Voi uittu kun olet tyhmä. Maasta ja kallioperästähän ne kaikki mineraalit kaivetaan miten siellä oleva suola voisi olla sen puhtaampi mineraaleista kuin ympäristönsä.[:] The Tiikeri [:] kirjoitti: ↑13 Helmi 2023, 01:01 Ja, tietenki se näyte on otettu sit suoraan sieltä vuoresta eikä suolapussista. Se suolapussin suolan saattaa olla ihminen tehnyt jo saastaiseksi.
Hapanjuuri
Re: Hapanjuuri
Re: Hapanjuuri
No ei siltä vaikuta. Suolaa esiintyy vain sedimenttisissä kivilajeissa. Miten se suola poikkeaisi muista ympäristön kivilajeista. Miten se voisi olla puhtaampaa kuin ympäristö mihin se on muodostunut.[:] The Tiikeri [:] kirjoitti: ↑13 Helmi 2023, 09:26Varmaan siksi et turvassa kallion suojassa, se suola ei ole tullut saastaiseksi ihmisen toiminnan seurauksenaTonttu kirjoitti: ↑13 Helmi 2023, 09:20Voi uittu kun olet tyhmä. Maasta ja kallioperästähän ne kaikki mineraalit kaivetaan miten siellä oleva suola voisi olla sen puhtaampi mineraaleista kuin ympäristönsä.[:] The Tiikeri [:] kirjoitti: ↑13 Helmi 2023, 01:01 Ja, tietenki se näyte on otettu sit suoraan sieltä vuoresta eikä suolapussista. Se suolapussin suolan saattaa olla ihminen tehnyt jo saastaiseksi.
En ole tyhmä, vaan keskimääräistä älykkäämpi
- Minimus Yahves
- Reactions:
- Viestit: 2740
- Liittynyt: 15 Joulu 2022, 18:46
- Paikkakunta: Tellus
Re: Hapanjuuri
Some salty magic, bro.Tonttu kirjoitti: ↑13 Helmi 2023, 10:23No ei siltä vaikuta. Suolaa esiintyy vain sedimenttisissä kivilajeissa. Miten se suola poikkeaisi muista ympäristön kivilajeista. Miten se voisi olla puhtaampaa kuin ympäristö mihin se on muodostunut.[:] The Tiikeri [:] kirjoitti: ↑13 Helmi 2023, 09:26Varmaan siksi et turvassa kallion suojassa, se suola ei ole tullut saastaiseksi ihmisen toiminnan seurauksenaTonttu kirjoitti: ↑13 Helmi 2023, 09:20Voi uittu kun olet tyhmä. Maasta ja kallioperästähän ne kaikki mineraalit kaivetaan miten siellä oleva suola voisi olla sen puhtaampi mineraaleista kuin ympäristönsä.[:] The Tiikeri [:] kirjoitti: ↑13 Helmi 2023, 01:01 Ja, tietenki se näyte on otettu sit suoraan sieltä vuoresta eikä suolapussista. Se suolapussin suolan saattaa olla ihminen tehnyt jo saastaiseksi.
En ole tyhmä, vaan keskimääräistä älykkäämpi
Can I pet that dog?
Re: Hapanjuuri
Suolan kiteytyessä siihen voi jäädä epäpuhtauksia, mitkä voi poistaa uudelleenkiteyttämällä. Jos on runsaasti suolaa liuoksessa, ei siinä elä mikään.Tonttu kirjoitti: ↑13 Helmi 2023, 10:23No ei siltä vaikuta. Suolaa esiintyy vain sedimenttisissä kivilajeissa. Miten se suola poikkeaisi muista ympäristön kivilajeista. Miten se voisi olla puhtaampaa kuin ympäristö mihin se on muodostunut.[:] The Tiikeri [:] kirjoitti: ↑13 Helmi 2023, 09:26Varmaan siksi et turvassa kallion suojassa, se suola ei ole tullut saastaiseksi ihmisen toiminnan seurauksenaTonttu kirjoitti: ↑13 Helmi 2023, 09:20Voi uittu kun olet tyhmä. Maasta ja kallioperästähän ne kaikki mineraalit kaivetaan miten siellä oleva suola voisi olla sen puhtaampi mineraaleista kuin ympäristönsä.[:] The Tiikeri [:] kirjoitti: ↑13 Helmi 2023, 01:01 Ja, tietenki se näyte on otettu sit suoraan sieltä vuoresta eikä suolapussista. Se suolapussin suolan saattaa olla ihminen tehnyt jo saastaiseksi.
En ole tyhmä, vaan keskimääräistä älykkäämpi
Re: Hapanjuuri
https://www.ess.fi/teemat/1638331[:] The Tiikeri [:] kirjoitti: ↑26 Helmi 2023, 21:02 chiansiemeniä, perunoita, porkkanoita, auringonkukansiemeniä
Re: Hapanjuuri
Mulla on sekä ruis- että vaalean leivän juuri. Tylsästi en ole sen kasvattamisessa näyttänyt mitään eksoottisia aineksia, vain ihan tavallisia jauhoja ja vettä.
