Eduskuntavaalit 2023

Keskustelua politiikasta ja poliitikoista kautta linjan.
Naturalisti
Reactions:
Viestit: 2822
Liittynyt: 19 Helmi 2023, 10:36

Re: Eduskuntavaalit 2023

Viesti Kirjoittaja Naturalisti »

Keijona kirjoitti: 17 Maalis 2023, 10:33
John Carter kirjoitti: 17 Maalis 2023, 10:18
Keijona kirjoitti: 17 Maalis 2023, 10:15 Onko äänestäminen valinta? Vai ympäristöstä kopioitu ja opittu käyttäytymismalli?
Äänestämisellä yritetään vaikuttaa ympäristöön, jotta se muuttuisi äänestäjälle vallitsevaa tilannetta paremmaksi.
Mutta jos haluaa muuttaa ympäristöään paremmaksi, eihän äänestäminen ole ainoa keino siihen.

Kysymys on siitä, että alkuperäiskansat eivät juurikaan äänestele, ja äänestäminen on opetettu käyttäytymismalli. Ongelma muodostuu siitä, kun ihmiset kuvittelee että äänestäminen ja verojen maksu ovat ne riittävät toimet ympäristön parantamiseen ja lajitovereista huolehtimiseen.
Myöskään todisteita siitä että äänestäminen olisi toimiva keino ympäristön parantamiseen ei juurikaan ole, äänestäminen ja demokratia voi johtaa myös katastrofiin, kuten useat esimerkit historiasta osoittaa.
Joo, alkuperäiskansoilla ei ollut juuri huerarkkiaa. Käytössä oli suora demokratia. Se riitti, koska yhteisöt olivat pieniä.

Yhteisöjen kasvaessa demokratian toteuttamiseen tarvittiin välillistä demokratiaa päättämään koko yhteisöä koskevista asioista. Paikallisista asioista voitaisiin päättää edelleen suoralla demokratiall. Demokratia on kuitenkin ehdottomasti parempi vaihtiehto kuin sinun tyrkyttämä hierarkkia (diktatuuri), jota kansan olisi ehdottomasti ja nöyrästi noudatettava. Tässä suhteessa sinun ja Carterin ajatusmaailmat saattavat olla varsin lähellä toisiaan; oli se sitten illiberalismia tai brutaalia diktatuuria, johdossa on joka tapauksessa itsekäs omaa etuaan ajava eliitti.

Yksi vaihtoehto ymmärtää teitä on myös Thatcherilainen anarkismi. Anargismia kuvaillaan yhdestä näkövinkkelistä myös täällä.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/susann ... narkiasta/

Mutta oliko Thatcher anarkisti? Entä persut? No ei ollut; ei persutkaan. Tosin kaikki uusliberalistit Thatcherista Trumpiin halusivat ja haluavat hävittää valtion kuten oikeat anarkistit mutta eri syistä.

Uusliberalistit eli markkinafundamentalistit tavoittelevat vallan siirtoa valtioilta globaaleille korporaatioille; siirtymistä uuden globaalin feodaaliluokan hallitsemaan maailmaan. Persut tukevat tyhmyyttään kehitystä käpertymällä kansallisiin poteroihin. Tämä ei estä globalisaatiota, vaan jättää meidät avuttomana ajopuuna sen armoille.

Anarkistit tavoittelivat valtion purkamisella tasa-arvoon, vapauteen ja suoraan demokratiaan perustuvaa yhteiskuntaa, jossa kapitalismin voitontavoittelu olisi korvattu ihmisten todellisten tarpeiden tyydyttämisellä.

Vaikka molemmat visiot kumpikin eri syistä tuntuvat utopioilta, niin markkinafundamentalistien tavoitteet ovat jo pitkälle toteutuneet. Mitään demokraattista ylikansallista vastavoimaa ylikansallisille yrityksille ei ole kyetty kehittämään. Persujen ylikansallisen demokratian vastustus alistaa valtiot ylikansallisten yritysten hegemonialle. Ylikansalliset yritykset pyörittävät nyt maailmaa miten tahtovat; talousoligarkit vievät ja valtiot vikisevät.

