Re: Mitä kokkasit?
Lähetetty: 02 Kesä 2023, 12:21
Pistin perunan suodatinpussissa mikroon, saa nähdä kuinka käy. Ei ole muuta ruokaa jääkapissa kuin perunoita ja voita. Enkä jaksa kauppaan.
Usein on tullut kypsytettyä peruna mikrossa, paljon reikiä haarukalla ja vaiheittain eli antaa välillä lämmön perunan sisällä tasaantua.
Pistelin haarukalla reikiä ja tein ristiviillon toiselle puolelle. Rosamunda keskikokoinen. 3 min ja käänsin toiset 3 min ja hyvä tuli. Ihan kuin grillissä paitsi että suolaa täytyi hieman ripotella. Ei mikään kevyt ruoka kuitenkaan kun voin kanssa herkuttelin. Juomana vettä. Illalla vasta saan käytyä kaupassa kun auto on nyt Hänellä mutta illaksi saapuu
Koska olen mainoksen uhri niin tiedän että uppomunan voi tehdä mikroaaltouunissa. Joltain kanavalla on tuollaisia pikku niksejä (Pirkkaniksejä?) kuten valkosipulin mikroaaltouunissa kohtuullisesti "Nukettaen" saa kuoret irtoamaan helpommin (Koitin, ja toimi). Uppomuna tehtiin niin että oli lasikulho jossa oli vettä, lisättiin etikkaa ja sitten kananmuna varovasti rikkoen veteen että pysyy ehjänä. Taas kohtuullinen "Nuketus" ja uppomuna on valmis.
Raparperiremmejä (makeannälkään)
Tarvitsee vain pari raparperin vartta ja puoli desiä sokeria.
Varsi remmeiksi (esim. kuorimaveitsellä tai juustohöylällä), remmit pyöritellään parissa ruokalusikallisessa sokeria, pellille vierekkäin uuniin 100 astetta 20-30 min (muuttuvat tahmeiksi). Uunin jälkeen ripotellaan loput sokerit päälle.
Kyllä niissä makua on, mun mielestä enemmän, kuin "vanhoissa" perunoissa. Kuorella niin väliä ole, kun paistaa pinnasta rapeiksi.Minimus Yahves kirjoitti: ↑02 Kesä 2023, 14:27Eikö noi uudet ole aina vähän meh paistettuna, vaikka noin nätiksi paistaakin? Ei ole kuorta, makua tai luonnetta ehtinyt tulla.
Monet sanovat, että kaikki perunan maku on kuoressa. Tiedä sitten kuinka totta, koska ainakin itse olen maistanut hyviä uusia pottuja ja myös wanhoja lapin puikuloita, joissa makua piisaa ilman kuortakin (kun se maku tulee voista).asdf kirjoitti: ↑02 Kesä 2023, 15:08Kyllä niissä makua on, mun mielestä enemmän, kuin "vanhoissa" perunoissa. Kuorella niin väliä ole, kun paistaa pinnasta rapeiksi.Minimus Yahves kirjoitti: ↑02 Kesä 2023, 14:27Eikö noi uudet ole aina vähän meh paistettuna, vaikka noin nätiksi paistaakin? Ei ole kuorta, makua tai luonnetta ehtinyt tulla.
Näyttää varsin kelvollisilta. En ole koskaan kuullutkaan.Kissatäti kirjoitti: ↑02 Kesä 2023, 15:01
Raparperiremmejä (makeannälkään)
Tarvitsee vain pari raparperin vartta ja puoli desiä sokeria.
Varsi remmeiksi (esim. kuorimaveitsellä tai juustohöylällä), remmit pyöritellään parissa ruokalusikallisessa sokeria, pellille vierekkäin uuniin 100 astetta 20-30 min (muuttuvat tahmeiksi). Uunin jälkeen ripotellaan loput sokerit päälle.