25 tapaa matkustaa ajassa - osa 1/3

Avatar
Kissatäti
Reactions:
Viestit: 2476
Liittynyt: 01 Joulu 2022, 16:51

25 tapaa matkustaa ajassa - osa 1/3

Viesti Kirjoittaja Kissatäti »

Scifi-elokuvissa ja -ohjelmissa aikamatkailu on usein toistuva tekijä. Tässä esitellään ensimmäiset 10 tapaa matkustella fiktioon perustuen.

Mutta koska käytettävissä on niin monia menetelmiä, joilla voi napata minuutteja, synnynnäisistä tai hankituista luonnollisista kyvyistä kaiken muotoisiin ja -kokoisiin ajoneuvoihin ja koneisiin, käsitellään vain 10 keinoa kerrallaan ja aloitetaan alla olevista. Eli mikä näistä 10 on paras tapa matkustaa? Mitä tapaa sinä käyttäisit mieluiten?


Aikamatkustajan vaimo (2009)
Geneettinen poikkeavuus on eräs tapa matkustaa. Haittoja ovat yksin matkustaminen, tiukasti menneisyyteen tapahtuva matkaaminen oman elämäsi aikana, ja alasti saapuminen, mikä edellyttää vaatteiden ja rahan varastamista saapumisen yhteydessä. Matkailua ei käytännössä voida hallita – kun poistut nykyisestä ajasta et tiedä minne sinut viedään.

Hallinta voidaan kuitenkin oppia, koska sairaus on harvinainen mutta perinnöllinen, kronologisesti heikentyneet jälkeläiset voivat pärjätä paremmin kuin esi-isänsä.

Somewhere In Time (1980)
Itsehypnoosi – Älä koskaan aliarvioi ihmismielen voimaa. Jos lajimme haluaa jotain tarpeeksi pahasti, voimme saada sen tapahtumaan pelkällä tahdonvoimalla.

Nimestään poiketen Somewhere In Time -matkustusmenetelmä vaatii äärimmäistä keskittymistä ja erittäin terävää keskittymistä tiettyyn tavoitteeseen siinä menneisyyden pisteessä, jonka haluat saavuttaa.

Varmista vain huone, jossa sinua ei taatusti häiritä tai keskeytetä, lepää mukavasti ja… ajattele, ajattele, ajattele.

Matkustajia varoitetaan pukeutumaan sopivasti määränpäähänsä ja tarkistamaan taskunsa ennen lähtöä, sillä mikä tahansa muistutus heidän nykyisestä elämästään repii heidät rajusti menneisyydestään

Heroes (2006 - nykyhetki)
(Hiro Superhero Ability) – Tämä on suunnilleen yhtä vaivatonta kuin aikamatkailu on. Silmänräpäys ja voit hypätä sekä aikaan että paikkaan, eteenpäin ja taaksepäin. Pelkkä kosketus vie ystävän tai kaksi mukanaan, eikä siellä ole mitään hengailua. Matkailu on välitöntä.

On siis sääli, että aikamatkustusvihollisen, verisen nenän, täytyy lopulta ilmaantua, samoin kuin pieni asia kyvystä, joka tappaa sinut lopulta, joten tämä valinta on vain niille, joilla on läheinen supersankari. ystävä, jolla on elvyttävät voimat aina valmiina.

Jos pystyt hallitsemaan sen ja pääset ohi kuolemisesta, tämä on hieno tapa matkustaa.


The Butterfly Effect (2004)
Muistin voima (päiväkirjojen, valokuvien ja filmirullien avulla) – Tällä taaksepäin suuntautuvalla, yksilöllisellä tapa matkustaa elämäsi läpi, on seurauksia terveydellesi, sillä se vahingoittaa aivoja useana vaihtoehtoisena aikajanaversiona. Elämien muistot alkavat pinoutua.

Harjoittelemalla voit kuitenkin kokea tapauksia uudelleen, mikä muuttaa elämän parempaan suuntaan. Se voi kuitenkin kestää useamman kuin yhden matkan. Menneisyyden korjaaminen on hankalaa.

Toivomme, että tätä menetelmää ei käytetä kovinkaan paljon, koska väärissä käsissä kaikki vääristymät olisivat mahdollisia, emmekä voisi enää ehkä varoittaa sinua.


Punainen kääpiö
Timeslides (kausi 3, jakso 5, 1989)

Valokuvat – Erä kehitysnestettä, joka on muuttunut vuosisatojen aikana, antaa matkustajille mahdollisuuden syöttää valokuvia ja dioja perhekuvista ja historiallisista kuvista ja tulla osaksi tapahtumia, jotka ovat heränneet henkiin.

On rajoituksia. Rajat asetetaan kuvan mittojen mukaan, mutta voit vapaasti hypätä sisään tai ulos ja jopa tuoda esineitä kuvasta takaisin ilman vammoja tai seurauksia, mikä tekee tästä menetelmästä yhden turvallisimmista ja ongelmattomista täällä tarjotuista.


Twilight Zone (alkuperäinen sarja)
Olipa kerran (3. kausi, jakso 78, 1961)

Time Helmet - Tämä pääremmi??, vaikka se ei ole kovin muodikas timantti-elementteineenkään, on kannettava, helposti säilytettävä ja monisuuntainen.
Ystävästä kiinni pitäminen voi myös kuljettaa heitä, vaikkakin vain sadan vuoden sisällä 1890-1990 ja vain 30 minuuttia matkaa kohden.

