Mitä kokkasit?
- Isaac Asimovin pulisongit
- Reactions:
- Viestit: 364
- Liittynyt: 05 Joulu 2022, 07:24
Re: Mitä kokkasit?
Tässä kuva toisenlaisesta juustoprässistä jonka tein. Nuo painot on kyllä paremmat. Lisäksi kuva tarvittavasta maito- ja piimämäärästä n. kiloon juustoa.
"Tiskihanska paljasti kuusalaliiton!"
- Isaac Asimovin pulisongit
- Reactions:
- Viestit: 364
- Liittynyt: 05 Joulu 2022, 07:24
Re: Mitä kokkasit?
Totta. Olen tehnyt kerran emmentalia itse ja ei kyllä maksa vaivaa. Valion mustaleima on tarpeeksi edukasta ja hyvää. Ja eihän tämäkään rahallisesti kovin järkevää ole, mutta pitkinä talvi- iltoina mainiota ajankulua kyllä. Ja yleensä maku on jotain aivan muuta, kuin kaupan aurajuustossa.John Carter kirjoitti: ↑22 Joulu 2022, 16:05 Oletko kokeillut tehdä noita pidempään kypsytettäviä "itkeviä" juustoja. Ne ovat myös maukkaita homejuustojen ohella. Monesti tulee ostettua hollantilaisia ja saksalaisia pitkään kypsytettyjä juustoja.
Edit. Mulla on pakkasessa Emmentaliin tarvittava bakteerikanta tallella, mutta halkeilevat juustovahat, liikaa itkevät (ja samalla kuivuvat) juustot ei ole kyllä mun juttu.
"Tiskihanska paljasti kuusalaliiton!"
Re: Mitä kokkasit?
Hyvä tietää. En ole nyt tekemässä, mutta laitan asian hautumaan.Isaac Asimovin pulisongit kirjoitti: ↑22 Joulu 2022, 15:59Kyllä pystyy kopioimaan. Sillä itsekin aloitin. Kannattaa ostaa mahdollisimman luomujuusto, mistä aloittaa. Eikä sitä edes kannata kuivattaa ensimmäisellä kerralla vaan ostat esim. 150g palan laadukasta roquefortii- juustoa, laitat sen kädenlämpöiseen veteen ja sekoitat sen vaikka bamixilla tasaiseksi. Lopputuleman pitää olla aika juoksevaa, että se sekoaa tasaisesti juustomassaan. Tuo kuivattaminen on sitten vain sitä varten, että sitä voi sitten säilyttää pidempiä aikoja vaikka pakkasessa.
Hyviä juustontekovärkkejä löytyy sitten Ruotsista tilaamalla. Suomesta ei saa. Googlaa ost formar tai ostlöp niin sieltä löytyy, myös bakteereita vaikka emmentalin tekoon, vahaa, kaikkea mahdollista.
Oma suosikkini on ranskalainen Saint Agur, joka kaupassa noin 35€/kg.
- Isaac Asimovin pulisongit
- Reactions:
- Viestit: 364
- Liittynyt: 05 Joulu 2022, 07:24
Re: Mitä kokkasit?
Sopii mainiosti "juureksi", taidampa itseki pistää to do- listalle.Enigma kirjoitti: ↑22 Joulu 2022, 16:24Hyvä tietää. En ole nyt tekemässä, mutta laitan asian hautumaan.Isaac Asimovin pulisongit kirjoitti: ↑22 Joulu 2022, 15:59Kyllä pystyy kopioimaan. Sillä itsekin aloitin. Kannattaa ostaa mahdollisimman luomujuusto, mistä aloittaa. Eikä sitä edes kannata kuivattaa ensimmäisellä kerralla vaan ostat esim. 150g palan laadukasta roquefortii- juustoa, laitat sen kädenlämpöiseen veteen ja sekoitat sen vaikka bamixilla tasaiseksi. Lopputuleman pitää olla aika juoksevaa, että se sekoaa tasaisesti juustomassaan. Tuo kuivattaminen on sitten vain sitä varten, että sitä voi sitten säilyttää pidempiä aikoja vaikka pakkasessa.
Hyviä juustontekovärkkejä löytyy sitten Ruotsista tilaamalla. Suomesta ei saa. Googlaa ost formar tai ostlöp niin sieltä löytyy, myös bakteereita vaikka emmentalin tekoon, vahaa, kaikkea mahdollista.
Oma suosikkini on ranskalainen Saint Agur, joka kaupassa noin 35€/kg.
"Tiskihanska paljasti kuusalaliiton!"
Re: Mitä kokkasit?
Mulla on lähes perverssi rakkaus gorgonzolaan, joten sitä vois kyllä kokeilla.
Salmon Snake of the East
- Isaac Asimovin pulisongit
- Reactions:
- Viestit: 364
- Liittynyt: 05 Joulu 2022, 07:24
Re: Mitä kokkasit?
Edit. Onpas etovan näkönen kuva.
"Tiskihanska paljasti kuusalaliiton!"
- John Carter
- Reactions:
- Viestit: 18440
- Liittynyt: 30 Marras 2022, 07:46
Re: Mitä kokkasit?
