AB-Tehokäyttäjän AB-kortti (TIEKE)

Onko taipuvaisuutta nörttiyteen? Saa esittää omia nörtti-projekteja
Avatar
Deimos
Reactions:
Viestit: 7020
Liittynyt: 30 Marras 2022, 04:50

AB-Tehokäyttäjän AB-kortti (TIEKE)

Viesti Kirjoittaja Deimos »

Mikäs ero tuolla on aikoinaan tehtyyn A-korttiin??? Ihan samat moduulit ja kaikki tehtynä. Varmuuden vuosi viisas opettajani pisti vielä telkemään saman Linuxilla. Tosin kaikkea ei voi Linuxilla tehdä koska koe on tehty Microsoftin mukaan. Jos ja kun menen siis työhaastatteluun voin rehellisesti sanoa että on A-kortti mutta kaikki moduulit jotka kuuluvat AB-korttiin on suoritettu.


AB-kortti

Tietokoneen käyttäjän AB-kortti antaa valmiudet tieto- ja viestintätekniikan tehokkaaseen ja monipuoliseen hyödyntämiseen. Tutkinto soveltuu erityisesti työelämälähtöiseen tieto- ja viestintätekniikan koulutukseen. Se hyväksytään osasuorituksena joihinkin ammattitutkintoihin, opintojaksoiksi tai kursseiksi eri kouluasteilla ja työvoimapoliittiseen, työelämään valmentavaan koulutukseen.Kaikille AB-kortin suorittajille pakollinen moduuli on

-Ohjelmien yhteiskäyttö

Vapaavalintaiset moduulit (vähintään kolme) valitaan seuraavista:

- tekstinkäsittely
-taulukkolaskenta
-tietokannat
-esitysgrafiikka
-kuvankäsittely
-verkkoviestintä


Lisäksi Diakonissalaitoksella suoritin jo @-kortin joka on kai joku alustava tuohon AB-korttiin. No, ihan hihasta en nyt kaikkea muista koska lähinnä kotona käytän Wordia ja Exceliä. Esitysgrafiikkaan ei kotona nyt paljoa tarvetta ole (Esim. PowerPoint).

AB-kortti

https://tieke.fi/palvelut/osaamisen-keh ... ab-kortti/
-"Being sane while your are insane is most difficult thing to do."