Mitä kokkasit?

Poistettu
Reactions:

Re: Mitä kokkasit?

Viesti Kirjoittaja Poistettu »

1671363981374.jpg
Avatar
Enigma
Reactions:
Viestit: 2979
Liittynyt: 07 Joulu 2022, 23:11

Re: Mitä kokkasit?

Viesti Kirjoittaja Enigma »

Unettomuutta. Söin aamupalaksi tulista siskonmakkakeittoa.

Chili on hyvää,mutta taitolaij sen käyttö. Itse käytön noita valmiita jauhettuja mausteita tai piripiriä (ikään kuin tabasco) - pysyy tulisuus hallinnassa.
Avatar
asdf
Reactions:
Viestit: 3578
Liittynyt: 03 Joulu 2022, 15:04

Re: Mitä kokkasit?

Viesti Kirjoittaja asdf »

patonkijasalaatti.jpg
Ruoanlaittoruokaa. Noilla pysyy nälkä hallinnassa, kunnes ehtii tehdä oikeaa ruokaa.
Deciphered from crop circles.
Avatar
Isaac Asimovin pulisongit
Reactions:
Viestit: 364
Liittynyt: 05 Joulu 2022, 07:24

Re: Mitä kokkasit?

Viesti Kirjoittaja Isaac Asimovin pulisongit »

IMG_20200523_155356.jpg
Peura carpaccio, täytyy säästää nälkä aatoksi,
"Tiskihanska paljasti kuusalaliiton!"
Avatar
asdf
Reactions:
Viestit: 3578
Liittynyt: 03 Joulu 2022, 15:04

Re: Mitä kokkasit?

Viesti Kirjoittaja asdf »

aamianenkoronassa.jpg
Myöhäistä aamiaista.
Deciphered from crop circles.
Avatar
asdf
Reactions:
Viestit: 3578
Liittynyt: 03 Joulu 2022, 15:04

Re: Mitä kokkasit?

Viesti Kirjoittaja asdf »

mustamakkara.jpg
Tammelalainen meno-paluu. En kokannut itse.
Deciphered from crop circles.
Avatar
Isaac Asimovin pulisongit
Reactions:
Viestit: 364
Liittynyt: 05 Joulu 2022, 07:24

Re: Mitä kokkasit?

Viesti Kirjoittaja Isaac Asimovin pulisongit »

IMG_20190830_182900.jpg
IMG_20190822_161945.jpg
IMG_20190822_153846.jpg
Uuden vuoden jälkeen ajattelin laittaa juustotehtaan jälleen pystyyn. Tällä kertaa ajattelin tehdä kilon pötikän stiltonia. Homeet on jo jääkaapissa valmistumassa, täytyy vain tilata pastöroimatonta luomumaitoa paikalliseen kauppaan.
Tässä muutama kuva edellisistä juustoista.
"Tiskihanska paljasti kuusalaliiton!"
Avatar
Moilanen
Reactions:
Viestit: 1437
Liittynyt: 07 Joulu 2022, 14:42

Re: Mitä kokkasit?

Viesti Kirjoittaja Moilanen »

Komeen näköset sissijuustot pulsareilla! Itse väänsin lounaaksi kikhernecurryn. Illaksi teen kaalilaatikon, josta yllättäen perhe on pitänyt.
Avatar
Moilanen
Reactions:
Viestit: 1437
Liittynyt: 07 Joulu 2022, 14:42

Re: Mitä kokkasit?

Viesti Kirjoittaja Moilanen »

Kaalilaatikkoon tulee muuten bulguria, eikä riisiä. On nimittäin fiinimpää kaalilaatikkoa.
Avatar
Enigma
Reactions:
Viestit: 2979
Liittynyt: 07 Joulu 2022, 23:11

Re: Mitä kokkasit?

Viesti Kirjoittaja Enigma »

Isaac Asimovin pulisongit kirjoitti: 22 Joulu 2022, 15:04 Uuden vuoden jälkeen ajattelin laittaa juustotehtaan jälleen pystyyn. Tällä kertaa ajattelin tehdä kilon pötikän stiltonia. Homeet on jo jääkaapissa valmistumassa, täytyy vain tilata pastöroimatonta luomumaitoa paikalliseen kauppaan.
Vau! teet itse homejuustoa!