”Voidaan sanoa, että meillä on hitaasti etenevä vallankaappaus. Demokratia heikkenee ja korporatismi vahvistuu. Kukaan ei ole valinnut yhteiskunnallemme tätä tietä, mutta valtaa pitävät kulkevat sitä täysin tyytyväisinä.” sanoo filosofi John Ralston Saul pysähdyttävän dokumentin ”The Corporate Goup D’Etat” alussa (YLE areena, kesto 1,5 h). Mersupersut saattavat edetä tähän suuntaan ihan tietoisesti, mutta peruspersuille tämä on varmasti järkytys, elleivät sitten leimaa koko dokumenttia vain valemedian tuotokseksi.

Dokumentin tavoin vallitsevan tilanteen tulkitsee myös Christer Lindholm kirjassaan ”Totuudenjälkeinen talouspolitiikka – Thatcherista Trumpiin (2019)”. Kirja kertoo, miten Margaret Thatcher käynnisti totuuden jälkeisen politiikan jo 40 vuotta sitten. Totuuden jälkeinen politiikka on edistänyt kansallismielistä populismia, heikentänyt uskoa demokratiaan ja lisännyt taloudellista eriarvoisuutta luovuttamalla valtaa demokratialta yrityksille. Kirja esittää myös keinoja ylikansallisten yritysten hallitseman talousjärjestelmän uudistamiseksi; keinoja, joilla voidaan vähentää sitä oikeutettua tyytymättömyyttä, josta nationalismi saa elinvoimansa.

Pään pensaaseen työntäminen ei poista persujen kieltämiä globaaleja ongelmia eikä turvaa demokratiaa. Siksi tarvitaan ylikansallisten yritysten vastapainoksi myös demokraattisia ylikansallisia elimiä. Markkinafundamentalistit eivät niitä kaipaa, koska he pyrkivät kaiken yksityistämisellä pelkkiin yövartijavaltioihin ja voihan nekin lopulta yksityistää mukaan lukien armeijat. Vielä nyt ne ovat ainakin nimellisesti valtioiden määräysvallassa, mutta tarvitseeko uusi globaali feodaaliluokka jatkossa lainkaan valtioita? Elämmekö jo nyt tämän turhaksi ja toimimattomaksi leimatun demokratian lopun alkua? Valtiot puretaan, mutta ei anarkistien toivomalla tavalla vaan korvaamalla ne korporaatioiden organisaatioilla ja vartijoilla.

Onko nyt viimeinen hetki vakavasti miettiä mihin globaalit talousoligarkit – mersupersujen tuella – kohta meitä kaikkia vievät?

PS. Lukutoukka John Carterille kirjavinkki: IT'S OK TO BE ANGRY ABOUT CAPITALISM on Bernie Sandersin vuonna 2023 julkaistu kirja, jossa hän arvostelee Yhdysvaltain talous- ja poliittista järjestelmää. Hän tarjoaa suunnitelman siitä, miten päästä eroon hillittömästä kapitalismista ja voi siirtyä oikeudenmukaisempaan ja vapaampaan tulevaisuuteen.
viewtopic.php?p=42209#p42209
Tein tuosta hankintaehdotuksen paikalliseen kirjastoon ja lupasivat hankia. Netistä löytyvien arvostelujen mukaan kannattaa lukea.
Filosofia on vasta esitieteellistä pohdiskelua. Ollakseen hyödyllistä, sen perustana on oltava naturalistinen luonnontiede: jokaisella fyysisellä ja mentaalisella tapatumalla on kausaalisnen-sulkeuma-argumentin mukainen fyysinen syy tai selitys.
Paikalla
Avatar
Wisti
Reactions:
Viestit: 5306
Liittynyt: 30 Marras 2022, 20:48

