Sivu 34/75

Re: Mitä kokkasit?

Lähetetty: 02 Kesä 2023, 12:21
Kirjoittaja Kissatäti
Pistin perunan suodatinpussissa mikroon, saa nähdä kuinka käy. Ei ole muuta ruokaa jääkapissa kuin perunoita ja voita. :lol: Enkä jaksa kauppaan.

Re: Mitä kokkasit?

Lähetetty: 02 Kesä 2023, 12:27
Kirjoittaja asdf
Kissatäti kirjoitti: 02 Kesä 2023, 12:21 Pistin perunan suodatinpussissa mikroon, saa nähdä kuinka käy. Ei ole muuta ruokaa jääkapissa kuin perunoita ja voita. :lol: Enkä jaksa kauppaan.
Suosittelisin, että halkaiset sen perunan ensin, ellei ole jo liian myöhäistä.

Re: Mitä kokkasit?

Lähetetty: 02 Kesä 2023, 12:39
Kirjoittaja Stalker
asdf kirjoitti: 02 Kesä 2023, 12:27
Kissatäti kirjoitti: 02 Kesä 2023, 12:21 Pistin perunan suodatinpussissa mikroon, saa nähdä kuinka käy. Ei ole muuta ruokaa jääkapissa kuin perunoita ja voita. :lol: Enkä jaksa kauppaan.
Suosittelisin, että halkaiset sen perunan ensin, ellei ole jo liian myöhäistä.
Usein on tullut kypsytettyä peruna mikrossa, paljon reikiä haarukalla ja vaiheittain eli antaa välillä lämmön perunan sisällä tasaantua.
Sen olen kuullut ettei kananmunaa kannata kypsyttää mikrossa halkaisematta. ;)

Re: Mitä kokkasit?

Lähetetty: 02 Kesä 2023, 12:40
Kirjoittaja Kissatäti
asdf kirjoitti: 02 Kesä 2023, 12:27
Kissatäti kirjoitti: 02 Kesä 2023, 12:21 Pistin perunan suodatinpussissa mikroon, saa nähdä kuinka käy. Ei ole muuta ruokaa jääkapissa kuin perunoita ja voita. :lol: Enkä jaksa kauppaan.
Suosittelisin, että halkaiset sen perunan ensin, ellei ole jo liian myöhäistä.
Pistelin haarukalla reikiä ja tein ristiviillon toiselle puolelle. Rosamunda keskikokoinen. 3 min ja käänsin toiset 3 min ja hyvä tuli. Ihan kuin grillissä paitsi että suolaa täytyi hieman ripotella. Ei mikään kevyt ruoka kuitenkaan kun voin kanssa herkuttelin. Juomana vettä. Illalla vasta saan käytyä kaupassa kun auto on nyt Hänellä mutta illaksi saapuu :D

Re: Mitä kokkasit?

Lähetetty: 02 Kesä 2023, 12:53
Kirjoittaja Stalker
Ruotsalaisia uusia perunoita, osaavat tehdä aikalailla yhtä hyviä kuin me suomalaiset.
Tietysti ne ovat kasvaneet jossain paljon etelämmässä, Skoonessa tms.
Marokkolaisia en yhden kokemuksen perusteella enää koskaan osta, italialaiset ja espanjalaiset ovat olleet ihan ok.

Re: Mitä kokkasit?

Lähetetty: 02 Kesä 2023, 12:56
Kirjoittaja Deimos
Stalker kirjoitti: 02 Kesä 2023, 12:39
asdf kirjoitti: 02 Kesä 2023, 12:27
Kissatäti kirjoitti: 02 Kesä 2023, 12:21 Pistin perunan suodatinpussissa mikroon, saa nähdä kuinka käy. Ei ole muuta ruokaa jääkapissa kuin perunoita ja voita. :lol: Enkä jaksa kauppaan.
Suosittelisin, että halkaiset sen perunan ensin, ellei ole jo liian myöhäistä.
Usein on tullut kypsytettyä peruna mikrossa, paljon reikiä haarukalla ja vaiheittain eli antaa välillä lämmön perunan sisällä tasaantua.
Sen olen kuullut ettei kananmunaa kannata kypsyttää mikrossa halkaisematta. ;)
Koska olen mainoksen uhri niin tiedän että uppomunan voi tehdä mikroaaltouunissa. Joltain kanavalla on tuollaisia pikku niksejä (Pirkkaniksejä?) kuten valkosipulin mikroaaltouunissa kohtuullisesti "Nukettaen" saa kuoret irtoamaan helpommin (Koitin, ja toimi). Uppomuna tehtiin niin että oli lasikulho jossa oli vettä, lisättiin etikkaa ja sitten kananmuna varovasti rikkoen veteen että pysyy ehjänä. Taas kohtuullinen "Nuketus" ja uppomuna on valmis.

Aikoinaan yritin tehdä uppomunia. No, sain silloin aikaiseksi muna/vesi/etikka mössön. Jälkeenpäin viisastuin ja sain tehtyä niitä. Mikrossa tulee näppäristi yksi.

Edit: Voi sitä kokonaisen kananmunankin laittaa mikroon ja nukettaa. YouTubessa on varmaan videoita kun tuollaiseen munaan mikrokuumennuksen jälkeen kopauttaa lusikalla.

Re: Mitä kokkasit?

Lähetetty: 02 Kesä 2023, 14:21
Kirjoittaja Minimus Yahves
Paistelin broiskua. Soossi perään ranskukermasta, omppusidusta, aurasta, pekonista ja salotista.

Tarkoitus olisi antaa jäähtyä ja illalla siivuttaa patongin väliin tiput, alle soossia ja päälle vs-aiolia. Lisäksi punasipulia ja vs-suolakurkkua.