Onko vaikea saada onnistumaan? Osaaltko verrata makua johonkin tunnettuun kaupan tuotteeseen?
Avatar
Isaac Asimovin pulisongit
Reactions:
Viestit: 364
Liittynyt: 05 Joulu 2022, 07:24

Re: Mitä kokkasit?

Viesti Kirjoittaja Isaac Asimovin pulisongit »

Enigma kirjoitti: 22 Joulu 2022, 15:10
Isaac Asimovin pulisongit kirjoitti: 22 Joulu 2022, 15:04 Uuden vuoden jälkeen ajattelin laittaa juustotehtaan jälleen pystyyn. Tällä kertaa ajattelin tehdä kilon pötikän stiltonia. Homeet on jo jääkaapissa valmistumassa, täytyy vain tilata pastöroimatonta luomumaitoa paikalliseen kauppaan.
Vau! teet itse homejuustoa!

Onko vaikea saada onnistumaan? Osaaltko verrata makua johonkin tunnettuun kaupan tuotteeseen?
Ei ole vaikeaa. Kunhan muistaa hygienian (ei viljatuotteita lähelle, desinfiointi ainoastaan etikalla) niin onnistuu kyllä. Punaista luomumaitoa, juustojuoksutetta, jotain hapanmaitotuotetta (piimä, kermaviili, smetana) ja Penicillium roqueforti- hometta. Tuota hometta saa tilattua maailmalta, mutta itse olen ottanut aina vanhasta erästä n. 100 g , kuivattanut ja jauhanut sen ja sitten uutta juustoa tehdessä sekoittanut uuteen juustomassaan.
Min. 2kk täytyy odotella kypsymistä mutta on sen arvoista kyllä. Nyt mulla on erittäin hyvää Roquefort- juustoa jouluksi noin 500 g.
Voisin tehdä pienen kuvaplogin ohjeineen kun nyt uuden vuoden jälkeen pistän tehtaan pystyyn.
IMG_20190922_132026.jpg
"Tiskihanska paljasti kuusalaliiton!"
Avatar
John Carter
Reactions:
Viestit: 18702
Liittynyt: 30 Marras 2022, 07:46

Re: Mitä kokkasit?

Viesti Kirjoittaja John Carter »

Mielenkiintoista hommaa. Täällä savossa oli aikoinaan sellainen sveitsiläinen juustomestari, jonka poika oli broidin kaveri. Homejuustoja tulee paljon syötyä ja näin jouluna tietenkin Auraa piparkakkujen kanssa. Hyvä kombo.
"Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys."- Albert Einstein.
Avatar
Enigma
Reactions:
Viestit: 2979
Liittynyt: 07 Joulu 2022, 23:11

Re: Mitä kokkasit?

Viesti Kirjoittaja Enigma »

Isaac Asimovin pulisongit kirjoitti: 22 Joulu 2022, 15:23
Enigma kirjoitti: 22 Joulu 2022, 15:10
Isaac Asimovin pulisongit kirjoitti: 22 Joulu 2022, 15:04 Uuden vuoden jälkeen ajattelin laittaa juustotehtaan jälleen pystyyn. Tällä kertaa ajattelin tehdä kilon pötikän stiltonia. Homeet on jo jääkaapissa valmistumassa, täytyy vain tilata pastöroimatonta luomumaitoa paikalliseen kauppaan.
Vau! teet itse homejuustoa!

