..tässä mun mielestä ei tarvi erotella, sukupuolia, vaikka 'pikkusen' harjaantunut olenkin, niin pienikokoisia yks'lahkeisia pystyy lyömään nautiskelin määrässä setän,
Ja kyllä naisissa on "analyyttistä" -viskisieppoutta
..tässä mun mielestä ei tarvi erotella, sukupuolia, vaikka 'pikkusen' harjaantunut olenkin, niin pienikokoisia yks'lahkeisia pystyy lyömään nautiskelin määrässä setän,
Niin poikkesi myös minun mainintani stiltonista. Eikös se ole sinihomejuusto? Täytyy yrittää kaivaa palstan haulla muistanko väärin.Molli kirjoitti: ↑12 Helmi 2024, 00:45 ..poikkeaa langan aiheesta, mutta on läppärin kätköissä, Tee-Se-Itse sinihomejuustoa,
..pitäisi saada jostain Päälirillinen oikeaa maitoa, 'tankkimaitoa', ihan ehtaa, sitä mitä lypsylehmätilalliset lypsää sinne tankkiinsa,
Pienen ajomatkan päässä olis, vaan ku kehtaisi käydä kysäseen, pari kolme litran päälärillisen..
Tämä erottaakin nyypiöt kuten minä ja asiaan todella perehtyneet. Onkos niin että kunnon viskin ystävä ei edes tunnusta jenkkien tekeleitä aidoksi viskiksi. Mutta joo, dokkari oli amerikkailaisista viskeistä.Molli kirjoitti: ↑12 Helmi 2024, 01:24 ..noo, sillee enempiä huomioita sun Ed txt, mutta Amer whiskit on oma lajinsa, katsos heidän tammitynnyreissä, on tammea, mutta ne on eripuulajeja, kuin skottien ja irkkujen tynnirien tammit..
Ja Amer. Whiskit on paljolti lempeempiä eli helppoja vs natiivit
..no aiemmin olekaan kuullut "poltetuista" tynnyreistä,
Erikseen sitten on viskit, joita tehdään esim, ent viinitynnyreissä tai Vice versus,
ikäännyttäminen viskeillä taasen perustuu maustumiseen, tynnirien tekemään maustumiseen,
tätä aiemmin "ylämaiden" viinan makuun vaikuttaa mistä ohra ruis vierteestä viinan polttoa on tehty, minkä olkipatja/turpeen (myös määrällisesti vrt pontikan suodatus) poltettu viina laskettu.. lopputulokseen tieten vaikuttaa 'jalostajan' hermot, kuis' anthaa ässehtii tynnyrisäilössä..
..itellä menossa hauska koe, toissajoulun sahtia - joulusahtia- on vielä 'tölkki' ässentimässä..
Alkoholi-%siinö ei enään nouse, on jo kirkastunut heleäksi .
..ja ei sillä mee vatsa sekaisin,
Maun jalostumista odottelen - ja "hapokkuuta" (ie. Hiilidioksidin tuomaa kepeyttä)..
[Edit: maustumiseen.. googleandroid tablu oikoluki maustamiseen]
Jos sulla on mahdollisuus niin käy Tikkurilan asemalla Maltaisessa Metsossa jos siellä on viskimaistiaisia. Ammattinen tuo paikalle valikoiman erilaisia ja eri ikäisiä viskejä. Myös eri laatuja. Oliko silloin kun olin viisi-kuusi oikeaa viskilasia (Tiedät sen suipposuisen varmasti?) maistettavana. Iltoja taitaa olla myös perehtymistason mukaan. Jotkin ovat vastaalkajille jotka haluavat perehtyä viskien maailmaan. Periaatteessa jos on juna-asema lähellä niin pääsee aika monesta paikasta Suomesta.
Taisipa olla niin että juuri minä tiputtelin boolitarpeet isän ja äidin suuriin merkkipäiviin. Kyllä se kauppansa teki. Ja pohja yksinkertainen vesi,sokeri hiiva. Jotkut kai käyttävät perunaa. Ja jokaisella omat reseptit tai useita reseptejä.Molli kirjoitti: ↑12 Helmi 2024, 02:17 ...kaveruspiirin oma erikoisuus. On myös Boolit, kenkä 'häppeningissä', pontikkabooli, oli 'vetävää',
Sevenuppiin mansikoihin.. tms valkkari/puolukat, mitälie, saa kymmenen litran maljan/kulhon tyhjenee,
Vai oliko vetoa enempi 'virontuonteihin',
Sekä väen polvien notkuminen..
