Ei se pilaannu, laimenee vain vähän.
Ei tarvi laittaa niin paljon lantrinkia.
Vedetön etanoli on kallista ja sitä käytetään sellaisiin tarkoituksiin, joissa vedestä on suurta haittaa.
Mutta mehän puhuimme nimenomaan humaltumishakuisesta juomisesta.
Minä puhuin tuosta etanolin lisäämisestä puolityhjään lasiin. Jos kysymys koskee kuinka monen laimennuksen jälkeen ei ole jäljellä molekyyliäkään vettä, tietysti oletetaan etanoli vedettömäksi. Muuten tuollaisessa kysymyksessä ei tietenkään olisi vähäisintäkään järkeä.
Ja senkin harhaanjohtavasti.
Ei kannata. Siinä voi edelleen olla jotain epäterveellisiä (etanoliakin epäterveellisempiä) epäpuhtauksia aineista, joita on käytetty veden poistamiseen. Yleensä siellä missä on noita kemistien hifietanoleja on myös tonkka terveellistä ja turvallista Etax A:ta, josta voi kaataa tuopillisen neuvoa antavaa, kun tieteellinen tenkkapoo iskee.
Kuten mainitsemaasi bentseeniä. Mutta vain vähän.
No jos siltä tuntuu, niin ei muuta kuin vettyneet hifietanolit ääntä kohti. Voi siihen varman lisätäkin lorauksia kemikaalikaapin muista pulloista ihan vaan mausteeksi. Pääkallolla merkityistä pulloista kannattaa ottaa kitsaita lorauksia.
Jjuu jotain suolahappoa kannattaa ainakin laittaa tuomaan vähän umamia siihen.
Koska laki kieltää veden lisäämisen maitoon.vahva_virtanen kirjoitti: ↑12 Kesä 2024, 04:25 Kaikkihan muistamme wanhan säännön kun laimennamme rikkihappoa vedellä.
Ensin vesi, sitten happo. Muuten tulee miehen tappo.
Kysymys kuuluu:
Miksi sama pätee maitoon? Eli maitoa laimennettaessa maitoa saa kaataa veteen mutta vettä ei saa kaataa maitoon?
Nähtävästi oletat että siinä lähes 100% etanolissa olisi merkittäviä määriä epäpuhtauksia, kuten sitä bentseeniä.