Mitä kokkasit?
Re: Mitä kokkasit?
Unettomuutta. Söin aamupalaksi tulista siskonmakkakeittoa.
Chili on hyvää,mutta taitolaij sen käyttö. Itse käytön noita valmiita jauhettuja mausteita tai piripiriä (ikään kuin tabasco) - pysyy tulisuus hallinnassa.
Chili on hyvää,mutta taitolaij sen käyttö. Itse käytön noita valmiita jauhettuja mausteita tai piripiriä (ikään kuin tabasco) - pysyy tulisuus hallinnassa.
Re: Mitä kokkasit?
Ruoanlaittoruokaa. Noilla pysyy nälkä hallinnassa, kunnes ehtii tehdä oikeaa ruokaa.
Deciphered from crop circles.
- Isaac Asimovin pulisongit
- Reactions:
- Viestit: 364
- Liittynyt: 05 Joulu 2022, 07:24
Re: Mitä kokkasit?
Peura carpaccio, täytyy säästää nälkä aatoksi,
"Tiskihanska paljasti kuusalaliiton!"
- Isaac Asimovin pulisongit
- Reactions:
- Viestit: 364
- Liittynyt: 05 Joulu 2022, 07:24
Re: Mitä kokkasit?
Tässä muutama kuva edellisistä juustoista.
"Tiskihanska paljasti kuusalaliiton!"
Re: Mitä kokkasit?
Komeen näköset sissijuustot pulsareilla! Itse väänsin lounaaksi kikhernecurryn. Illaksi teen kaalilaatikon, josta yllättäen perhe on pitänyt.
Re: Mitä kokkasit?
Kaalilaatikkoon tulee muuten bulguria, eikä riisiä. On nimittäin fiinimpää kaalilaatikkoa.
Re: Mitä kokkasit?
Vau! teet itse homejuustoa!Isaac Asimovin pulisongit kirjoitti: ↑22 Joulu 2022, 15:04 Uuden vuoden jälkeen ajattelin laittaa juustotehtaan jälleen pystyyn. Tällä kertaa ajattelin tehdä kilon pötikän stiltonia. Homeet on jo jääkaapissa valmistumassa, täytyy vain tilata pastöroimatonta luomumaitoa paikalliseen kauppaan.
Onko vaikea saada onnistumaan? Osaaltko verrata makua johonkin tunnettuun kaupan tuotteeseen?
- Isaac Asimovin pulisongit
- Reactions:
- Viestit: 364
- Liittynyt: 05 Joulu 2022, 07:24
Re: Mitä kokkasit?
Ei ole vaikeaa. Kunhan muistaa hygienian (ei viljatuotteita lähelle, desinfiointi ainoastaan etikalla) niin onnistuu kyllä. Punaista luomumaitoa, juustojuoksutetta, jotain hapanmaitotuotetta (piimä, kermaviili, smetana) ja Penicillium roqueforti- hometta. Tuota hometta saa tilattua maailmalta, mutta itse olen ottanut aina vanhasta erästä n. 100 g , kuivattanut ja jauhanut sen ja sitten uutta juustoa tehdessä sekoittanut uuteen juustomassaan.Enigma kirjoitti: ↑22 Joulu 2022, 15:10Vau! teet itse homejuustoa!Isaac Asimovin pulisongit kirjoitti: ↑22 Joulu 2022, 15:04 Uuden vuoden jälkeen ajattelin laittaa juustotehtaan jälleen pystyyn. Tällä kertaa ajattelin tehdä kilon pötikän stiltonia. Homeet on jo jääkaapissa valmistumassa, täytyy vain tilata pastöroimatonta luomumaitoa paikalliseen kauppaan.
Onko vaikea saada onnistumaan? Osaaltko verrata makua johonkin tunnettuun kaupan tuotteeseen?
Min. 2kk täytyy odotella kypsymistä mutta on sen arvoista kyllä. Nyt mulla on erittäin hyvää Roquefort- juustoa jouluksi noin 500 g.
Voisin tehdä pienen kuvaplogin ohjeineen kun nyt uuden vuoden jälkeen pistän tehtaan pystyyn.
"Tiskihanska paljasti kuusalaliiton!"
- John Carter
- Reactions:
- Viestit: 18702
- Liittynyt: 30 Marras 2022, 07:46
Re: Mitä kokkasit?
Mielenkiintoista hommaa. Täällä savossa oli aikoinaan sellainen sveitsiläinen juustomestari, jonka poika oli broidin kaveri. Homejuustoja tulee paljon syötyä ja näin jouluna tietenkin Auraa piparkakkujen kanssa. Hyvä kombo.
"Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys."- Albert Einstein.
Re: Mitä kokkasit?