Saatan yhden pötkön kyllä vetää nuudelin kanssa, niin himottaa hajut täällä.

Re: Mitä kokkasit?

Lähetetty: 02 Kesä 2023, 14:27
Kirjoittaja Minimus Yahves
asdf kirjoitti: 02 Kesä 2023, 11:52 bratwurstpytti.jpg

Brunssiksi pyttipannua bratwurstista ja varhaisperunoista.
Eikö noi uudet ole aina vähän meh paistettuna, vaikka noin nätiksi paistaakin? Ei ole kuorta, makua tai luonnetta ehtinyt tulla.

Re: Mitä kokkasit?

Lähetetty: 02 Kesä 2023, 15:01
Kirjoittaja Kissatäti
Kuva
Raparperiremmejä (makeannälkään)

Tarvitsee vain pari raparperin vartta ja puoli desiä sokeria.

Varsi remmeiksi (esim. kuorimaveitsellä tai juustohöylällä), remmit pyöritellään parissa ruokalusikallisessa sokeria, pellille vierekkäin uuniin 100 astetta 20-30 min (muuttuvat tahmeiksi). Uunin jälkeen ripotellaan loput sokerit päälle.

Re: Mitä kokkasit?

Lähetetty: 02 Kesä 2023, 15:08
Kirjoittaja asdf
Minimus Yahves kirjoitti: 02 Kesä 2023, 14:27
asdf kirjoitti: 02 Kesä 2023, 11:52 bratwurstpytti.jpg

Brunssiksi pyttipannua bratwurstista ja varhaisperunoista.
Eikö noi uudet ole aina vähän meh paistettuna, vaikka noin nätiksi paistaakin? Ei ole kuorta, makua tai luonnetta ehtinyt tulla.
Kyllä niissä makua on, mun mielestä enemmän, kuin "vanhoissa" perunoissa. Kuorella niin väliä ole, kun paistaa pinnasta rapeiksi.

Re: Mitä kokkasit?

Lähetetty: 02 Kesä 2023, 17:29
Kirjoittaja Minimus Yahves
asdf kirjoitti: 02 Kesä 2023, 15:08
Minimus Yahves kirjoitti: 02 Kesä 2023, 14:27
asdf kirjoitti: 02 Kesä 2023, 11:52 bratwurstpytti.jpg

Brunssiksi pyttipannua bratwurstista ja varhaisperunoista.
Eikö noi uudet ole aina vähän meh paistettuna, vaikka noin nätiksi paistaakin? Ei ole kuorta, makua tai luonnetta ehtinyt tulla.
Kyllä niissä makua on, mun mielestä enemmän, kuin "vanhoissa" perunoissa. Kuorella niin väliä ole, kun paistaa pinnasta rapeiksi.
Monet sanovat, että kaikki perunan maku on kuoressa. Tiedä sitten kuinka totta, koska ainakin itse olen maistanut hyviä uusia pottuja ja myös wanhoja lapin puikuloita, joissa makua piisaa ilman kuortakin (kun se maku tulee voista). :)

Re: Mitä kokkasit?

Lähetetty: 02 Kesä 2023, 17:31
Kirjoittaja Minimus Yahves
Kissatäti kirjoitti: 02 Kesä 2023, 15:01 Kuva
Raparperiremmejä (makeannälkään)

Tarvitsee vain pari raparperin vartta ja puoli desiä sokeria.

Varsi remmeiksi (esim. kuorimaveitsellä tai juustohöylällä), remmit pyöritellään parissa ruokalusikallisessa sokeria, pellille vierekkäin uuniin 100 astetta 20-30 min (muuttuvat tahmeiksi). Uunin jälkeen ripotellaan loput sokerit päälle.
Näyttää varsin kelvollisilta. En ole koskaan kuullutkaan.

Re: Mitä kokkasit?

Lähetetty: 02 Kesä 2023, 17:39
Kirjoittaja asdf
possugremolata.jpg
Porsaan sisäfilettä, gremolataa, riisi-kauraa ja papuja.

Re: Mitä kokkasit?

Lähetetty: 02 Kesä 2023, 19:17
Kirjoittaja Molli
D O N I T S I - haltuun !?!
Mielestäni Cowboy Kent Rollins tekee Donitsit ja donitsitaikinan, Oikea Oppisesti 13:39 min
- muista oliko se Kahvi, vai Savupaprika - kummalla haulla Cowboy-setä tuli vastaan.. muinoin..
Mr Tuomo 16:10
Mr Tuomo oikoo laittaa kuivahiivan ½ pss sillään taikinaan => saa kyllä odottaa taikinan nousua..
Mr Tuomo on hankkinut Donitsi-Leikkurin!
Mr Tuomo selvittää Kinuskin teon salaisuuden ...

mmiissas 08:40 Pikainen valmistustapa tajunnutkaan, jotta tehdä uunissa! Paljastuiko ”kaupallisten donien salaisuus”?
M u o t t i ! ! ! Donitsimuotti : ) Tämä video-ohje puolittaa donitsien valmistusajan..

Re: Mitä kokkasit?

Lähetetty: 03 Kesä 2023, 09:04
Kirjoittaja Deimos
Jasmin- ja basmatiriisi ovat hyviä. Taitaa löytyä myös sekoituksia joissa on villiriisiä. Pentti Sedät-kierrän kaukaa (Sitähän ei enää saa kutsua Uncle Benin riisiksi?). Etnisissä kaupoissa on parempaa riisiä (Ja nuudeleita) kuin valtaketjuissa.

Sosiaalisessa mediassa minun pizzastani sanottiin ettei se ole pizza. Mutta kun muut tekivät samanlaisia ne olivatkin pizzoja (Äijäruokaa-ryhmä). Figure that out?