Tykkään syödä noita pitkään kypsytettyjä juustoja juuri kovina. Eli annan olla niiden ilman muovia, tai käärettä muutaman päivän jääkaapissa, jonka jälkeen niistä saa vuoltua lastuja. Ilmakuivatun poronlihan, tai kinkun kanssa herkkunaposteltavaa punaviinin kylkeen.Isaac Asimovin pulisongit kirjoitti: ↑22 Joulu 2022, 16:14Totta. Olen tehnyt kerran emmentalia itse ja ei kyllä maksa vaivaa. Valion mustaleima on tarpeeksi edukasta ja hyvää. Ja eihän tämäkään rahallisesti kovin järkevää ole, mutta pitkinä talvi- iltoina mainiota ajankulua kyllä. Ja yleensä maku on jotain aivan muuta, kuin kaupan aurajuustossa.John Carter kirjoitti: ↑22 Joulu 2022, 16:05 Oletko kokeillut tehdä noita pidempään kypsytettäviä "itkeviä" juustoja. Ne ovat myös maukkaita homejuustojen ohella. Monesti tulee ostettua hollantilaisia ja saksalaisia pitkään kypsytettyjä juustoja.
Edit. Mulla on pakkasessa Emmentaliin tarvittava bakteerikanta tallella, mutta halkeilevat juustovahat, liikaa itkevät (ja samalla kuivuvat) juustot ei ole kyllä mun juttu.
"Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys."- Albert Einstein.
- Isaac Asimovin pulisongit
- Reactions:
- Viestit: 364
- Liittynyt: 05 Joulu 2022, 07:24
Re: Mitä kokkasit?
Samikset, pitkään kypsyneet juustot, aamulla ulos jääkaapista, illalla lastuja piparkaakun päälle, päälle hyvää, täyteläistä punaviiniä. Voi veljet, että alkoi kuola valumaan suupielistä.John Carter kirjoitti: ↑22 Joulu 2022, 17:04Tykkään syödä noita pitkään kypsytettyjä juustoja juuri kovina. Eli annan olla niiden ilman muovia, tai käärettä muutaman päivän jääkaapissa, jonka jälkeen niistä saa vuoltua lastuja. Ilmakuivatun poronlihan, tai kinkun kanssa herkkunaposteltavaa punaviinin kylkeen.Isaac Asimovin pulisongit kirjoitti: ↑22 Joulu 2022, 16:14Totta. Olen tehnyt kerran emmentalia itse ja ei kyllä maksa vaivaa. Valion mustaleima on tarpeeksi edukasta ja hyvää. Ja eihän tämäkään rahallisesti kovin järkevää ole, mutta pitkinä talvi- iltoina mainiota ajankulua kyllä. Ja yleensä maku on jotain aivan muuta, kuin kaupan aurajuustossa.John Carter kirjoitti: ↑22 Joulu 2022, 16:05 Oletko kokeillut tehdä noita pidempään kypsytettäviä "itkeviä" juustoja. Ne ovat myös maukkaita homejuustojen ohella. Monesti tulee ostettua hollantilaisia ja saksalaisia pitkään kypsytettyjä juustoja.
Edit. Mulla on pakkasessa Emmentaliin tarvittava bakteerikanta tallella, mutta halkeilevat juustovahat, liikaa itkevät (ja samalla kuivuvat) juustot ei ole kyllä mun juttu.
"Tiskihanska paljasti kuusalaliiton!"
- John Carter
- Reactions:
- Viestit: 18440
- Liittynyt: 30 Marras 2022, 07:46
Re: Mitä kokkasit?
Sama juttu. Outoa kyllä, että joidenkin makujen ajattelu aiheuttaa Pavlovin teorian mukaisen efektin, kun tulee vesi kielelle pelkästä ajattelusta.
"Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys."- Albert Einstein.
Re: Mitä kokkasit?
Laitetaan nyt kuvakin. Toimii Srirachan ja halvan punkun kanssa ihan hyvin. Pahoittelut pöytäliinan väreistä.
- John Carter
- Reactions:
- Viestit: 18440
- Liittynyt: 30 Marras 2022, 07:46
Re: Mitä kokkasit?
Toi Sriracha on sellainen maustekastike Heinzin-ketsupin, sekä Kikkomanin-soijan ohella, jota on pakko olla aina jääkaapissa.
"Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys."- Albert Einstein.
Re: Mitä kokkasit?
Niin on. Tosin itsellä on avautunut sen ihanuus pikkuhiljaa, vasta viimeisen vuoden aikana. Alkuun en kauheasti tykännyt. Nyt olen aivan koukussa.John Carter kirjoitti: ↑22 Joulu 2022, 18:13Toi Sriracha on sellainen maustekastike Heinzin-ketsupin, sekä Kikkomanin-soijan ohella, jota on pakko olla aina jääkaapissa.
Re: Mitä kokkasit?
Srirachasta muuten on tehty mielenkiintoinen dokkari. Taisi aikoinaan olla Netflixillä.
Re: Mitä kokkasit?
Musta tää Lidlin piripiri on ihan huippukastike chiliksi. Menee nykyään joka keittoon ja aika moneen muuhunkin ruokaan.
Re: Mitä kokkasit?
Oiva tuote siihen mihin ketsuppikin, eli häivyttämään alkuperäiset maut. Suolaa, sokeria ja etikkaa, mikä voi mennä pieleen?John Carter kirjoitti: ↑22 Joulu 2022, 18:13Toi Sriracha on sellainen maustekastike Heinzin-ketsupin, sekä Kikkomanin-soijan ohella, jota on pakko olla aina jääkaapissa.
Salmon Snake of the East