Tiedepalsta.fi Pelisäännöt & Etiketti

Tiedepalsta.fi Ylläpidon Säännöt ja Tiedotteet.
Avatar
Tiedepalsta.fi Ylläpito
Site Admin
Reactions:
Viestit: 23
Liittynyt: 26 Marras 2022, 18:09

Tiedepalsta.fi Pelisäännöt & Etiketti

Viesti Kirjoittaja Tiedepalsta.fi Ylläpito »

Vastuuvapautuslauseke

Keskusteluihin osallistuva henkilö on itse vastuussa viestiensä sisällöstä ja siitä, että ne ovat lainmukaisia.

Kirjoittaja voi joutua lähettämänsä viestin johdosta oikeudelliseen vastuuseen esimerkiksi rikoslain, tietosuojanlainsäädännön tai tekijänoikeuksia koskevien lakien perusteella. Kirjoittaja saattaa myös joutua korvaamaan aiheuttamansa vahingon.

Palstan ylläpitäjät eivät ota minkäänlaista vastuuta keskusteluissa esitetyistä väitteistä tai niiden aiheuttamista seurauksista, eikä keskustelupalstalle toimitetun muun aineiston sisällöstä.

-----

Yleisiä ohjeita miellyttävämpään keskusteluun:

1) Älä vainoa, uhkaa, sorra ja ota silmätikuiksi muita palstalaisia. Muutenkin hullussa maailmassa, sitä riittää jo yllinkyllin.

2) Sananvapaus on hieno asia, mutta jossain se raja silti kulkee. Älä siis mene henkilökohtaisuuksiin asti, kun ilmaiset itseäsi tällä palstalla.

3) Postaa aloituksesi oikeille alueille, niin palstan 'Tiimi' pääsee helpommalla moderoinneissa.

4) Älä rekisteröi tänne spämmätäksesi. Täälla on muutamia alueita, joissa sen voi tehdä ihan luvalla, kun haluaa promota omia juttuja.

5) Älä postita tänne pornoa, alastonkuvia (omia mukaanlukien), tai muuta arkaluonteista sisältöä. Niille on omat paikat netissä.

6) Kun olet väsynyt, ärtynyt tai kännissä, älä pura mahdollista mielipahaa muihin palstalasiin. Hyvällä tyylillä kun sen teet niin ok.

7) Älä hyökkää palstan ylläpitäjien tai valvojien kimppuun, mutta jos on asiaa meille, asiallisesta syystä, niin laittakaapa yksityisviestiä tai sähköpostia tulemaan.

8) Älä mollaa niitä, joiden postaamat aiheet ei sinuun uppoa. Meillä kaikilla on omat yksilölliset elämänsisällöt, kiinnostuskohteet ja kokemukset. Kunnioita sitä!

9) Älä terrorisoi palstan systeemiä, millään tavoin, esim. Tietoturva asioissa tai hyökkäämällä tätä sivustoa illegaaleilla tavoilla.

10) Olkaa puoluettomia omine mielipiteineen, älkää siis kerätkö jengii teidän puolelle, saattaksenne muita joukolla häpeään.

11) Ole ystävällinen uusille keskustelijoille.

12) Voimasanojen ja viihdemollaamisten käyttö toistaiseksi sallittu hyvän maun rajoissa.

13) Kun avaat uusia ketjuja, käytä lyhyitä ja aihetta kuvaavia otsikoita. Älä käytä tehosteita otsikoissa, mm. hymiöt/erikoismerkit/yms.

14) Älä saarnaa äläkä julista. Älä käytä raamatullisia argumentteja aiheissa jotka eivät suoranaisesti liity raamattuun, tämä on tiedepalsta.

15) Emme hyväksy postauksia, joissa selvästi julistetaan omaa kantaa, (varsinkin aloituksia), joissa päämäärä on saada kohua ja kiihkoa aikaiseksi. Esitä, älä julista!
Kaikki propagoivat ja kiihkomieliset aloitukset suljetaan tai siirretään tunkio-alueelle. Jos huomataan, että tietyt jäsenet ei noudata tätä, niin 2 varoituksen jälkeen bännataan!