Re: Eduskuntavaalit 2023

Viesti Kirjoittaja Wisti »

Keijona kirjoitti: 17 Maalis 2023, 10:15 Onko äänestäminen valinta? Vai ympäristöstä kopioitu ja opittu käyttäytymismalli?
Jos vanhemmat eivät äänestä ja paasaavat politiikan turhuutta, kopioi jälkikasvu heidän asenteensa ja jättää äänestämättä.
Paradoksaalista on, että suuri osa passiivisista on sellaisia, jotka ovat eniten yhteiskunnasta riippuvaisia.
Rere
Reactions:
Viestit: 2036
Liittynyt: 01 Joulu 2022, 15:43

Re: Eduskuntavaalit 2023

Viesti Kirjoittaja Rere »

Neutroni kirjoitti: "Ai niin kuin kettutytöt tai elokapinalaiset? Ei tässä maassa ole oikein muuta avoimen yhteiskuntavastaista toimintaa."

Vai ei muka ole? Lukisit sinäkin vaikutusvaltaisen influensserin somevaikuttaja Tuksu Tukiaisen kirjoituksia niin tulisit toisiin aatoksiin. Suomen, Ruotsin ja Ranskan sossut ovat liitossa huolehtivaisita äitiä vastaan ja ottivat yhteistoimin huostaan tyttären Isabelle Linda Evitan. Tuksu kyllä yritti pelastaa Isabelle Linda Evitan illuminaatin kynsistä, mutta jäi Ranskassa kinni kun hänestä oli annettu kansainvälinen etsintäkuulutus. Uskovaisena Tuksu onkin todennut että lopun aikoja eletään ja sossut, poliisit ym ovat ilmestyskirjan petoja jotka tuhoavat yhteiskunnan paitsi Suomessa niin myös Ruotsissa ja Ranskassa ja muuallakin Euroopassa. Trump kuitenkin pelastaa Amerikan. Tuksu on tietenkin yksittäistapaus, mutta tästä se alkaa illuminaatin valtakausi.

https://www.seiska.fi/Rikos/Torkeasta-l ... ntaan-tata
Paikalla
Avatar
Wisti
Reactions:
Viestit: 5306
Liittynyt: 30 Marras 2022, 20:48

Re: Eduskuntavaalit 2023

Viesti Kirjoittaja Wisti »

Brainwashed kirjoitti: 17 Maalis 2023, 11:09
Wisti kirjoitti: 17 Maalis 2023, 10:12 Näkyvimmin systeemiä vastaan ovat hangoitelleet elokapinalliset sun muut talonvaltaajat.
Good point, ja juuri siksi tämä premissi ”Itse haluaisin tietää kuinka paljon ehdokkaat ovat saaneet julkisia tukia tulonsiirtojen muodossa. Sillä tiedolla voi erottaa paskanjauhaajanössöt tositekijöistä.”
”Tulonsiirtovapaata” talonvaltaajaa tai elonkapinallista ei ole olemassa, pikemmin päinvastoin, ovat niiltä osin yhteiskunnan syöpäläisiä, ja pätee myös vaikka kapinallinen henkilö olisi varakkaasta ”pappa betalar” perheestä, paskasakkia kaikki tyyni.

8-)
Veikkaisin, että kapinalliset nuoret ovat lukiolaisia ja opiskelijoita, jotka hyötyvät yhteiskunnasta saman verran kuin säyseämmätkin ikätoverinsa.
Itse olin helvetin moinen partaradikaali. Illalla vastustimme Erkin kanssa Shaahia, mutta aamulla piti olla seitsemältä tienaamassa opiskelurahoja Hakan työmaalla.
Avatar
John Carter
Reactions:
Viestit: 18616
Liittynyt: 30 Marras 2022, 07:46

Re: Eduskuntavaalit 2023

Viesti Kirjoittaja John Carter »

