4D ihminen.

Avatar
Stalker
Reactions:
Viestit: 1624
Liittynyt: 05 Joulu 2022, 12:43

4D ihminen.

Viesti Kirjoittaja Stalker »

Miksi Herbert Marcusen mielestä ihminen on yksiulotteinen?

ChatGPT

Valitettavasti minun tietoni eivät kata mitään nimeltä "Herbert Marcusen". On mahdollista, että kyseessä on henkilö, josta minulla ei ole tietoa tai joka ei ole laajalti tunnettu. Olisi hyödyllistä saada lisätietoja Herbert Marcusenista ja hänen näkemyksistään voidakseni vastata kysymykseesi tarkemmin.

User
Henkilö on siis Herbert Marcuse, Herbert Marcusen on nimestä genetiivi suomen kielessä.

ChatGPT

Pahoittelen väärää ymmärrystäni. Kyllä, Herbert Marcuse oli merkittävä saksalais-yhdysvaltalainen filosofi ja yhteiskuntateoreetikko, joka eli vuosina 1898-1979. Hänen teoksensa "Yksiulotteinen ihminen" ("One-Dimensional Man"), julkaistu vuonna 1964, on yksi hänen tunnetuimmista kirjoistaan.
Marcusen mukaan yksiulotteinen ihminen on termi, jota hän käyttää kuvaamaan nyky-yhteiskunnan tilaa, jossa ihmiset ovat sidottuja ja rajoitettuja yhdenmukaisuuteen ja pinnallisuuteen. Hän väittää, että teknologia, kapitalismi ja massamedia ovat luoneet yhteiskunnan, jossa ihmisten ajattelu ja halut ovat standardoituja ja kontrolloituja.
Marcuse näki tämän yksiulotteisen yhteiskunnan ongelmana sen kyvyttömyyden kyseenalaistaa olemassa olevia valtarakenteita ja luoda todellista vapautta. Hänen mukaansa yksiulotteinen ihminen on menettänyt kyvyn ajatella kriittisesti ja nähdä vaihtoehtoisia mahdollisuuksia yhteiskunnalliselle muutokselle.
On kuitenkin tärkeää huomata, että Marcuse ei väittänyt, että ihmiset ovat perustavanlaatuisesti yksiulotteisia, vaan hän kuvaili yhteiskunnan rakenteita ja niiden vaikutusta yksilöiden vapauden ja ajattelun rajoittamisessa.
Avatar
Varaktori
Reactions:
Viestit: 2876
Liittynyt: 05 Tammi 2023, 21:36

Re: 4D ihminen.

Viesti Kirjoittaja Varaktori »

Ei ne 4D+Q ihmiset tunnu kyllä yhtään paremmilta. :mrgreen:
Vastaa Viestiin