Miksi puvun takkia pidetään auki ja evoluutio

SHT
Reactions:
Viestit: 616
Liittynyt: 29 Marras 2022, 21:05

Miksi puvun takkia pidetään auki ja evoluutio

Viesti Kirjoittaja SHT »

Tämä on senverran mielikuvituksellinen selitys, etten oikein usko sitä itsekään-
Kun ihminen saalisti mammutteja ja muuta suurta riistaa, saaliin paloittelussa oli vaikeaa päästä saaliin turkin läpi leikaamaan lihaa.Kivityökaluja on tutkittu ja niillä pystyy hyvin leikkaamaan lihaa, mutta entäpä se turkin läpäisy-.
Luultavasti ne ihmiset, jotka havaitsivat ensimmäisenä mammutin kylkeen onnistuneesti leikatun haavan, pääsivät ensimmäisinä syömään turkin alla olevaa energiapitoista rasvaa ja saavuttivat täten evolutiivista hyötyä.

Nykyään miehet käyttävät puvun takkia avoimena vaalean paidan päällä (tai naiset bleiseriä), mikä luo visuaalisen harhan eläimen nahkaan leikatusta haavasta. Tästä syystä avoin puvun takki näyttää miellyttävämmältä kuin kiinni napitettu.

Miesten rintakarvoitus voi olla kehittynyt suojelemaan häntä nälkäisten kannibaalien hyökkäyksiltä. Ainakin Neaderdahleilla on tutkitusti ollut kannibalismia.
ID10T
Reactions:
Viestit: 10776
Liittynyt: 07 Joulu 2022, 19:41

Re: Miksi puvun takkia pidetään auki ja evoluutio

Viesti Kirjoittaja ID10T »

Itse pidän puvun takkia auki ihan siitäkin syystä, että sen kanssa on helpompi liikkua kuin kiinni olevan takin kanssa. Ja koska puvun takki on yleensä sisätiloissa "se juttu", on se vilpoisempi avoinna. Ulkona sitten pidetään puvun takin päällä varsinaista päällystakkia (jos on talvi) ja kesällä se puvuntakki voi roikkua olalla.
Brainwashed
Reactions:
Viestit: 5790
Liittynyt: 29 Marras 2022, 23:28

Re: Miksi puvun takkia pidetään auki ja evoluutio

Viesti Kirjoittaja Brainwashed »

Takki auki keksittyä huuhaata!

8-)
”Brainwashed on tyyppi joka latelee omakohtaista törkyy muitten päähän väheksyttävästi, - samalla mainostaen omaa figuuriaan.”

- anonymous admirer
Avatar
ROOSTER
Reactions:
Viestit: 212
Liittynyt: 03 Joulu 2022, 23:44

Re: Miksi puvun takkia pidetään auki ja evoluutio

Viesti Kirjoittaja ROOSTER »

Täydellinen avoimuus on evoluutioversio siitä missä pidettiin yksi nappi, yleensä keskimmäinen, kiinni.

Itse pidän puvuntakin alimmaista nappia auki jotta voin nopeasti tempaista aseeni, jota säilytän kotelossa vasemmalla puolella, nopeasti esiin.
Yleinen mielipide on aina väärässä.
Avatar
Keijona
Reactions:
Viestit: 9462
Liittynyt: 02 Joulu 2022, 12:39

Re: Miksi puvun takkia pidetään auki ja evoluutio

Viesti Kirjoittaja Keijona »

Niin?

Aika kaukaa haettu syy-seuraus. Muoti-ilmiöitä voi nyt ruveta selittelemään, vaikka että miksi ihmisten suosikki viihdettä on mies naisten vaatteissa, lähes joka sukupolven suosikki ohjelmista kun löytyy. koska kontrastilla leikkiminen herättää tunteita.
Same same but different
Vastaa Viestiin