdemaista värvättyjä ihmisiä.
Venäjän tiedustelun värväämiä toimijoita on paljastunut ja jäänyt kiinni kuluvan viikon aikana sekä Saksassa että Puolassa. Saksassa pidätettiin Saksan ja Venäjän kaksoiskansalaiset Dieter S. ja Alexander J, jotka keräsivät tietoja tehdäkseen tuhopolton tai räjähdeiskun Saksan ja Yhdysvaltojen asevoimien käyttämään tukikohtaan.

Freelancerien yksittäisiltä vaikuttavia suunnitelmia vakavampaa on kuitenkin se, mihin ne tähtäävät.

– Kirjoitin tutkimusraportin Ruotsin puolustustutkimuslaitokselle noin neljä vuotta sitten ja listasin siinä potentiaalisia uhkia, joita Venäjä voisi ryhtyä toteuttamaan. Yksi niistä oli jo silloin freelancerien käyttäminen sabotaaseissa, Chatham Housen vanhempi tutkija, Venäjä-asiantuntija Keir Giles sanoo Verkkouutisille.

– Näitä mainittuja menetelmiä olivat esimerkiksi GPS-signaalin alueellinen häirintä, jota on nähty nyt Itämerellä ja Pohjois-Norjassa. Kriisitilanteessa sen tarkoituksena voi olla Naton itään suuntaavien maavoimien häirintä.

Monet muutkin tutkimusraportissa luetellut Venäjän menetelmät ovat tulleet tutuiksi sen jälkeen kun raportti julkaistiin vuonna 2020, mutta erityisesti joukkojen ja kaluston liikkeiden häirintä on nyt kiinnostavaa. Ei siksi, että suursota olisi nyt ovella vaan siksi, että Venäjä pyrkii häiritsemään merkityksellisiä kuljetusreittejä jo nyt.

Suuri osa Ukrainaan suuntautuvasta sotilasavusta kuljetetaan ensin Saksan Wiesbadenissa sijaitsevaan kansainväliseen lajittelukeskukseen, josta kevyemmät aputarvikkeet kuten ilmatorjuntaohjukset lennätetään Rzeszowin lentokentälle ja sieltä vielä maateitse noin sadan kilometrin matkan Ukrainan länsirajalle. Toinen tapa on laivata aseapu ensin Pohjois-Puolassa sijaitsevaan satamakaupunki Gdanskiin ja sieltä kaakkois-Puolassa sijaitsevalle Puolan ja Ukrainan maarajalle. Vielä viime syksynä arviolta 80 prosenttia Ukrainalle suunnatusta kansainvälisestä aseavusta matkasi sinne Puolan kautta.
Rzeszowin lentokenttää käyttää myös Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi silloin, kun hänen on tarpeen lentää ulkomaille matkustaessaan. Aiemmin huhtikuussa Puola pidätti Pawel K -nimisen miehen, joka hankki Venäjän tiedustelun laskuun tietoja Rzeszowin kentän turvajärjestelyistä. Viranomaisten mukaan perimmäisen tavoitteena on ollut salamurhata presidentti Zelenskyi.

Puolassa on YK:n mukaan noin miljoona Ukrainasta paennutta ihmistä. Varsinkin ensimmäisinä kuukausina Venäjän aloitettua hyökkäyksen Ukrainaan tilanne oli kaoottinen. Huippupäivänä Puolaan saapui Ukrainasta joidenkin lähteiden mukaan jopa 142 000 ihmistä. Siihen joukkoon mahtuu ihmisiä monenlaista toivoa ja epätoivoa.

Keväällä 2023 kävi ilmi, millaista, kun Puolan tiedustelu pidätti ja vangitsi 16 ihmistä epäiltynä vakoilusta ja sabotaasi-iskujen suunnittelusta Venäjän laskuun. Heistä kaksitoista oli kotoisin Venäjän valtaamilta alueilta Itä-Ukrainasta, kolme Valko-Venäjältä ja vain yksi oli Venäjän kansalainen.

