GEDCOM

Avatar
Stalker
Reactions:
Viestit: 1625
Liittynyt: 05 Joulu 2022, 12:43

GEDCOM

Viesti Kirjoittaja Stalker »

GPT ehottelee

GEDCOM-tiedosto on sukupuuohjelman käyttämä tiedostomuoto sukututkimustietojen tallentamiseen ja jakamiseen. Duplikaattitietojen löytäminen GEDCOM-tiedostosta voi olla haastavaa, mutta on olemassa useita menetelmiä, joita voit käyttää.

Tässä on muutamia ehdotuksia, joilla voit löytää duplikaattitietoja GEDCOM-tiedostosta:

Käytä sukututkimusohjelman sisäänrakennettua toimintoa. Useimmat sukututkimusohjelmat sisältävät toiminnon, joka auttaa löytämään duplikaattitietoja. Tämä toiminto vertaa henkilöiden nimiä, syntymä- ja kuolinpäivämääriä, vanhempien nimiä ja muita tietoja. Tarkista ohjelman käyttöohjeista, miten tämä toiminto otetaan käyttöön.

Käytä erillistä ohjelmaa. On olemassa erityisesti duplikaattien löytämiseen suunniteltuja ohjelmia, joita voit käyttää GEDCOM-tiedoston analysoimiseen. Tällaisia ohjelmia ovat esimerkiksi GedDup ja Family Tree Analyzer.

Käytä tietokantakyselyitä. Jos tiedät, miten käyttää tietokantakyselyitä, voit käyttää niitä duplikaattitietojen löytämiseen. Tämä edellyttää, että GEDCOM-tiedosto on tallennettu tietokantaan, kuten Access tai MySQL. Voit luoda kyselyjä, jotka etsivät tiettyjä samankaltaisia tietoja, kuten syntymä- ja kuolinpäivämääriä ja nimiä.

Tarkista tiedoston manuaalisesti. Vaikka tämä on aikaa vievää, voit tarkistaa tiedoston manuaalisesti ja etsiä henkilöitä, joilla on samat tiedot, kuten nimi, syntymä- ja kuolinpäivämäärä, vanhempien nimet ja paikat. Voit tehdä tämän avaamalla GEDCOM-tiedoston tekstieditorilla, kuten Notepadilla tai Wordpadilla, ja tarkastelemalla jokaisen henkilön tietoja.

On tärkeää huomata, että duplikaattitietojen löytäminen voi olla haastavaa, koska henkilöiden tiedot voivat vaihdella ja olla epätarkkoja. Joten tarkasta löydökset huolellisesti ennen kuin päätät, mitkä tiedot ovat todella duplikaatteja.