Malli sopi hyvin Buster Keatonille, eikä hänen matkallaan 1960 ja 1890 ollut haitallisia vaikutuksia, joten olemme varmoja, että se on turvallinen ja luotettava.
Jos ongelmia ilmaantuu, korjausliikkeen korjaaja voi ilmeisesti korjata sen muutamassa minuutissa.


Twilight Zone: The Movie (1983)
Tuntematon – On epäselvää, onko baari, josta matkustaja poistuu, sysäys ennenaikaisille retkille, joille kiihkoilija Bill Connor lähetetään, mutta meidän on myönnettävä, että pubi tai baari on hyvä lähtöpaikka.

Kuitenkin pysähdykset natsi-Saksassa, Vietnamissa ja Ku Klux -klaanin tapaaminen, jossa hän on kunkin ajanjakson uhri ja saalis, ei yllyttäjä, ovat todellakin ei-toivottuja kohteita.
Tätä menetelmää suositellaan vain lainvalvontaviranomaisille, sillä jos rikolliset selviävät matkasta, he ovat varmasti oppineet läksynsä paremmin kuin missään muussa rangaistusmuodossa, jota voimme ajatella.


Futurama (1999 - nykyhetki)
Bender's Big Score (2007)

Galaktisen entiteetin aikapallo – Meidän on myönnettävä, että aikapallo on melko tuntematon määre. Väite on, että se korjaa itseään paradokseja, ja se saavuttaa tämän poistamalla universumin jokaisella yksisuuntaisella matkalla ajassa taaksepäin syntyneistä kaksoismatkailijoista.

Emme voi taata tämän väitteen paikkansapitävyyttä, koska ainoa esimerkki toistuvasta käytöstä aiheutti lopulta kyyneleen universumissa. Tuskin hyvä merkki.


Star Trek (alkuperäinen sarja)
City On The Edge Of Forever (1. kausi, jakso 28, 1967)

Guardian Of Forever Time Portal – Portaalimatkailun vetovoima on selvä: se voi majoittaa matkustajaryhmiä kerralla, ennakkovalmisteluja ei tarvita, ja matkustajat voivat rauhassa astua uuteen aikakauteen ilman haittavaikutuksia.

Tämä ensimmäinen kahdesta Star Trek -merkinnästä sisältää aikaportaalin, jossa on todellinen haaste. Kone-olentohybridi, joka pitää arvoituksistaan, ajaa nopeutta kronologisesti (kuten arkistomateriaalin filmirullat), ja sinun on tehtävä hyvin ajoitettu hyppy laskeutuaksesi minne tahansa lähellä tavoitettasi päivämäärää. .

Vaikuttaa siltä, ​​että The Guardian ohjaa sinut takaisin omaan aikaan, kun olet valmis tai saavutat tavoitteesi, jota varten lähdit matkustamaan, mutta emme voi taata sitä enempää kuin tarkan laskeutumisen menneisyydessä. Näin ollen aikamatkustuksen turvallisuus tällä tavoin on huomattavasti alentunut.



Time Bandits (1981)
Aikareiät (ja kartta niiden paikantamiseen) – Jos et välitä kuuden äänekkään, röyhkeän varkaan matkakumppanin seurasta, voit poiketa historiallisiin paikkoihin ja aikoihin sijaintikartan avulla kankaassa oleviin reikiin koko maailmankaikkeudessa.

Rajoitukset sisältävät erittäin tiukat avaus- ja sulkemisaikataulut, ja todennäköisesti kiinnität The Evil Geniusin ja hänen kätyriensä huomion, jotka eivät toivo sinulle hyvää matkaa.

Mutta ansaitut matkustajat nauttivat luultavasti Korkeimman Olennon suojelusta, oikaisemalla lopulta kaikki vääryydet ja auttaen tekemään tästä ajantutkimuksen kultaisen standardimuodon.
Ja matkamuistot ovat upeita.
"Ikuisesti minun kuuni" syleilen kiireistä kuuta. "Ottakoon" he vain toteavat, kauniit aurinko ihmiset "jos se kerran on hänen kuunsa"
OlliS
Reactions:
Viestit: 11204
Liittynyt: 30 Marras 2022, 10:59
Paikkakunta: Pori
Viesti:

Re: 25 tapaa matkustaa ajassa - osa 1/3

Viesti Kirjoittaja OlliS »

Ajassa ei matkustella. Paikka ja aika voi olla kyllä toisenlaista kuin maapallolla nyt tässä aineellisessa puolessa, missä elämme. Jos pystyisimme siirtymään henkimaailmaan tai Jumalan kokonaiseen maailmaan, jossa aineellinen maailma ja henkimaailma ovat yhdessä, silloin tajuaisimme nämä toisenlaiset ajan ja paikan tavat. Nyt emme tajua.
http://www.santavuori.com kotisivuni, kirjani ja artikkelini
Avatar
Tuulispää
Reactions:
Viestit: 10877
Liittynyt: 30 Marras 2022, 09:24
Viesti:

Re: 25 tapaa matkustaa ajassa - osa 1/3

Viesti Kirjoittaja Tuulispää »

Einstein tajusi.
Erakko
Reactions:
Viestit: 737
Liittynyt: 14 Joulu 2022, 20:06

Re: 25 tapaa matkustaa ajassa - osa 1/3

Viesti Kirjoittaja Erakko »

Minulla on verinen nenä jo valmiiksi. Mutta kyllä se kesällä taas paranee.
Vastaa Viestiin