Raidesabotaasia Puolassa
Osalle näistä ihmisistä maksettiin siitä, että he levittivät Naton, Yhdysvaltojen ja Ukrainan vastaisia julisteita. Mutta osan puuhat olivat vakavampia, kertoi Washington Post myöhemmin. Toiminta oli järjestelty klassisten vakoiluun ja sabotaasiin tarkoitettujen solujen tavoin.

Ringin tarinan loppu alkoi siitä, kun joku havaitsi kameran linssin pensaikossa Rzeszowin lentokentän ja Ukrainan rajalle välille jäävällä raideliikenneosuudella. Tieto kulki Puolan tiedusteluun, joka sai selville, että Puolassa toimi Venäjän tiedustelun vakoilu- ja sabotaasirinki. Sen jäljiltä löytyi pusikosta toinenkin kamera. Ne oli asetettu kuvaamaan Jaroslawin ja Przemylin kaupunkien lähelle. Tässä vaiheessa Puolan tiedustelu totesi, etteivät he voi jatkaa kuten olivat suunnitelleet eli ryhmää tarkkaillen, sillä heille selvisi, että sabotaasiryhmä aikoi suistaa ammuskuljetuksia raiteilta.

Muutamia kuukausia myöhemmin Puolan raideliikenne nousi taas tapetille. Marraskuun puolivälissä Puolan luoteisimmassa kulmassa sijaitsevan Länsi-Pommerin junaliikenne jumiutui, kun pahantahtoiset hakkerit lähettivät junille hätäpysäytyssignaaleja.

Murtautumalla VHF-pohjaiseen junaliikenteen radioyhteysverkkoon hakkerit saivat pysäytettyä noin 20 junaa. Britannian yleisradioyhtiö BBC tiesi kertoa, että pahantekijät lähettivät tähän VHF-pohjaiseen verkkoon myös Venäjän kansallishymniä ja presidentti Vladimir Putinin puhetta. Puolan tiedustelu ryhtyi tutkimaan tapausta sabotaasina.
Malmijunan tapaus
Raideliikenteen sabotointi on tuttua myös Venäjällä. Ukrainan värväämät ihmiset, mutta myös epätoivoiset teinit, ovat aiheuttaneet kymmenittäin tuhotyötä Venäjän rautateille. Helmikuun 2022 ja tammikuun 2024 välillä Venäjänä sisäministeriö laski yhteensä 184 rautateihin kohdistunutta sabotaasia.

Myös Ruotsin Kiirunan ja Norjan Narvikin välillä kulkevalla malmiradalla on keikahtanut vaunuja hämmästyttävän usein. Rata jouduttiin sulkemaan helmikuussa onnettomuuden vuoksi vain joitakin päiviä sen jälkeen, kun se oli avattu oltuaan suljettuna kaksi kuukaudetta edellisen, joulukuussa tapahtuneen vastaavan onnettomuuden jäljiltä.

Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo ilmoitti helmikuun lopussa tutkivansa sabotaasin mahdollisuutta.

Entä Suomi?
Venäjä jatkaa Eurooppaan kohdistuvaa vihamielistä huomiota. Siinä on ollut suvantovaihe, kun Venäjän huomio on ollut pääsääntöisesti hyökkäyksessä Ukrainaan. Nyt suvanto on päättymässä. Tämä johtuu joko siitä, että Venäjä on saanut karkotusten hajottamat verkostonsa koottua uudelleen tai siitä, että sota Ukrainassa menee riittävän hyvin, ja Venäjältä liikenee enemmän huomiota Euroopan-operaatioille.

Kaasuputki Baltic Connector hajosi viime syksynä Suomen talousvyöhykkeellä, kun Kiinaan rekisteröity alus NewNew Polarbear raahasi ankkuriaan pitkin Suomenlahden pohjaa. Tekoa tutkiva keskusrikospoliisi ei ole julkisesti esittänyt arvioita teon tahallisuudesta ja Venäjän osuudesta siihen.

– Suomessa voisivat tulla kyseeseen “terrori-iskut” Natoon ja Yhdysvaltoihin liittyviä yksilöitä, majoitusta tai muita kiinteistöjä vastaan, sanoo Chatham Housen vanhempi tutkija Keir Giles.
Giles on huolissaan siitä, että Venäjä saattaa ryhtyä mobilisoimaan Euroopassa oleskelevien terroristiryhmien ja -järjestöjen jäseniä. Se on yksi säännönmukainen toimintatapa, jota Neuvostoliitto hyödynsi kylmän sodan aikana.