Onko vaikea saada onnistumaan? Osaaltko verrata makua johonkin tunnettuun kaupan tuotteeseen?
Ei ole vaikeaa. Kunhan muistaa hygienian (ei viljatuotteita lähelle, desinfiointi ainoastaan etikalla) niin onnistuu kyllä. Punaista luomumaitoa, juustojuoksutetta, jotain hapanmaitotuotetta (piimä, kermaviili, smetana) ja Penicillium roqueforti- hometta. Tuota hometta saa tilattua maailmalta, mutta itse olen ottanut aina vanhasta erästä n. 100 g , kuivattanut ja jauhanut sen ja sitten uutta juustoa tehdessä sekoittanut uuteen juustomassaan.
Min. 2kk täytyy odotella kypsymistä mutta on sen arvoista kyllä. Nyt mulla on erittäin hyvää Roquefort- juustoa jouluksi noin 500 g.
Kiitos. Laitan to-do-listalle tämän. :)

Pystyykö muuten kaupan juustoja kopioimaan? Eli voiko tuon homeen ottaa valmiista juustosta?
Avatar
Isaac Asimovin pulisongit
Reactions:
Viestit: 364
Liittynyt: 05 Joulu 2022, 07:24

Re: Mitä kokkasit?

Viesti Kirjoittaja Isaac Asimovin pulisongit »

Enigma kirjoitti: 22 Joulu 2022, 15:35
Isaac Asimovin pulisongit kirjoitti: 22 Joulu 2022, 15:23
Enigma kirjoitti: 22 Joulu 2022, 15:10
Isaac Asimovin pulisongit kirjoitti: 22 Joulu 2022, 15:04 Uuden vuoden jälkeen ajattelin laittaa juustotehtaan jälleen pystyyn. Tällä kertaa ajattelin tehdä kilon pötikän stiltonia. Homeet on jo jääkaapissa valmistumassa, täytyy vain tilata pastöroimatonta luomumaitoa paikalliseen kauppaan.
Vau! teet itse homejuustoa!

Onko vaikea saada onnistumaan? Osaaltko verrata makua johonkin tunnettuun kaupan tuotteeseen?
Ei ole vaikeaa. Kunhan muistaa hygienian (ei viljatuotteita lähelle, desinfiointi ainoastaan etikalla) niin onnistuu kyllä. Punaista luomumaitoa, juustojuoksutetta, jotain hapanmaitotuotetta (piimä, kermaviili, smetana) ja Penicillium roqueforti- hometta. Tuota hometta saa tilattua maailmalta, mutta itse olen ottanut aina vanhasta erästä n. 100 g , kuivattanut ja jauhanut sen ja sitten uutta juustoa tehdessä sekoittanut uuteen juustomassaan.
Min. 2kk täytyy odotella kypsymistä mutta on sen arvoista kyllä. Nyt mulla on erittäin hyvää Roquefort- juustoa jouluksi noin 500 g.
Kiitos. Laitan to-do-listalle tämän. :)

Pystyykö muuten kaupan juustoja kopioimaan? Eli voiko tuon homeen ottaa valmiista juustosta?
Kyllä pystyy kopioimaan. Sillä itsekin aloitin. Kannattaa ostaa mahdollisimman luomujuusto, mistä aloittaa. Eikä sitä edes kannata kuivattaa ensimmäisellä kerralla vaan ostat esim. 150g palan laadukasta roquefortii- juustoa, laitat sen kädenlämpöiseen veteen ja sekoitat sen vaikka bamixilla tasaiseksi. Lopputuleman pitää olla aika juoksevaa, että se sekoaa tasaisesti juustomassaan. Tuo kuivattaminen on sitten vain sitä varten, että sitä voi sitten säilyttää pidempiä aikoja vaikka pakkasessa.
Hyviä juustontekovärkkejä löytyy sitten Ruotsista tilaamalla. Suomesta ei saa. Googlaa ost formar tai ostlöp niin sieltä löytyy, myös bakteereita vaikka emmentalin tekoon, vahaa, kaikkea mahdollista.
"Tiskihanska paljasti kuusalaliiton!"
Avatar
John Carter
Reactions:
Viestit: 18702
Liittynyt: 30 Marras 2022, 07:46

Re: Mitä kokkasit?

Viesti Kirjoittaja John Carter »

Oletko kokeillut tehdä noita pidempään kypsytettäviä "itkeviä" juustoja. Ne ovat myös maukkaita homejuustojen ohella. Monesti tulee ostettua hollantilaisia ja saksalaisia pitkään kypsytettyjä juustoja.
"Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys."- Albert Einstein.
Vastaa Viestiin