Korkea työhyvinvointi ja korkea sitouttaminen työpaikkaan

Avatar
Deimos
Reactions:
Viestit: 7081
Liittynyt: 30 Marras 2022, 04:50

Korkea työhyvinvointi ja korkea sitouttaminen työpaikkaan

Viesti Kirjoittaja Deimos »

Kysely: suomalaisten työ­motivaatio on läntisen Euroopan heikoimpia

Henkilöstöalan yrityksen kyselyssä kuusi kymmenestä suomalaisesta koki työnsä henkisesti vaativaksi tai stressaavaksi.

https://www.hs.fi/talous/art-2000010375742.html

Suomalainen järjestelmä on loistavasti yhdistänyt kommunistisen ja kapitalistisen järjestelmän kummankin huonot puolet. Ihmettelen ihmisiä jotka vielä käyvät töissä. Työpaikat eivät tiedä miten sitouttaa työntekijöitä (Tarra tai rintanappi jossa kerrotaan että arvostamme työpanostasi ei oikein toimi) ja eivät oikein ole halukkaita maksamaan tehdystä työstä. Lisäksi valtaosa yrityksistä tuottaa rihkamaa ja täysin luokattomia tuotteita joita kukaan muualla maailmassa ei halua ostaa.

En tiedä miten suomalaiset yritykset on onnistuttu tuhoamaan vuosikymmenien kuluessa eri hallitusten toimesta. Hallitukset ovat keskittyneet lähinnä omaan palkitsemiseensa eikä niinkään koulutustustason, yritysten ja innovatiivisuuden tukemiseen ja sitä kautta työkulttuurin tukemiseen. Tietenkin haliitusten, kansanedustajien ja virkamiesten palkkiot ovat tärkeimpiä koska muuten Suomi halvaantuu. Tuemme siis suuryrityksiä joilla muutenkin menee jo loistavasti. Ja toisaalta jos yritystä tai yritysmaailmaa täytyy tukea niin onko yrityksillä oikeastikaan mitään menestymisen mahdollisuuksia tässä maailmassa?? Käsittääkseni yrityksen pitää olla kannattava, ei riippa yhteiskunnalle.

Suomessa ei enää kannata kuin harmaa talous ja pimeä työ. Siinä onkin virkamiehille hyvä työmaa jossa riittää töitä vuosikymmeniksi eteenpäin. Miksi noudattaa esimerkiksi lakeja jos kukaan ei niitä noudata?
-"Being sane while your are insane is most difficult thing to do."