– Näillä “terrori-iskuilla” voitaisiin pyrkiä osoittamaan Suomelle, miten Natoon liittymisestä olisi Suomelle sittenkin enemmän haittaa kuin hyötyä. Näin pyrittäisiin vähentämään Naton kannatusta suomalaisten kesken, hän sanoo.

– Sitten on tietysti vielä tavanomainen, kriittiseen infrastruktuuriin kohdistuva sabotaasi.
https://www.verkkouutiset.fi/a/venaja-y ... /#0b64b445

Venäjä voi siirtyä salamurhiin Euroopassa – Toveri ja Himanen analysoimassa
"Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys."- Albert Einstein.
Avatar
John Carter
Reactions:
Viestit: 18807
Liittynyt: 30 Marras 2022, 07:46

Re: Sota Russaa vastaan

Viesti Kirjoittaja John Carter »

Hienoa toimintaa. Slava NATO!
British Army's AH-64E Apaches Arrive in Finland
"Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys."- Albert Einstein.
Avatar
John Carter
Reactions:
Viestit: 18807
Liittynyt: 30 Marras 2022, 07:46

Re: Sota Russaa vastaan

Viesti Kirjoittaja John Carter »

Todella järkeviä päätöksiä jälleen PerusKokoomukselta. Yhteydet Putleriin lienevät paljastuneet vihdoinkin? Perusteelliset tutkinnat ovat välttämättömiä, jotta turvallisuus paranee.
Hallitus lopettaa yleisavustukset rauhanjärjestöille
Hallitus lakkauttaa rauhantyön yleisavustukset ensi vuodesta lähtien.

Lakkautus liittyy kehysriihessä päätettyihin säästöihin. Oikeusministeriön toimintamenoista ja valtionavustuksista leikataan yhteensä 3,5 miljoonaa euroa.

Rauhanjärjestöt saivat tälle vuodelle yhteensä 325 000 euroa yleisavustusta. Potti jakautui kymmenelle järjestölle.

Oikeusministeriöstä kerrotaan, että leikkauksia on tulossa myös muiden kansalaisjärjestöjen avustuksiin. Niiden kohdentumisesta ei ole vielä tietoa.

https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-223975
Ben Zyskowicz: Näillä järjestöillä ei ole mitään tekemistä rauhan kanssa
Kansanedustajan mukaan Natoa vastustava väki tuki aikoinaan jopa Neuvostoliittoa.
Kokoomuksen pitkäaikainen kansanedustaja Ben Zyskowicz ihmettelee Natoa vastaan mieltä osoittaneita ”rauhanjärjestöjä”. Hän kummeksuu mielenosoittamista organisaatiota vastaan, joka toimii puolustusjärjestönä ja rauhan puolesta aggressiivista Venäjää vastaan ja sitä ennen aggressiivista ja militaristista Neuvostoliittoa vastaan.

– Niin tätä Natoa vastaan nämä rauhan järjestöt, Suomen Rauhanpuolustajat, Naiset Rauhan Puolesta, Taitelijat rauhan puolesta osoittaa mieltään, Zyskowicz sanoo Verkkouutisten BenTV:ssa.

Hän muistuttaa, että rauhanjärjestöt olivat aikanaan tukemassa militaristista ja aggressiivista Neuvostoliittoa.

– Kun näiden järjestöjen nimessä oli aina tämä rauha-sana, niin siinä raiskattiin käsite rauha. Siis 1970-luvulla raiskattiin käsite rauha.

Zyskowicz kertoo, ettei hän kuitenkaan kannata esillä olleita ehdotuksia Neuvostoliiton aikaisten patsaiden ja monumenttien kaatamista tai esimerkiksi Leninin puiston uudelleennimeämistä. Hänen mukaansa esimerkiksi Rauhanpatsas, Kansojen ystävyyden monumentti tai Maailman rauha -patsas ovat erinomaisia muistomerkkejä suomettumisen ajasta, jolloin kommunistista diktatuuria kunnioitettiin monumenteilla ja ystävyydenosoituksilla.