Näitä häppeningejä kovin usein satu. Mutta kerran kesään..
Jos näin palauttaisi juonteen pontikkaa..
Kah,Deimos kirjoitti: ↑12 Helmi 2024, 02:28Taisipa olla niin että juuri minä tiputtelin boolitarpeet isän ja äidin suuriin merkkipäiviin. Kyllä se kauppansa teki. Ja pohja yksinkertainen vesi,sokeri hiiva. Jotkut kai käyttävät perunaa. Ja jokaisella omat reseptit tai useita reseptejä.Molli kirjoitti: ↑12 Helmi 2024, 02:17 ...kaveruspiirin oma erikoisuus. On myös Boolit, kenkä 'häppeningissä', pontikkabooli, oli 'vetävää',
Sevenuppiin mansikoihin.. tms valkkari/puolukat, mitälie, saa kymmenen litran maljan/kulhon tyhjenee,
Vai oliko vetoa enempi 'virontuonteihin',
Sekä väen polvien notkuminen..
Näitä häppeningejä kovin usein satu. Mutta kerran kesään..
Jos näin palauttaisi juonteen pontikkaa..
Ja kyllä vanhemmat tiesivät "Kokkailuni", kunhan saivat osansa.
Viskit ehdottomasti vaatii oman ketjunsa.Molli kirjoitti: ↑12 Helmi 2024, 00:13..Sori,
nää viskipellet, jopa itellä nuoret on todenneet viskien kanssa. "tää on helppo",
..monesti viinaksen maussa lempeitä makeita, ja jos voimakas savun maku iskee
Puota siihen huonelämpimään (ite maistelen vain "taskulämpimänä") jääpala, voimakakin savunmaku lientyy..
Viskit vaatisi, oman lankansa?
Kaukana siitä. Maku ei imarrelut ilman aktiivihiilikäsittelyä. Kutsuimme ponuamme "Pullaksi". Sekin on liian ylevä ilmaisu. Kyllä sillä sai kuolan valumaan suusta ja silmät seisomaan päässä. Sehän se oli päätarkoituskin.Molli kirjoitti: ↑12 Helmi 2024, 02:35Kah,Deimos kirjoitti: ↑12 Helmi 2024, 02:28Taisipa olla niin että juuri minä tiputtelin boolitarpeet isän ja äidin suuriin merkkipäiviin. Kyllä se kauppansa teki. Ja pohja yksinkertainen vesi,sokeri hiiva. Jotkut kai käyttävät perunaa. Ja jokaisella omat reseptit tai useita reseptejä.Molli kirjoitti: ↑12 Helmi 2024, 02:17 ...kaveruspiirin oma erikoisuus. On myös Boolit, kenkä 'häppeningissä', pontikkabooli, oli 'vetävää',
Sevenuppiin mansikoihin.. tms valkkari/puolukat, mitälie, saa kymmenen litran maljan/kulhon tyhjenee,
Vai oliko vetoa enempi 'virontuonteihin',
Sekä väen polvien notkuminen..
Näitä häppeningejä kovin usein satu. Mutta kerran kesään..
Jos näin palauttaisi juonteen pontikkaa..
Ja kyllä vanhemmat tiesivät "Kokkailuni", kunhan saivat osansa.
Mä pidän, nyt jäbää 'Deimos' - PROona!
Kanadalaisissa on jänniä makuja, kun siellä käytetään makeiden viinien tynnyreitä. Bourboneista itselläni on lähinnä huonoja kokemuksia, vaikka kuinka ostaisi laadukasta. Makuasioita kai.Molli kirjoitti: ↑12 Helmi 2024, 01:24 ..noo, sillee enempiä huomioita sun Ed txt, mutta Amer whiskit on oma lajinsa, katsos heidän tammitynnyreissä, on tammea, mutta ne on eripuulajeja, kuin skottien ja irkkujen tynnirien tammit..
Ja Amer. Whiskit on paljolti lempeempiä eli helppoja vs natiivit
..no aiemmin olekaan kuullut "poltetuista" tynnyreistä,
Erikseen sitten on viskit, joita tehdään esim, ent viinitynnyreissä tai Vice versus,