Joo, tuon kirjan voisi kyllä lukaista, mutta tässä pitäisi nyt ymmärtää viime vuosien tapahtumat, kuten Trumpin valinta, Venäjän hyökkäyssota, Kiinan ja USA:n kääntyminen protektionismin suuntaan, jne. ja noi ovat sen verran suuria tapahtumia, että nationalismilla on yhä vahva ote maailmassa. Tällä hetkellä myös Intia on matkalla samaan suuntaan ja maailmanlaajuisen kapitalismin vieraannuttamat ihmiset ovat koronan aiheuttaman taloudellisen mullistuksen vuoksi turvautumassa yhä enenevissä määrin kansallisten terveydenhoito, koulutus ja hyvinvointijärjestelmien varaan ja etsivät niistä kaikkialla maailmassa varmuutta elämäänsä. Tällä hetkellä suuria ongelmia piilee myös Etelä-Afrikan ja Brasilian tyylisissä suurissa kehittyvissä maissa, kun niissä tavalliset ihmiset menettävät taloudellisen arvonsa ja epätasa-arvo lisääntyy räjähdysmäisesti, joka taas saattaa johtaa siihen, että globalisaation sijasta ihmiskunta lajiutuukin yhä enemmän ja valtaeliitin hallitsemat korporaatiot saavat yhä enemmän valtaa. Toisin sanoen Suomi ja muut pienemmät maat ovat kuin lastuja laineilla, jotka eivät voi kulkea eri suuntaan, vaikka kuinka haluaisivatkin, joka nähttin jo koronan alussa kun rokotteita ja kasvomaskeja hamstrattiin kilpaa vain valtioiden omaan käyttöön jopa EU:n sisällä.
"Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys."- Albert Einstein.
Avatar
Keijona
Reactions:
Viestit: 9545
Liittynyt: 02 Joulu 2022, 12:39

Re: Eduskuntavaalit 2023

Viesti Kirjoittaja Keijona »

Naturalisti kirjoitti: 17 Maalis 2023, 12:02
Keijona kirjoitti: 17 Maalis 2023, 10:33
John Carter kirjoitti: 17 Maalis 2023, 10:18
Keijona kirjoitti: 17 Maalis 2023, 10:15 Onko äänestäminen valinta? Vai ympäristöstä kopioitu ja opittu käyttäytymismalli?
Äänestämisellä yritetään vaikuttaa ympäristöön, jotta se muuttuisi äänestäjälle vallitsevaa tilannetta paremmaksi.
Mutta jos haluaa muuttaa ympäristöään paremmaksi, eihän äänestäminen ole ainoa keino siihen.

Kysymys on siitä, että alkuperäiskansat eivät juurikaan äänestele, ja äänestäminen on opetettu käyttäytymismalli. Ongelma muodostuu siitä, kun ihmiset kuvittelee että äänestäminen ja verojen maksu ovat ne riittävät toimet ympäristön parantamiseen ja lajitovereista huolehtimiseen.
Myöskään todisteita siitä että äänestäminen olisi toimiva keino ympäristön parantamiseen ei juurikaan ole, äänestäminen ja demokratia voi johtaa myös katastrofiin, kuten useat esimerkit historiasta osoittaa.
Joo, alkuperäiskansoilla ei ollut juuri huerarkkiaa. Käytössä oli suora demokratia. Se riitti, koska yhteisöt olivat pieniä.

Ymmärtäähän sen, että ideologisessa utopiassa kasvaneet, rahan ja koneiden avulla yksityisyyden illuusioon ja egojen kupliin todellisuudesta ja luonnosta vieraantuneet, ovat sekaisin. Mutta jos joku väittää että luonnossa valitsee äänestäminen ja demokratia, eikä hierarkia ja nokkimisjärjestys, on todisteet syyntakeettomuudesta ja perusteet tahdon vastaisesta hoidosta olemassa. Valitettavasti
demokratia ja äänestäminen on ajanut yhteiskunnan siihen tilaan ettei siihen ole enää resursseja ja kykyjä.