– Sen sijaan mulle tottakai hyvin sopii se, että näiden patsaiden viereen tai Leninin puistoon laitettaisiin sellaisia faktatauluja, jossa kerrottaisiin että mikä se Neuvostoliitto oli: hirveä kommunistinen diktatuuri, hyökkäsi Unkariin, Tshekkoslovakiaan, Afganistaniin ja niin edelleen.
https://www.verkkouutiset.fi/a/ben-zysk ... /#0b64b445
Ben Zyskowicz ”rauhanaktivisteille”: Pax Putin tarkoittaisi Ukrainan tuhoa
Kansanedustaja ei voi käsittää, miten Venäjälle löytyy ymmärrystä Suomestakin.

Eduskunnan täysistunnossa kokoomuksen Ben Zyskowicz puhui sodasta Ukrainassa.

– On vaikea löytää sanoja kuvaamaan sitä, miten hirvittävää ja kauhistuttavaa on se, että meidän aikanamme, meidän silmiemme alla keskellä Eurooppaa soditaan, soditaan sen vuoksi, että yksi Euroopassa oleva iso maa, Venäjä, on katsonut oikeudekseen hyökätä pienemmän naapurimaan, Ukrainan, kimppuun, Ben Zyskowicz aloitti.
– Tämä ”oikeus” ei tietysti perustu mihinkään. Päinvastoin Venäjän raakalaismainen ja rikollinen hyökkäys Ukrainaa, sen kansaa ja rauhaa vastaan on vastoin kaikkia kansainvälisiä sopimuksia, vastoin kaikkia niitä kansainvälisiä sopimuksia, joihin Venäjän edeltäjävaltio Neuvostoliitto on sitoutunut, ja vastoin monia sellaisiakin kansainvälisiä sopimuksia, joihin Venäjä itse on sitoutunut.
– On hieno asia, että Euroopan unionin maat, on hieno asia, että Nato-maat, on hieno asia, että Suomi, kaikki, tukevat Ukrainaa. Toivottavasti tukevat riittävän nopeasti, toivottavasti tukevat riittävästi — ja ”riittävällä” tarkoitan tietysti sekä humanitaarista apua, taloudellista apua että myös sotilaallista apua.

Zyskowiczin mukaan on aivan käsittämätöntä, että ”Venäjän toimintaa kohtaan löytyy ymmärrystä Suomestakin, jopa yksittäinen ymmärtäjä tästäkin salista”.

– Miten voidaan oikeuttaa se, että joku maa, vedoten vaikka historiaan, katsoo oikeudekseen hyökätä naapurimaahan, aloittaa kauhistuttava sota, jolle tänä päivänä on varmasti jo satojatuhansia sekä sotilas- että siviiliuhreja? Kansainvälisen yhteisön laajasti ottaen — ei tarkoittaen pelkkää länttä — tulisi tällaisessa tilanteessa pystyä toimimaan yhdessä tätä hyökkäystä vastaan. Se ei valitettavasti pysty, koska esimerkiksi YK:ssa Venäjä ja Kiina pystyvät estämään kaikki tärkeät päätökset.

– On myös käsittämätöntä se, että liian moni maa kauempana Euroopasta, Afrikassa, Aasiassa, joko hyväksyy Venäjän hyökkäyksen tai ei ainakaan ole valmis sitä eri foorumeilla tuomitsemaan. Ovatko nämä afrikkalaismaiden tai aasialaisten maiden johtajat todellakin sitä mieltä, että se on ihan ok, että isompi maa hyökkää vieressä olevan pienemmän maan kimppuun täydellä sotavoimalla?

Kokoomuksen Jukka Kopra kysyi ”olisiko vihdoinkin aika panna meidän teollisuuttamme kaikin mahdollisin keinoin, jopa valtion rahoittamana, sellaiseen moodiin, että saadaan kapasiteettia olennaisesti nostettua, jotta saadaan Ukrainan ammustarviketuotanto sekä omien varastojen vaje turvattua”.
Vasemmistoliiton kansanedustaja Markus Mustajärvi totesi, että ”silloin kun puhutaan sodasta, pitää puhua myöskin rauhasta”.

