Itse itsensä päivittävä muistitikku

Onko taipuvaisuutta nörttiyteen? Saa esittää omia nörtti-projekteja
Avatar
apetteri
Reactions:
Viestit: 181
Liittynyt: 02 Joulu 2022, 13:26

Itse itsensä päivittävä muistitikku

Viesti Kirjoittaja apetteri »

Köyhällä IT-konsultti työmiehellä kun ei ole varaa maksaa youtube premiumia, josta auto osaisi soittaa suoraan musiikkia, ja spotifyssä ei oikein ole sellaista konemussiikkia mistä pidän, olisi jäänyt ainoaksi vaihtoehdoksi muistitikku. Toki bluetoothilla olisi voinut soittaa puhelimen kautta mutta ärsyttää yli kaiken kun bluetooth on päällä niin se AINA yhdistää autoon jos joku soittaa, ja tällainen sisäänpäin kääntynyt paska introvertti ei pidä autolle juttelusta.

Rasperry zerossa on toinen usb portti yhdistetty suoraan prosessorille, ja kernelissä on vanha mutta hyvin toimiva g_mass_storage moduuli, joka mounttaa vfat imagen usb porttiin, jonka jälkeen usb portti toimii peripheral moodissa, ja yhdistettävät laitteet näkee sen usb tikkuna. Koodasin tuohon päälle vielä automaattisen synkronoinnin omaan nextcloud pilvipalveluun, jonka rapsi mounttaa davfs:llä lokaaliin, ja rsyncillä synkronoi musiikkifilut vfat imagelle, jota siis auto lukee.
Nextcloudiin taas popit päätyy toisilla koodeilla, jotka lukee youtube tilistäni pitämäni piisit, ja imuroi nuo tuupista, rippaa videot pois ja pakkaa uusiksi mp3:ksi.

ts. kun laitan auton käyntiin, näkee se raspin muistitikkuna, ja samaan aikaan raspi yhdistää joko puhelimen, tai kotini nettiin, tai mitä sinne nyt konffailee, ja jos nettiyhteys löytyy, synkronoi se musiikkifilut pilvestä raspille. Idea tästä on ollut jo vuosikausia, kaupallisena tuotteena en ole vastaavaa löytänyt, mutta nyt sattumalta huomasin että raspberry zerossa tuollainen on mahdollista, kovin montaa rautaa ei taida löytyä jossa tuo onnistuisi ilman kolvailuja, ja sellaisen noituuden harrastaminen ei oikein näillä ruuhkavuosilla onnistu, vaikka tahtoa olisi. Tänkin jumpan joutui ottamaan töistä vapaata, mutta eipä ollut kuin puolen päivän homma.

Hankalinta oli löytää kaapeli, jonka toinen pää on "normaali" micro-B ja toinen usb-c, pitkän kaivelun jälkeen powerista löytyi kaapeli joita piti olla vaikka kuinka paljon, mutta eipä ollutkaan, pitkään etsittiin myyjän kanssa ja väärästä paikkaa koukun viimeisenä löytyi yksi tällainen kaapeli. Tilaamallahan nyt saa mitä vaan mutta kyllä siinä aina sit mielenpahoittaa kun menee hyvä protoiludraivi reisille.
Liitteet
IMG20230713103454.jpg