Lintujen ruokinta ja taudit

SHT
Reactions:
Viestit: 650
Liittynyt: 29 Marras 2022, 21:05

Lintujen ruokinta ja taudit

Viesti Kirjoittaja SHT »

Luen kirjaa Leivo: Lintulaudan elämää. Kirjassa kerrotaan, että linnut jättävät kesän tullen ruokintapaikan ja siirtyvät lajille tyypilliseen ravintoon. Kirjoittaja sanoo syyksi sen, että linnut tietävät, mikä on niille parasta ruokaa.
Voisiko kuitenkin syynä olla se, että lämpimässä kevät/kesäilmassa ruokinnalla leviävät taudit karsivat joukosta ne linnut, jotka jäävät ruokintapaikalle.
Avatar
John Carter
Reactions:
Viestit: 18425
Liittynyt: 30 Marras 2022, 07:46

Re: Lintujen ruokinta ja taudit

Viesti Kirjoittaja John Carter »

Ei kannata ainakaan itse kosketella lintuja, eikä niiden ruokailupaikkoja. Avasin aiheesta threadin vanhalla palstalla jo kolmisen vuotta sitten.
Lintu­influenssa huolestuttaa jälleen: Perussa yli 60 000 lintua ja sadoittain merileijonia kuollut
LINTUINFLUENSSAN leviäminen ihmisten välillä herättää jälleen huolta tutkijoiden keskuudessa.

Maailman terveysjärjestö WHO ilmaisi huolensa perjantaina sen jälkeen, kun Kambodžassa H5N1-lintuinfluenssaan kuolleen tytön isä oli myös saanut positiivisen testituloksen tartunnasta. On tosin vielä epäselvää, saiko mies tartunnan tyttäreltään vai eläimestä, kertoo uutistoimisto AFP.

Kambodžassa tutkijat selvittävät, onko lintuinfluenssa tarttunut ihmisten välillä. Perussa viranomaiset pidensivät taudin takia julistettua hätätilaa vuoden loppuun asti.
LINTUINFLUENSSAN leviäminen ihmisten välillä herättää jälleen huolta tutkijoiden keskuudessa.


"MAAILMANLAAJUINEN H5N1-tilanne on huolestuttava, kun otetaan huomioon viruksen laaja leviäminen linnuissa ympäri maailmaa ja lisääntyvät raportit tapauksista nisäkkäillä, mukaan lukien ihmiset", kertoo WHO:n epidemiajohtaja Sylvie Briand AFP:n mukaan.
Tautia sairastavien ihmisten kuolleisuus on ”yli 50 prosenttia”, Briand sanoi.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009418688.html
"Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys."- Albert Einstein.
Vastaa Viestiin