– Nyt rauhasta puhumisesta on tehty lähes syntiä. Näin ainakin leimaavat kiihkeimmät puhujat. Se, että puhuu rauhasta, ei tarkoita Venäjän hyökkäyksen hyväksymistä. Minä en missään nimessä sitä hyväksy. Olin aikoinaan vaalitarkkailijana Ukrainassa, olen kolmessa valiokunnassa ja kahdessa työryhmässä seurannut Ukrainan tilannetta, olen siitä aika hyvin kartalla, Markus Mustajärvi sanoi.

– On ristiriitaista kuitenkin se, että samalla kun ollaan huolissaan Suomen uhista, mahdollisista uhista, samaan aikaan olla luovuttamasta raskasta puolustusmateriaalia pois. Tanska ja Hollanti tekivät Saksalle kielteisen päätöksen, ja Suomenkin pitäisi miettiä tarkkaan, minkälaista apua Ukrainalle antaa. Solidaarisuus varmaan on Ukrainan puolella, he tarvitsevat tukea, mutta minusta panssarivaunujen luovuttaminen ei ole oikea ratkaisu.

Sodan tukemista

Ben Zyskowicz sanoi tietävänsä jokaisen fiksun ihmisen tuomitsevan Venäjän hyökkäyksen, ”ja edustaja Mustajärvi on fiksu ihminen”.

– Kuitenkin on sanottava jonkinasteinen vastalause siihen, kun hän sanoi, että rauhasta puhuminen nykyään tämän konfliktin yhteydessä on joidenkin mielestä – muistaakseni käytitte ilmaisua – syntiä. Varmasti tällaisiakin ihmisiä voi olla, mutta kyllä se valtavirta, joka arvostelee sellaista rauhasta puhumista, jossa rauhan puolesta puhuminen tarkoittaa Ukrainan tuen lopettamista, on aivan oikeassa, Ben Zyskowicz totesi.

– On harmi ja jopa surullista, että meillä on Suomessakin mutta näköjään esimerkiksi myös Saksassa joitakin sellaisia vanhentuneiden rauhanjärjestöjen – en tiedä, onko tässä yhteydessä oikea ilmaisu – juoksuhautoihin jääneitä niin sanottuja rauhanaktivisteja, jotka vaativat rauhaa Ukrainaan siten, että Nato-maiden ja yleensäkin lännen pitäisi rauhan saavuttamiseksi lopettaa aseiden ja muun tuen toimittaminen Ukrainaan.

– Millainen rauha siitä syntyisi? No, todellinen Pax Putin. Toisin sanoen Venäjä saavuttaisi tällä raakalaismaisella, rikollisella, kaikki kansainväliset sopimukset rikkovalla hyökkäyssodallaan niitä tavoitteita, joita se on asettanut. Se pystyisi valtaamaan Ukrainan, se pystyisi alistamaan Ukrainan kansan, se pystyisi lakkauttamaan Ukrainan olemassaolon tällaisena valtiollisena identiteettinä tai ainakin itsenäisenä valtiollisena identiteettinä.

– Tällaista ”rauhaa” meidän ei pidä tukea. Se on sodan tukemista, se on Vladimir Putinin hyökkäyssodan tukemista, ja vaatimukset sellaisesta ”rauhasta”, että pitää lopettaa Ukrainan tukeminen, koska se pitkittää sotaa, ovat Venäjän ja Putinin ja hyökkääjän puolelle asettumista, ja tuolle puolelle, vääryyden puolelle, tuhon ja sodan puolelle, ei ole mitään syytä kenenkään asettua, Zyskowicz jatkoi.

Markus Mustajärvi halusi selvyyden vuoksi lisätä, että hän ei ole puhunut Ukrainan tuen lopettamisesta, vaan enemmänkin sen muodosta ja työkaluista.

– Mutta kyllähän se tosiasia on, että ilmapiiri Suomessakin on mennyt äärimmäisen huolestuttavaksi, uhkailevaksi, Mustajärvi sanoi.

– Mutta kaikki sodat ovat loppuneet aikaan, ja pitää katsoa paitsi siihen hetkeen myös asioita pidemmällä aikavälillä.