Joten sekoilu lisääntyy ja pahenee, käynnissä onkin eräänlainen "jokainen huotikoon itsestään ja omista asioistaan" siis "pelastukoon ken voi' mentaliteetti.

Onneksi ei ole vapaata tahtoa, vaan ihmiset ovat pakotettuja uskomaan sokeasti siihen ainoaan oikeaan ja hyväksyttyyn, siis siihen demonikratiaan, joka on oikeasti olemassaolevaan tilanteeseen johtanut ja ongelmat aiheuttanut. Itsekkäät takertuu itselle sopivan (subjektiivisuuden) valitsemiseen, samoin kuin hukkuvat takertuu hukuttajaansa.
Viimeksi muokannut Keijona, 17 Maalis 2023, 13:01. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Same same but different
Avatar
Neutroni
Reactions:
Viestit: 6099
Liittynyt: 29 Marras 2022, 23:09

Re: Eduskuntavaalit 2023

Viesti Kirjoittaja Neutroni »

Brainwashed kirjoitti: 17 Maalis 2023, 11:34 Olin huomioinut ”pappa betalar” porukan, paskasakkia sekin, perseilevät ja tukeutuvat sitten papan rahoihin kun paskat on housussa.
Mitä porukkaa lähinnä tarkoitin systeemiä vastaan hangoittelijoilla on esim sananvapauttansa estottomasti toteuttavat, josta nykyään seuraa helposti känsläystä ja pahimmillaan jobinpostia valtakunnan syyttäjän taholta. Enemmän vaikkapa Teemu Keskisarjan tapaisia ”vapaita ajattelijoita” soisin päättäjäelimiin.
Minä en jaksa uskoa, että keräämällä päättäjiksi rääväsuisia päänaukojia saadaan kehitystä parempaan päin missään asiassa. Poliittinen korrektius on lyönyt vähän överiksi mutta päättäjillä pitäisi sentään olla vähän diplomatian taitojakin. Yksi nykyajan suuria ongelmia on muutenkin se, että päättäjät eivät enää kykene yhteistyöhön ja ymmärtämään toisiaan.
Avatar
Keijona
Reactions:
Viestit: 9545
Liittynyt: 02 Joulu 2022, 12:39

Re: Eduskuntavaalit 2023

Viesti Kirjoittaja Keijona »

Kyllähän tuo lause paljastaa sen sokean uskollisuuden.

"Suomi on vapaa maa missä voi vapaasti valita, mutta demokratia on ainoa hyväksytty vaihtoehto."
Same same but different
Paikalla
Avatar
MooM
Reactions:
Viestit: 4769
Liittynyt: 30 Marras 2022, 08:29

Re: Eduskuntavaalit 2023

Viesti Kirjoittaja MooM »

Wisti kirjoitti: 17 Maalis 2023, 12:32 Itse olin helvetin moinen partaradikaali. Illalla vastustimme Erkin kanssa Shaahia, mutta aamulla piti olla seitsemältä tienaamassa opiskelurahoja Hakan työmaalla.
Tämä kyllä ansaitsee jonkinlaisen virtuaalihalin :D

Oma poikani hengailee seurakuntanuorissa :oops:
While I had personally never felt the lack of a penis, I did admit that it was a handy thing to have along on a picnic…
D. Gabaldon
Avatar
John Carter
Reactions:
Viestit: 18616
Liittynyt: 30 Marras 2022, 07:46

Re: Eduskuntavaalit 2023

Viesti Kirjoittaja John Carter »