16) Älä nimitä ketään palstalaista hulluksi, rikolliseksi, tai käyttämällä muita syytöksiä muita kohtaan! Jos joku on rikkomassa suoranaista lakipykälää sinua kohtaan, niin ota ihmeessä yhteyttä oikus-viranomaisiin näihin liittyen. Tämän palstan, eikä ylläpidon ei ole tarkoitus puuttua näihin asioihin ollenkaan.

Näiden ohjeiden toistuva rikkominen saattaa johtaa toimenpiteisiin. Ilmoita häiritsevät ohjeita rikkovat viestit käyttäen viestin päällä olevaa ilmoitus painiketta.----

Palstan lainsäädäntö:

1) Sisältö, joka on laitonta, laittomaan toimintaan kehottavaa tai muiden henkilöiden lakisääteisiä oikeuksia loukkaavaa on ehdottomasti kielletty ja johtaa toimenpiteisiin.

2) Muiden nimimerkkien uhkailu laittomalla toimenpiteellä on kielletty, nimimerkillä on täällä oikeusturva.

3) Flodaaminen, spämmääminen ja markkinointi on kielletty.

4) Kunnioittakaa muiden anonymiteettiä. Viestit joissa paljastetaan tai pyritään paljastamaan nimimerkkien henkilöllisyys on kielletty. Ei keskustelua toisten nimimerkkien henkilöllisyydestä, itsestään saa paljastaa mitä haluaa.

5) Keskustelu muista kirjoittajista kielletty. Etenkin uusien nimimerkkien syyttely esimerkiksi vanhan kirjoittajan multinikeiksi kielletty. Moderointi saa soveltaa tätä sääntöä parhaaksi katsomallaan tavalla.

6) Kaikenlainen häiriökäyttäytyminen on kielletty. Esimerkiksi:
- Asiattomat viestit, keskustelun häirintä, turhat ja asiaankuulumattomat viestit
- Henkilökohtaiset loukkaukset ja hyökkäykset toista keskustelijaa kohtaan
- Trollaus, provosoiminen, saarnaaminen, propaganda
- Kiihotus kansanryhmää vastaan, halventava käyttäytyminen

7) Viestit, jotka eivät herätä keskustelua, voidaan poistaa. Kirjoita tavalla jonka tarkoitus on herättää keskustelua, älä julista.

Ilmoita heti laiton viesti ylläpidolle käyttäen viestin päällä olevaa ilmoitus painiketta.


----
Ketjun aloittajan oikeus ja vastuu pitää ketjunsa siistinä:

Ketjun aloittajalla on, sananvapautta kunnioittaen, oikeus valita kuinka siistinä hän haluaa oman ketjunsa pitää. Siisteydellä tarkoitetaan tässä ketjun aiheesta pahasti poikkeavia asiattomia viestejä.

Ketjun aloittajalla on myös vastuu tästä asiasta. Vastuu ei tarkoita sitä, että aloittajan täytyy pitää ketjunsa siistinä vaan sitä, että jos aloittaja haluaa pitää ketjunsa siistinä, aloittajan on itse tehtävä perusteltuja ilmoituksia mielestään asiattomasta sisällöstä.

Sananvapauden kunnioitus on ehdotonta, se tarkoittaa, että ketjun aloittajalla ei ole oikeutta poistaa eriäviä tai muutoin epämiellyttäviä mielipiteitä asiasta, jos viestit ovat asiaan kuuluvia.

Ketjun aloittajan on itse näytettävä esimerkkiä ja keskusteltava tavalla jota muilta edellyttää.

----
Ohjeita moderaattoreille:

- Pyrkikää käyttämään moderointioikeuksianne puolueettomasti, myös sillon jos olette itse asiasta eri mieltä. Se ei aina ole helppoa, ehkä ei edes mahdollista, mutta jalo pyrkimys.

