Miten Internet toimii ?

Onko taipuvaisuutta nörttiyteen? Saa esittää omia nörtti-projekteja
SHT
Reactions:
Viestit: 324
Liittynyt: 29 Marras 2022, 21:05

Miten Internet toimii ?

Viesti Kirjoittaja SHT »

Nyt puhun asiasta, josta en tiedä mitään. Tässä oma selitykseni: Jos avaan nettiselaimella jonkun nettisivun, niin silloin avautuu etäyhteys ja ruudunjako koneeni ja palvelimen, jolla nettisivu sijaitsee, välille.
Avatar
KultaKikkare
Reactions:
Viestit: 1843
Liittynyt: 28 Marras 2022, 22:30

Re: Miten Internet toimii ?

Viesti Kirjoittaja KultaKikkare »

Nettiselain on ohjelma/sovellus jolla voi surffailla world wide webbiä (WWW:tä). Internetissä on paljon muutakin, internet on iso maailmanlaajuinen ethernet verkko.

Kun nettiselaimella avaa nettisivun, ei avaudu etäyhteyttä tai ruudunjakoa. Nettiselain lataa palvelimelta tiedoston, nimeltään html dokumentti, jonka perusteella nettiselain sitten piirtää sivun ruudulle. Kun klikkaat linkkiä, nettiselain lataa linkin takaa toisen dokumentin ja näyttää sen.

Aikojen alussa html dokumentti oli vähän kuin word asiakirja ja sisälsi staattista sisältöä. Nykypäivänä html dokumentit ovat enemmän kuin tietokoneohjelmia, joita selaimessa ajetaan. Javascript on ohjelmointikieli jolla tehtyjä ohjelmia ajetaan nettiselaimen sisällä.

Uudet puhtaasti pilvipohjaiset palvelut toimivat niin, että internetissä on vain tietovarasto ja javascript ohjelma. Kun avaat sivun, selain lataa ohjelman ja käynnistää sen. Ohjelma ottaa yhteyden tietovarastoon (cloud datastore) joka on käytännössä tietokanta, hakee sieltä tarvittavia datoja ja esittää niitä käyttäjille. Kun käyttäjä klikkailee nappeja tai linkkejä, sen sijaan että ladattaisiin uusi html dokumentti kuten ennen, javascript ohjelma muuttaa esitystapaa tai tekee jotakin mitä ikinä se on ohjelmoitu tekemäänkään eli toimii kuten normaali tietokoneohjelma.
Avatar
deep purpose
Reactions:
Viestit: 535
Liittynyt: 28 Marras 2022, 22:37
Viesti:

Re: Miten Internet toimii ?

Viesti Kirjoittaja deep purpose »

Kaikki nettikin alkoi kuitenkin sen esi-isästä eli morsetuksesta. Yksinkertaisesta lähtötilanteesta ollaan sit nyt päästy hyper-kirjavaan ja kattavaan viestintämuotoon. Nykynetti ja nykytietokoneet ovat pötkineet jo aikas pitkälle. Ja parannuksia tulloo jatkuvati vielä lissää ja lissää. Netti on helevatan tärkeä keksintö!
Avatar
Lyde19
Reactions:
Viestit: 2975
Liittynyt: 02 Joulu 2022, 06:21

Re: Miten Internet toimii ?

Viesti Kirjoittaja Lyde19 »

Seuraavassa stepissä salasanat korvataan omalle selaimelle tallennetulla tunnistetiedolla. Ja voidaan sallia sopivien palvelimien ajaa ohjelmakoodia selaimen muistissa. Eli sitten on ns kaikki mahdollista ottamalla selaimella yhteyden palvelimeen.
Morningstar
Reactions:
Viestit: 6
Liittynyt: 02 Joulu 2022, 15:12

Re: Miten Internet toimii ?

Viesti Kirjoittaja Morningstar »

No et tunnu tietävän. Internet ei ole sama kuin nettiselain.
Avatar
Lyde19
Reactions:
Viestit: 2975
Liittynyt: 02 Joulu 2022, 06:21

Re: Miten Internet toimii ?

Viesti Kirjoittaja Lyde19 »

Tiedän tiedän. Kun käyttäjien liittymien nopeus kasvaa niin myös suurempi määrä mitä vaan tietoa voidaan siirtää nopeasti käyttäjien saataville. Yksi käyttötapa voi olla tekoälyt. Verkossa voisi olla eri alan asiantuntijoina tekoälyjä joilla on valtavat tietovarastot ja netti käytössään. Ja näitä käyttäjät voivat käyttää maksusta tai ilman.
Paikalla
Stalker
Reactions:
Viestit: 633
Liittynyt: 05 Joulu 2022, 12:43

Re: Miten Internet toimii ?

Viesti Kirjoittaja Stalker »

Olipa televisiossa todellinen uutinen, 4G yhteys voi pätkiä, nopeus vaihdella ja jäädä luvatusta paljonkin :o
Alkukesä on uutisköyhää aikaa, jostain pitää uutinen nyhjäistä.
Vastaa Viestiin