Kiitos. Laitan to-do-listalle tämän.Isaac Asimovin pulisongit kirjoitti: ↑22 Joulu 2022, 15:23Ei ole vaikeaa. Kunhan muistaa hygienian (ei viljatuotteita lähelle, desinfiointi ainoastaan etikalla) niin onnistuu kyllä. Punaista luomumaitoa, juustojuoksutetta, jotain hapanmaitotuotetta (piimä, kermaviili, smetana) ja Penicillium roqueforti- hometta. Tuota hometta saa tilattua maailmalta, mutta itse olen ottanut aina vanhasta erästä n. 100 g , kuivattanut ja jauhanut sen ja sitten uutta juustoa tehdessä sekoittanut uuteen juustomassaan.Enigma kirjoitti: ↑22 Joulu 2022, 15:10Vau! teet itse homejuustoa!Isaac Asimovin pulisongit kirjoitti: ↑22 Joulu 2022, 15:04 Uuden vuoden jälkeen ajattelin laittaa juustotehtaan jälleen pystyyn. Tällä kertaa ajattelin tehdä kilon pötikän stiltonia. Homeet on jo jääkaapissa valmistumassa, täytyy vain tilata pastöroimatonta luomumaitoa paikalliseen kauppaan.
Onko vaikea saada onnistumaan? Osaaltko verrata makua johonkin tunnettuun kaupan tuotteeseen?
Min. 2kk täytyy odotella kypsymistä mutta on sen arvoista kyllä. Nyt mulla on erittäin hyvää Roquefort- juustoa jouluksi noin 500 g.
Pystyykö muuten kaupan juustoja kopioimaan? Eli voiko tuon homeen ottaa valmiista juustosta?
- Isaac Asimovin pulisongit
- Reactions:
- Viestit: 364
- Liittynyt: 05 Joulu 2022, 07:24
Re: Mitä kokkasit?
Kyllä pystyy kopioimaan. Sillä itsekin aloitin. Kannattaa ostaa mahdollisimman luomujuusto, mistä aloittaa. Eikä sitä edes kannata kuivattaa ensimmäisellä kerralla vaan ostat esim. 150g palan laadukasta roquefortii- juustoa, laitat sen kädenlämpöiseen veteen ja sekoitat sen vaikka bamixilla tasaiseksi. Lopputuleman pitää olla aika juoksevaa, että se sekoaa tasaisesti juustomassaan. Tuo kuivattaminen on sitten vain sitä varten, että sitä voi sitten säilyttää pidempiä aikoja vaikka pakkasessa.Enigma kirjoitti: ↑22 Joulu 2022, 15:35Kiitos. Laitan to-do-listalle tämän.Isaac Asimovin pulisongit kirjoitti: ↑22 Joulu 2022, 15:23Ei ole vaikeaa. Kunhan muistaa hygienian (ei viljatuotteita lähelle, desinfiointi ainoastaan etikalla) niin onnistuu kyllä. Punaista luomumaitoa, juustojuoksutetta, jotain hapanmaitotuotetta (piimä, kermaviili, smetana) ja Penicillium roqueforti- hometta. Tuota hometta saa tilattua maailmalta, mutta itse olen ottanut aina vanhasta erästä n. 100 g , kuivattanut ja jauhanut sen ja sitten uutta juustoa tehdessä sekoittanut uuteen juustomassaan.Enigma kirjoitti: ↑22 Joulu 2022, 15:10Vau! teet itse homejuustoa!Isaac Asimovin pulisongit kirjoitti: ↑22 Joulu 2022, 15:04 Uuden vuoden jälkeen ajattelin laittaa juustotehtaan jälleen pystyyn. Tällä kertaa ajattelin tehdä kilon pötikän stiltonia. Homeet on jo jääkaapissa valmistumassa, täytyy vain tilata pastöroimatonta luomumaitoa paikalliseen kauppaan.
Onko vaikea saada onnistumaan? Osaaltko verrata makua johonkin tunnettuun kaupan tuotteeseen?
Min. 2kk täytyy odotella kypsymistä mutta on sen arvoista kyllä. Nyt mulla on erittäin hyvää Roquefort- juustoa jouluksi noin 500 g.
Pystyykö muuten kaupan juustoja kopioimaan? Eli voiko tuon homeen ottaa valmiista juustosta?
Hyviä juustontekovärkkejä löytyy sitten Ruotsista tilaamalla. Suomesta ei saa. Googlaa ost formar tai ostlöp niin sieltä löytyy, myös bakteereita vaikka emmentalin tekoon, vahaa, kaikkea mahdollista.
"Tiskihanska paljasti kuusalaliiton!"
- John Carter
- Reactions:
- Viestit: 18702
- Liittynyt: 30 Marras 2022, 07:46
Re: Mitä kokkasit?
Oletko kokeillut tehdä noita pidempään kypsytettäviä "itkeviä" juustoja. Ne ovat myös maukkaita homejuustojen ohella. Monesti tulee ostettua hollantilaisia ja saksalaisia pitkään kypsytettyjä juustoja.
"Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys."- Albert Einstein.