- Kun näette ilmoituksen, voitte päättää aiheuttaako se toimenpiteen vai ei. Sulkekaa ilmoitus molemmissa tapauksessa, sen jälkeen kun joku moderaattori on sen lukenut ja tarkastanut ilmoitetun viestin, ilmoitus on käsitelty. Epäselvät tapaukset voi jättää avonaisiksi.

- Selvät järjettömyydet voi poistaa ihan suorilta ilman mitään ilmoituksia. Kuten tietysti myös palstan lainsäädäntöä rikkovat viestit.

----
Palstalaisten omat blogit:

Jos haluat itsellesi oman blogin, eli alhealueen johon vain sinä voit kirjoittaa ja muut voivat kommentoida, lue tämä:
viewtopic.php?t=1265

----
Lisäksi:

Toivomme Tiedepalsta.fi jäsenille hauskaa ja mielekästä nettailua sekä tieteilyä. Tämän sivuston ylläpito toivoo tasokasta ja antoisaa keskustelua kaikilla
foorumialueilla. Muistakaa pestä hampaat!

Ja välillä Rakkautta kehiin kans, !!!!

Kaikella kunnioituksella:

Tiedepalsta.fi Ylläpito

--

Mitä tarkoittaa laiton kiihottaminen kansanryhmää vastaan?

https://www.minilex.fi/a/kiihottaminen- ... A4-vastaan

Kiihottaminen kansanryhmää vastaan
Kiihottamiseen kansanryhmää vastaan syyllistyy se, joka asettaa yleisön saataville taikka muulla tavalla levittää yleisön keskuuteen tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella taikka muulla niihin rinnastettavalla perusteella.

Kiihottamisrikoksessa on tyypillisesti kyse viharikoksesta, joka ilmenee rasistisena propagandana. Sääntelyn tarkoituksena on turvata yhteiskuntarauhaa ja edistää turvallisuutta ja vapautta yhteiskunnassa. Kiihottamisrikoksia koskevalla sääntelyllä on vahva liityntä perus- ja ihmisoikeuksiin, erityisesti sananvapauden kanssa.

Rikos kansanryhmää vastaan

Kiihottamisrikos kohdistuu kansalliseen, rodulliseen, etniseen tai uskonnolliseen ryhmään taikka niihin rinnastettavaan kansanryhmään. Yleensä kiihottamisrikos esiintyy rasistisena propagandana, jota levitetään yleisön keskuuteen. Kiihottamisrikoksella ei siten ole yksittäisiä asianomistajia, vaan rikos kohdistuu ryhmää vastaan. Kansallisella ryhmällä viitataan esimerkiksi somaleihin tai irakilaisiin. Etnisellä kansanryhmällä tarkoitetaan kansanryhmää, jonka jäsenillä on kansallisuudesta riippumaton yhtenäiskulttuuri. Tyyppiesimerkki etnisestä kansanryhmästä on romaniheimo. Uskonnollisia ryhmiä voivat olla esimerkiksi juutalaiset tai muslimit. Muita edellä mainittuihin rinnastettavia ryhmiä ovat esimerkiksi maahanmuuttajat.

Tekotavat

Kiihottamisrikos täyttyy, kun yleisön saataville levitetään tai pidetään saatavilla tietoa tai viesti, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotain ryhmää syrjivällä perusteella. Rikosvastuu edellyttää siis levittämistä yleisön keskuuteen, eikä rajatussa sisäpiirissä levitetty tieto yleensä voi täyttää kiihottamisrikoksen tunnusmerkistöä. Tiedon levittäminen voi tapahtua esimerkiksi kirjallisesti, suullisesti tai kuvallisesti. Erilaisten Internet-blogien yleistyminen on entisestään nostanut kiihottamisrikoksia koskevan sääntelyn merkitystä. Kiihottamisrikokseen voi syyllistyä niin rasistisen propagandan laatija kuin levittäjäkin.