Ei ole kyse Natosta

Ben Zyskowiczin mukaan ”historiantutkijat tulevat varmasti aikanaan selvittämään, ja voi olla, että koskaan yksituumaisuutta ei saada siitä, mitä eri neuvotteluprosesseissa ja neuvottelutilanteissa on tapahtunut ennen Venäjän vuosi sitten tapahtunutta suurhyökkäystä”.

– Mutta, edustaja Mustajärvi ja kaikki muut, ei tässä sodassa ole kyse Natosta, ei ole. Tässä on kyse Ukrainasta.
– Sellaiset vanhat selitysmallit, että kriisi ja tilanteen kärjistyminen ennen Venäjän suurhyökkäystä johtuivat jotenkin Naton niin sanotusta laajentumisesta — joka ei sekään ollut siis Naton laajentumista vaan sitä, että Neuvostoliiton ja kommunismin ikeen alta vapautuneet kansat halusivat hakea suojaa Natosta — että ongelmien perussyy oli Naton niin sanottu laajentuminen ja että tämä Ukrainan tilanne ja Venäjän suurhyökkäys Ukrainaan olisi vältetty, kuten Heikki Patomäki ja eräät muut niin sanotut intellektuellit vielä väittivät, sillä, että Ukraina olisi ilmoittanut, että se ei koskaan tule liittymään Natoon — tämähän on aivan harhaista puhetta, Ben Zyskowicz sanoi.

Zyskowicz kehotti lukemaan, mitä Putin itse puhuu hyökkäyksen tarkoituksesta ja oikeutuksesta hänen näkökulmastaan.
– No, se oikeutus on se, vähän niin kuin Pietari Suuri jo toimi, että Venäjä välillä heikkenee ja sitten se menettää alueitaan, mutta sitten kun se vahvistuu, niin on otettava takaisin sitä, mitä on menetetty. Ja Putinin mukaan nyt on hänen aikansa ja hänen sukupolvensa aika ottaa takaisin.

– Ei tässä ole kyse Natosta, uskokaa nyt myös siellä laitavasemmiston piirissä. Se on ollut pätevä selitys vuosikausia Suomessa yleensä, tämä Naton syyttäminen kaikesta pahasta ja demonisointi. Mutta tästä ei tässä sodassa ole kyse. Kyse on Ukrainasta, kyse on Venäjän imperialismista, kyse on Venäjän aggressiivisuudesta, kyse on Venäjän halusta palauttaa Ukraina tavalla tai toisella yhteyteensä.
https://www.verkkouutiset.fi/a/ben-zysk ... /#0b64b445
"Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys."- Albert Einstein.
Avatar
John Carter
Reactions:
Viestit: 18807
Liittynyt: 30 Marras 2022, 07:46

Re: Sota Russaa vastaan

Viesti Kirjoittaja John Carter »

Siis erittäin perusteelliset tutkinnat tarvitaan. Se on täysin selvää sota-aikana.
Rauhanjärjestöjen valtiontuki loppuu – Atte Kaleva: Suurella osalla ollut läheiset suhteet Venäjään
Kansanedustajan mukaan rauhanjärjestöt ovat heikentäneet maanpuolustusta tiiviillä suhteillaan itänaapuriin.
Kansanedustaja Atte Kaleva (kok.) kommentoi päätöstä lakkauttaa rauhanjärjestöille maksetut yleisavustukset.

– Suomessa on toiminut iso liuta erilaisia maanpuolustusta heikentäviä niin sanottuja rauhanjärjestöjä, joista suurella osalla on ollut hyvin läheiset suhteet Neuvostoliittoon ja sittemmin Venäjään. Nyt hallitus on vihdoinkin lakkauttamassa näiden järjestöjen tuet, Kaleva sanoo X-alustalla.
Kaleva viittaa Demokraatin juttuun, jonka mukaan hallitus yllätti tänään ilmoitetulla päätöksellä rauhanjärjestöt. Rauhanliiton toiminnanjohtaja Laura Lodenius sanoo Demokraatille, että järjestö on jo joutunut lomauttamaan henkilökuntaansa, kun rahaa tälle vuodelle tuli 93000 euroa. Vielä vuonna 2023 Rauhanliitto sai tukea 219000 euroa.