Neutroni kirjoitti: 17 Maalis 2023, 13:00
Brainwashed kirjoitti: 17 Maalis 2023, 11:34 Olin huomioinut ”pappa betalar” porukan, paskasakkia sekin, perseilevät ja tukeutuvat sitten papan rahoihin kun paskat on housussa.
Mitä porukkaa lähinnä tarkoitin systeemiä vastaan hangoittelijoilla on esim sananvapauttansa estottomasti toteuttavat, josta nykyään seuraa helposti känsläystä ja pahimmillaan jobinpostia valtakunnan syyttäjän taholta. Enemmän vaikkapa Teemu Keskisarjan tapaisia ”vapaita ajattelijoita” soisin päättäjäelimiin.
Minä en jaksa uskoa, että keräämällä päättäjiksi rääväsuisia päänaukojia saadaan kehitystä parempaan päin missään asiassa. Poliittinen korrektius on lyönyt vähän överiksi mutta päättäjillä pitäisi sentään olla vähän diplomatian taitojakin. Yksi nykyajan suuria ongelmia on muutenkin se, että päättäjät eivät enää kykene yhteistyöhön ja ymmärtämään toisiaan.
Niin, pitäisi ymmärtää, että tuo poliittinen korrektius on juuri aiheuttanut tuon päänaukomisen, eikä kyse ole vain Suomesta. Menemme täysin samaan suuntaan vastareaktiona, kuin Ruotsi, Tanska, Britannia, ym. EU-maat ja tuo on pitkälti vuoden 2015 mamuinvaasion ja Merkelin täysin epäonnistuneen maahanmuuttopolitiikan syytä. Monessa maassa on jo aloitettu karkoitukset ja maahanmuuttolakien kiristäminen, joka onkin täysin oikein, koska tuo invaasio oli osa Putlerin klikin hybridisotaa, jonka tarkoituksena oli luoda eripuraa Euroopan maiden välille ja hajoittaa EU.
"Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys."- Albert Einstein.
Paikalla
Avatar
Wisti
Reactions:
Viestit: 5306
Liittynyt: 30 Marras 2022, 20:48

Re: Eduskuntavaalit 2023

Viesti Kirjoittaja Wisti »

Keijona kirjoitti: 17 Maalis 2023, 13:03 Kyllähän tuo lause paljastaa sen sokean uskollisuuden.

"Suomi on vapaa maa missä voi vapaasti valita, mutta demokratia on ainoa hyväksytty vaihtoehto."
Avaisitko hiukan?
Avatar
Neutroni
Reactions:
Viestit: 6099
Liittynyt: 29 Marras 2022, 23:09

Re: Eduskuntavaalit 2023

Viesti Kirjoittaja Neutroni »

Keijona kirjoitti: 17 Maalis 2023, 12:59 Ymmärtäähän sen, että ideologisessa utopiass kasvaneet, rahan ja koneiden avulla yksityisyyden illuusioon ja egojen sä kupliin todellisuudesta ja luonnosta vieraantuneet, ovat sekaisin. Mutta jos joku väittää että luonnossa valitsee äänestäminen ja demokratia, eikä hierarkia ja nokkimisjärjestys, on todisteet syyntakeettomuudesta ja perusteet tahdon vastaisesta hoidosta olemassa.
Ei alkuperäiskansoilla ole hierarkkisia hallintoja ja johtajille uskollisia väkivaltakoneistoja. Ei siellä järjestetä formaaleja äänestyksiä, mutta varmasti kaikenlaisia neuvotteluja ja kiistelyjä, joiden perusteella tehdään päätökset. Heimon johtaja, joka ei kykene yhteistyöhön vaan riitaantuu kaikkien kanssa, on hyvin pian entinen johtaja.