Kiihottamisrikoksessa kansanryhmää uhataan, panetellaan tai solvataan yleisön keskuudessa. Rangaistava uhkaus on usein väkivalta- tai omaisuusrikoksella uhkaamista, mutta myös esimerkiksi uhkaus taloudellisesta syrjinnästä riittää. Uhkauksen täytyy olla jossakin määrin vakavasti otettava, eikä pelkkä kertaluontoinen harkitsematon uhoaminen täytä kiihottamisrikoksen tunnusmerkistöä. Tunnusmerkistö täyttyy, jos uhatuilla on ryhmän jäseninä syytä pelätä henkilökohtaisen turvallisuutensa tai varallisuutensa olevan vaarassa. Panettelu on herjaustyyppistä, ja siihen syyllistyy se, joka esimerkiksi väittää kansanryhmän perättömästi syyllistyneen rikoksiin tai niihin rinnastettaviin halveksittaviin tekoihin. Solvauksesta on kyse sinänsä totuudenmukaisten väitteiden esittämisestä, mutta solvaavassa sävyssä ja yhteydessä. Lausuma voidaan katsoa solvaukseksi, jos lausuma loukkaa ryhmän ihmisarvoa ja kun asiayhteydestä voidaan havaita, että lausuman esittäjän pyrkimyksenä oli levittää vihamielisyyttään muihin ihmisiin.
Ystävällisin terveisin,
Tiedepalsta.fi ylläpito
Avatar
Tiedepalsta.fi Ylläpito
Site Admin
Reactions:
Viestit: 23
Liittynyt: 26 Marras 2022, 18:09

Re: Tiedepalsta.fi Pelisäännöt & Etiketti

Viesti Kirjoittaja Tiedepalsta.fi Ylläpito »

Sääntöihin lisätty seuraavat kappaleet:
- Palstan lainsäädäntö
- Ketjun aloittajan oikeus ja vastuu pitää ketjunsa siistinä
Ystävällisin terveisin,
Tiedepalsta.fi ylläpito
Avatar
Tiedepalsta.fi Ylläpito
Site Admin
Reactions:
Viestit: 23
Liittynyt: 26 Marras 2022, 18:09

Re: Tiedepalsta.fi Pelisäännöt & Etiketti

Viesti Kirjoittaja Tiedepalsta.fi Ylläpito »

Lisätty palstan lainsäädäntöön:

4) Kunnioittakaa muiden anonymiteettiä. Viestit joissa paljastetaan tai pyritään paljastamaan nimimerkkien oikea henkilöllisyys on kielletty.
Ystävällisin terveisin,
Tiedepalsta.fi ylläpito
Avatar
Tiedepalsta.fi Ylläpito
Site Admin
Reactions:
Viestit: 23
Liittynyt: 26 Marras 2022, 18:09

Re: Tiedepalsta.fi Pelisäännöt & Etiketti

Viesti Kirjoittaja Tiedepalsta.fi Ylläpito »

Tiedepalsta.fi Ylläpito kirjoitti: 10 Joulu 2022, 11:17 Lisätty palstan lainsäädäntöön:

4) Kunnioittakaa muiden anonymiteettiä. Viestit joissa paljastetaan tai pyritään paljastamaan nimimerkkien oikea henkilöllisyys on kielletty.
Muokattu muotoon:

4) Kunnioittakaa muiden anonymiteettiä. Viestit joissa paljastetaan tai pyritään paljastamaan nimimerkkien henkilöllisyys on kielletty. Ei keskustelua toisten nimimerkkien henkilöllisyydestä, itsestään saa paljastaa mitä haluaa.
Ystävällisin terveisin,
Tiedepalsta.fi ylläpito
Avatar
Tiedepalsta.fi Ylläpito
Site Admin
Reactions:
Viestit: 23
Liittynyt: 26 Marras 2022, 18:09

Re: Tiedepalsta.fi Pelisäännöt & Etiketti

Viesti Kirjoittaja Tiedepalsta.fi Ylläpito »

Päivitetty "Yleisiä ohjeita miellyttävämpään keskusteluun:".