– Oikeisto laittaa veronmaksajien rahat mieluummin maanpuolustuksen tukemiseen, ei sen rapauttamiseen, tiivistää X:ssä kansanedustaja Tere Sammallahti (kok.)
Päätöksellä myös Suomen Rauhanturvaajaliitto menettää yleisavustuksensa. Atte Kaleva kertoo X-ketjussa, että jatkossa rahat kriisinhallintaveteraanien kuntoutukseen ja psykososiaaliseen tukeen tulevat muuta kautta.

Avustusten lakkautus liittyy kehysriihessä päätettyihin säästöihin. Oikeusministeriöstä kerrotaan Ylen mukaan, että leikkauksia on tulossa myös muiden kansalaisjärjestöjen avustuksiin. Niiden kohdentumisesta ei ole vielä tietoa.

https://www.verkkouutiset.fi/a/rauhanja ... /#0b64b445
"Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys."- Albert Einstein.
Avatar
Varaktori
Reactions:
Viestit: 3123
Liittynyt: 05 Tammi 2023, 21:36

Re: Sota Russaa vastaan

Viesti Kirjoittaja Varaktori »

Pattinero kirjoitti: 26 Huhti 2024, 21:32 Olen ensimmäinen pitkään aikaan, joka kommentoi yhtään mitään tähän ketjuun kännisen Putin trolli JC:n monologisten juttujen keskelle. Enkä minäkään aio sanoa mitään muuta. Hyvää yötä.
Eikö sinua kiinnosta tietää mikä vaikutus muutaman kapisen rauhanjärjestön rahoituksen vähenemisellä on Venäjän toimiin? No ei minuakaan. :mrgreen:
Pattinero
Reactions:
Viestit: 4234
Liittynyt: 30 Marras 2022, 06:14

Re: Sota Russaa vastaan

Viesti Kirjoittaja Pattinero »

Varaktori kirjoitti: 26 Huhti 2024, 21:37
Pattinero kirjoitti: 26 Huhti 2024, 21:32 Olen ensimmäinen pitkään aikaan, joka kommentoi yhtään mitään tähän ketjuun kännisen Putin trolli JC:n monologisten juttujen keskelle. Enkä minäkään aio sanoa mitään muuta. Hyvää yötä.
Eikö sinua kiinnosta tietää mikä vaikutus muutaman kapisen rauhanjärjestön rahoituksen vähenemisellä on Venäjän toimiin? No ei minuakaan. :mrgreen:
Täytyisihän siitä olla kiinnostunut, kun kokkari Kaleva, ja ennen kaikkea palstan ykkösprovotrolli JC on myös. Vaan kun ei nyt oikein iske tällaiset jutut.
The faster you go, the shorter you are.
Albert Einstein
Avatar
John Carter
Reactions:
Viestit: 18807
Liittynyt: 30 Marras 2022, 07:46

Re: Sota Russaa vastaan

Viesti Kirjoittaja John Carter »

Ylipäällikkö Stubbilta erittäin järkevä lausunto. Vladimir ei ole enää hyvä ystävä, vaan roistodiktaattori. Ja se on fakta.
Alexander Stubb TS:lle: Meillä on nyt vapaus sanoa asiat niin kuin ne oikeasti ovat
Vakautta ei ajatella enää Venäjän kautta, presidentti toteaa.
Tasavallan presidentti Alexander Stubb sanoo Lännen Medialle, että Suomi on uuden aikakauden alussa. Tämän vuoksi vuoksi vanhat toimintatavat tarvitsevat päivitystä.

Ulko- ja turvallisuuspoliittisesti tärkeiden selontekojen uudistaminen on presidentin mukaan siitä yksi konkreettinen esimerkki. Natoon liittyneessä Suomessa selontekojen salatiedemäiset kiertoilmaukset menettävät merkityksensä.
– Kaiken tavoitteena on saada mahdollisimman paljon liikkumatilaa Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan, ettemme jumiudu. Ennen olimme kiinni aika pitkälti vakauspolitiikassa, siinä ajatuksessa, että koko meidän ulko- ja turvallisuuspolitiikkamme kanavoituu jollakin tavalla Itämeren vakauden tai erityisesti meidän Neuvostoliitto- tai Venäjä-suhteen kautta. Nyt se aikakausi on ohi, Stubb sanoo haastattelussa.

