Ei varmaan hirveä yllätys että taas vuoka. Mutta tuna-sellainen. Orzo pastaa. Kuva kertoon kaiken. Ja mielleyhtymä muurahaisen muniin ei poistu mielestä
. Oksettaa mutta hyvää. Käyttäkää jotain muuta kuin orzo pastaa
.
Tonnikalapaistos
(6 hengelle)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
75 g parmesaania
4 dl orzopastaa
2 tlk tonnikalaa öljyssä
1 – 2 rkl calabrialaista chilimurskaa
1 tlk (180 g/90 g) puolikuivattuja tomaatteja (tai öljyyn säilöttyjä aurinkokuivattuja tomaatteja)
1 ps (65 g) babypinaattia
2 rkl tuoretta basilikaa
1 tl savupaprikaa
1 tl sormisuolaa
¼ tl mustapippuria
4 dl kasvislientä
1 ps (150 g) mozzarellajuustoraastetta
1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta parmesaani.
2. Sekoita ensin voidellussa uunivuoassa keskenään sipulit, orzo, tonnikala ja chilimurska. Lisää sitten muut ainekset, kasvisliemi viimeisenä. Sekoita huolellisesti.
3. Kypsennä ensin 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Ota vuoka uunista ja lisää mozzarella. Jatka kypsentämistä vielä 10–15 minuuttia, kunnes juusto kuplii ja hieman ruskistuu. Anna ruoan vetäytyä 5 minuuttia ennen tarjoamista.