Lisätty lainsäädäntöön kohta:
5) Keskustelu muista kirjoittajista kielletty. Etenkin uusien nimimerkkien syyttely esimerkiksi vanhan kirjoittajan multinikeiksi kielletty. Moderointi saa soveltaa tätä sääntöä parhaaksi katsomallaan tavalla.
Ystävällisin terveisin,
Tiedepalsta.fi ylläpito
Avatar
Tiedepalsta.fi Ylläpito
Site Admin
Reactions:
Viestit: 23
Liittynyt: 26 Marras 2022, 18:09

Re: Tiedepalsta.fi Pelisäännöt & Etiketti

Viesti Kirjoittaja Tiedepalsta.fi Ylläpito »

Lisätty lainsäädäntöön kohta:

6) Kaikenlainen häiriökäyttäytyminen on kielletty. Esimerkiksi:
- Asiattomat viestit, keskustelun häirintä, turhat ja asiaankuulumattomat viestit
- Henkilökohtaiset loukkaukset ja hyökkäykset toista keskustelijaa kohtaan
- Trollaus, provosoiminen, saarnaaminen, propaganda
- Kiihotus kansanryhmää vastaan, halventava käyttäytyminen
Ystävällisin terveisin,
Tiedepalsta.fi ylläpito
Avatar
Tiedepalsta.fi Ylläpito
Site Admin
Reactions:
Viestit: 23
Liittynyt: 26 Marras 2022, 18:09

Re: Tiedepalsta.fi Pelisäännöt & Etiketti

Viesti Kirjoittaja Tiedepalsta.fi Ylläpito »

Lisätty ketjun aloittajan oikeuksiin kohta:
Ketjun aloittajan on itse näytettävä esimerkkiä ja keskusteltava tavalla jota muilta edellyttää.
Ystävällisin terveisin,
Tiedepalsta.fi ylläpito
Avatar
Tiedepalsta.fi Ylläpito
Site Admin
Reactions:
Viestit: 23
Liittynyt: 26 Marras 2022, 18:09

Re: Tiedepalsta.fi Pelisäännöt & Etiketti

Viesti Kirjoittaja Tiedepalsta.fi Ylläpito »

Lisätty ohjeisiin kohta:
13) Kun avaan uusia ketjuja, käytä lyhyitä ja aihetta kuvaavia otsikoita. Älä käytä tehosteita otsikoissa, mm. hymiöt/erikoismerkit/yms.
Ystävällisin terveisin,
Tiedepalsta.fi ylläpito
Avatar
Tiedepalsta.fi Ylläpito
Site Admin
Reactions:
Viestit: 23
Liittynyt: 26 Marras 2022, 18:09

Re: Tiedepalsta.fi Pelisäännöt & Etiketti

Viesti Kirjoittaja Tiedepalsta.fi Ylläpito »

Lisätty ohjeisiin uusi kohta,
14) Älä saarnaa äläkä julista. Älä käytä raamatullisia argumentteja aiheissa jotka eivät suoranaisesti liity raamattuun, tämä on tiedepalsta.
Ystävällisin terveisin,
Tiedepalsta.fi ylläpito
Avatar
KultaKikkare
Reactions:
Viestit: 5412
Liittynyt: 28 Marras 2022, 22:30

Re: Tiedepalsta.fi Pelisäännöt & Etiketti

Viesti Kirjoittaja KultaKikkare »

Poistettu ohjeistus jonka mukaan vain ketjun aloittajan tulisi ilmoittaa aiheesta poikkeavia asiattomia viestejä. Nyt se on kaikkien niiden velvollisuus jotka haluavat asiallista keskustelua.
Jos tuntuu ettei jaksa niin koittakaa vaan jaksaa.
Avatar
KultaKikkare
Reactions:
Viestit: 5412
Liittynyt: 28 Marras 2022, 22:30