Miksi kaikki erinomaisen hienot alkuperäiskansat ovat ajatuneet syrjityiksi vähemmistöiksi liki elinkelvottomille alueille elämään kurjuudessa, kun surkeat , korruptoituneet ja luonnovastaiset teollistuneet yhteiskunnat ovat syrjäyttäneet ne? Usein vielä säästämällä vaivaa ja verenvuodatusta manipuloimalla kyräilevät villit toisiaan vastaan.
Joten sekoilu lisääntyy ja pahenee, käynnissä onkin eräänlainen "jokainen huotikoon itsestään ja omista asioistaan" siis "pelastukoon ken voi' mentaliteetti.
Eikö se ole ollut pikemminkin villi-ihmisten tapa, että kun vanhukset eivät enää kykene tuottamaan "voittoa" yhteisölle, he lähtevät erämaahan tai jäätikölle viimeiselle retkelleen? Ei luonnossa ole Kelaa ja taikaseiniä, jotka pitävät kurjat hengissä. Ne ovat nimenomaan demokraattisille maille ominaisia sivistyksen mittareita.
Onneksi ei ole vapaata tahtoa, vaan ihmiset ovat pakotettuja uskomaan sokeasti siihen ainoaan oikeaan ja hyväksyttyyn, siis siihen demonikratiaan, joka on oikeasti olemassaolevaan tilanteeseen johtanut ja ongelmat aiheuttanut. Itsekkäät takertuu itselle sopivan (subjektiivisuuden) valitsemiseen, samoin kuin hukkuvat takertuu hukuttajaansa.
Miten kehityksen demokratiaan olisi voinut välttää, jos ei ihmisillä ole vapaata tahtoa? Kenties luonnossa ei ole ennen ollut demokratiaa, mutta nyt on, kun perimän ja ympäristön vaikutuksesta toimivat oliot ovat sellaisen muodostaneet. Eikö se ole ollut täysin vääjäämätön luonnonlakien sanelema kehitys, jolle ihmiset eivät voi mitään? Niin kuin seuraavatkin vaiheet, mitä ne sitten ovatkaan. Se ainakin tiedetään, että luonto ei koskaan palaa menneeseen, vaan sillä on aina uudet kujeet.
Avatar
Minimus Yahves
Reactions:
Viestit: 2783
Liittynyt: 15 Joulu 2022, 18:46
Paikkakunta: Tellus

Re: Eduskuntavaalit 2023

Viesti Kirjoittaja Minimus Yahves »

MooM kirjoitti: 17 Maalis 2023, 13:06
Wisti kirjoitti: 17 Maalis 2023, 12:32 Itse olin helvetin moinen partaradikaali. Illalla vastustimme Erkin kanssa Shaahia, mutta aamulla piti olla seitsemältä tienaamassa opiskelurahoja Hakan työmaalla.
Tämä kyllä ansaitsee jonkinlaisen virtuaalihalin :D

Oma poikani hengailee seurakuntanuorissa :oops:
Poju tietää mistä saa laatupersettä. :D
Can I pet that dog?
Avatar
Neutroni
Reactions:
Viestit: 6099
Liittynyt: 29 Marras 2022, 23:09

Re: Eduskuntavaalit 2023

Viesti Kirjoittaja Neutroni »

Rere kirjoitti: 17 Maalis 2023, 12:26 Vai ei muka ole? Lukisit sinäkin vaikutusvaltaisen influensserin somevaikuttaja Tuksu Tukiaisen kirjoituksia niin tulisit toisiin aatoksiin.
Minä olen todellisesta elämästä vieraantunut insinörtti, joka lukee vain fysiikan ja matematiikan kirjoja. Täysin ulalla maailmankirjallisuuden moderneista klassikoista ja niiden tekijöistä (tietysti myös niistä perinteisemmistä klassikoista, joiden tekijät ovat nimiä, joista joku opettaja joskus jollain turhalla tunnilla selitti jotain yhdentekevää).
Avatar
Neutroni
Reactions:
Viestit: 6099
Liittynyt: 29 Marras 2022, 23:09

Re: Eduskuntavaalit 2023

Viesti Kirjoittaja Neutroni »

MooM kirjoitti: 17 Maalis 2023, 13:06 Oma poikani hengailee seurakuntanuorissa :oops:
Nykynuorilta on jotenkin ote kapinointiin hukassa. Meillä tytöt käyvät Marttakerhon iltamissa.
Vastaa Viestiin