Vakaus on yhä tavoite, mutta suunta on Stubbin mukaan nyt vahvasti Pohjoismaat, Eurooppa ja länsi ylipäätään.

– Olen ollut monessa selontekoprosessissa mukana sekä kirjoittajana että ministerinä. Kyllä muistan millaista luovimista se oli, mitä saa sanoa Venäjästä ja mitä saa sanoa Natosta. Nyt on vähän sellainen tunne, että meillä on vapaus sanoa ihan niin kuin asiat oikeasti ovat. Ja se kyllä näkyy näissä selonteoissa, Stubb sanoo.

Jatkossa ulko- ja turvallisuuspoliittinen, puolustuspoliittinen sekä kauppa- ja kehityspoliittinen selonteko limittyvät keskenään.

Venäjä pakottaa nyt kaikkia Euroopan maita muuttamaan suhtautumistaan. Stubb kehuu Ranskan presidentti Emmanuel Macronin torstaina pitämää linjapuhetta rohkeaksi. Macron vaati Eurooppaa vahvistamaan omaa puolustustaan, muuten Eurooppa voi ”kuolla”.

Stubb vertaa Ranskan asenteen muutosta Saksaan.

– Paljon puhutaan Saksan Zeitenwendestä eli siitä, että he ovat kääntäneet ulko- ja turvallisuuspolitiikkansa. Mutta ehkä se Saksan käännös on ollut enemmän slalomia, että niin kuin vähän puikkelehditaan edestakaisin, mutta suunta on ihan hyvä.

https://www.verkkouutiset.fi/a/alexande ... /#0b64b445
"Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys."- Albert Einstein.
Avatar
John Carter
Reactions:
Viestit: 18807
Liittynyt: 30 Marras 2022, 07:46

Re: Sota Russaa vastaan

Viesti Kirjoittaja John Carter »

Suomi ottaa coolisti Russan uhkailut ylipäällikkö Stubbin johdolla.
Finland Calm Amid Threats
"Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys."- Albert Einstein.
Avatar
John Carter
Reactions:
Viestit: 18807
Liittynyt: 30 Marras 2022, 07:46

Re: Sota Russaa vastaan

Viesti Kirjoittaja John Carter »

Pitäisikö hälytyskellojen jo soida? Miksi noita EI ole karkoitettu Suomesta, tai vangittu, sillä kyseessä on todellinen uhka?
Šestakov on vuonna 2022 kertonut, että Suomessa olisi kymmenkunta kasakkajoukkoa. Šestakov kertoi kasakoiden edustavan rauhanomaisuutta, ja hän korosti haluaan elvyttää kasakkaperinteitä Suomessa. Hän mainitsi toiveesta saada kasakkapiirille Suomessa vähemmistökansan asema saamelaisten tapaan. Kasakat olisivat hänen mukaansa myös valmiita auttamaan viranomaisia järjestyksenvalvonnassa.

Šestakovin johtamat kasakat ovat tiettävästi olleet ainakin yömarssilla Suomessa. He ovat harjoitelleet suunnistamista, naamioitumista ja ilma-aseella ampumista pimeässä metsässä. Uudellamaalla on myös järjestetty maastoleiri.

Arnold kokee, että Suomen pieni kasakkajoukko tuskin on sotilaallinen uhka. Hän kuitenkin korostaa, että tietyt motiivit ovat olemassa.
– He voivat olla keihäänkärki, jolla yritetään luoda jakolinjoja suomalaiseen yhteiskuntaan. Kasakat myös levittävät Venäjä-mielisiä narratiiveja, hän sanoo.

Joulukuussa Kreml perusti uuden Luoteis-Venäjän kasakkajärjestön toimimaan Suomen raja-alueilla.

https://www.verkkouutiset.fi/a/hs-kasak ... /#0b64b445
"Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys."- Albert Einstein.
Vastaa Viestiin