Re: Tiedepalsta.fi Pelisäännöt & Etiketti

Viesti Kirjoittaja KultaKikkare »

Lisätty kappale:

Ohjeita moderaattoreille:
- Pyrkikää käyttämään moderointioikeuksianne puolueettomasti, myös sillon jos olette itse asiasta eri mieltä. Se ei aina ole helppoa, ehkä ei edes mahdollista, mutta jalo pyrkimys.
- Kun näette ilmoituksen, voitte päättää aiheuttaako se toimenpiteen vai ei. Sulkekaa ilmoitus molemmissa tapauksessa, sen jälkeen kun joku moderaattori on sen lukenut ja tarkastanut ilmoitetun viestin, ilmoitus on käsitelty. Epäselvät tapaukset voi jättää avonaisiksi.
Jos tuntuu ettei jaksa niin koittakaa vaan jaksaa.
Avatar
KultaKikkare
Reactions:
Viestit: 5412
Liittynyt: 28 Marras 2022, 22:30

Re: Tiedepalsta.fi Pelisäännöt & Etiketti

Viesti Kirjoittaja KultaKikkare »

Lisätty Ohjeita moderaattoreille kohtaan:

- Selvät järjettömyydet voi poistaa ihan suorilta ilman mitään ilmoituksia. Kuten tietysti myös palstan lainsäädäntöä rikkovat viestit.
Jos tuntuu ettei jaksa niin koittakaa vaan jaksaa.
Avatar
deep purpose
Reactions:
Viestit: 997
Liittynyt: 28 Marras 2022, 22:37
Viesti:

Re: Tiedepalsta.fi Pelisäännöt & Etiketti

Viesti Kirjoittaja deep purpose »

Uusi sääntö:

15) Emme hyväksy postauksia, joissa selvästi julistetaan omaa kantaa, (varsinkin aloituksia), joissa päämäärä on saada kohua ja kiihkoa aikaiseksi. Esitä, älä julista!
Kaikki propagoivat ja kiihkomieliset aloitukset suljetaan tai siirretään tunkio-alueelle. Jos huomataan, että tietyt jäsenet ei noudata tätä, niin 2 varoituksen jälkeen bännataan!
Maailmankaikkeudessa on vallinnut täysdeterminismi, kunnes biologia sotki sen täysin.
Avatar
deep purpose
Reactions:
Viestit: 997
Liittynyt: 28 Marras 2022, 22:37
Viesti:

Re: Tiedepalsta.fi Pelisäännöt & Etiketti

Viesti Kirjoittaja deep purpose »

Lisäys sääntöihin:

16) Älä nimitä ketään palstalaista hulluksi, rikolliseksi, tai käyttämällä muita syytöksiä muita kohtaan! Jos joku on rikkomassa suoranaista lakipykälää sinua kohtaan, niin ota ihmeessä yhteyttä oikeus-viranomaisiin näihin liittyen. Tämän palstan, eikä ylläpidon ei ole tarkoitus puuttua näihin asioihin ollenkaan.
Maailmankaikkeudessa on vallinnut täysdeterminismi, kunnes biologia sotki sen täysin.
Avatar
KultaKikkare
Reactions:
Viestit: 5412
Liittynyt: 28 Marras 2022, 22:30

Re: Tiedepalsta.fi Pelisäännöt & Etiketti

Viesti Kirjoittaja KultaKikkare »

Tarvii jossain vaiheessa vähän tiivistää noita sääntöjä, jonkun verran päällekkäisyyksiä mitkä saisi ehkä tiivistettyä pienempään määrään yleispätevämpiä sääntöjä.
Jos tuntuu ettei jaksa niin koittakaa vaan jaksaa.
Vastaa Viestiin