Tällä ohjeella tein https://yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit ... vY2ev3z0vb ja ruisjuuren jalostin siitä ruokkimalla sitä rukiilla.
Varsinkin ruisleipä tulee tosi hyvä, vaalean kohoaminen vaatii muutaman päivän TLC:tä huoneenlämmössä, että jaksaa nousta kunnolla. Mulla on jääkaapissa kumpaakin pari purkkia, koska välillä iskee home tai muu vitsaus ja pitää heittää pois. Ruokin satunnaisesti hiivaleipäjauholla tai ruisjauholla, ja ennen leipomista vajaan viikon joka päivä.
Tällä ohjeella tein https://yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit ... vY2ev3z0vb ja ruisjuuren jalostin siitä ruokkimalla sitä rukiilla.
Varsinkin ruisleipä tulee tosi hyvä, vaalean kohoaminen vaatii muutaman päivän TLC:tä huoneenlämmössä, että jaksaa nousta kunnolla. Mulla on jääkaapissa kumpaakin pari purkkia, koska välillä iskee home tai muu vitsaus ja pitää heittää pois. Ruokin satunnaisesti hiivaleipäjauholla tai ruisjauholla, ja ennen leipomista vajaan viikon joka päivä.
While I had personally never felt the lack of a penis, I did admit that it was a handy thing to have along on a picnic…
D. Gabaldon
D. Gabaldon
Re: Hapanjuuri
Höpsis. Jauhonparanne käyttämässäni hiivaleipäjauhossa on E300, eli askorbiinihappo.[:] The Tiikeri [:] kirjoitti: ↑01 Maalis 2023, 10:02Mikrobileipä on kyl hyvää! Suosittelen kylläkin poistamaan yhtälöstäsi tuon hiivaleipäjauhon, koska ainaki tuos yhdes oli "jauhonparannetta" ja ylimääräisillä kemikaaleilla saattaa olla haitallinen vaikutus niihin mm villihiivoihin mitkä sen mikrobitoiminnan luo. Homehtuminen voi siis johtua siitä, et ne luonnolliset mikrobit ei toimi kunnolla jolloin home valtaa vapaan ekolokeron.MooM kirjoitti: ↑01 Maalis 2023, 09:51 Mulla on sekä ruis- että vaalean leivän juuri. Tylsästi en ole sen kasvattamisessa näyttänyt mitään eksoottisia aineksia, vain ihan tavallisia jauhoja ja vettä.
Tällä ohjeella tein https://yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit ... vY2ev3z0vb ja ruisjuuren jalostin siitä ruokkimalla sitä rukiilla.
Varsinkin ruisleipä tulee tosi hyvä, vaalean kohoaminen vaatii muutaman päivän TLC:tä huoneenlämmössä, että jaksaa nousta kunnolla. Mulla on jääkaapissa kumpaakin pari purkkia, koska välillä iskee home tai muu vitsaus ja pitää heittää pois. Ruokin satunnaisesti hiivaleipäjauholla tai ruisjauholla, ja ennen leipomista vajaan viikon joka päivä.
En mä noiden kansas jaksa suuremmin säätää, kunhan yritän käyttää puhtaita lusikoita jne. Hometta tulee, jos on tullakseen. Varmaan nälkäiseen juureen tarttuu homeet helpommin, kun sen oma metabolia on horroksessa.
While I had personally never felt the lack of a penis, I did admit that it was a handy thing to have along on a picnic…
D. Gabaldon
D. Gabaldon
Re: Hapanjuuri
Siksi, että muuten sitä tulee useimpien tarpeeseen nähden liikaa.[:] The Tiikeri [:] kirjoitti: ↑01 Maalis 2023, 10:05 En ymmärtäny tossa MooM ohjeessa kyl tätä kohtaa:
Tässä vaiheessa tarvitset vaa’an. Ota juuresta vain 30 g uuteen puhtaaseen purkkiin. Lisää purkkiin 60 g 25-asteista vettä, 40 g vehnäjauhoja ja 20 g ruisjauhoja. Lopun juuren voit antaa ystävälle tai kaataa kompostijätteeseen.
--
Mikä funktio täl on, miksi osa juuresta pitää heittää roskiin tai antaa naapurille?
While I had personally never felt the lack of a penis, I did admit that it was a handy thing to have along on a picnic…
D. Gabaldon
D. Gabaldon
Re: Hapanjuuri
Aivan käsittämätöntä sotkua.[:] The Tiikeri [:] kirjoitti: ↑26 Helmi 2023, 21:02 Siin o hapanjuuri mikrobireaktori! Japanilaisista umeboshi persikoista tehdys josain etikan tapases kastikkees pitäis olla maitohappobakteereja, punajuuri-hapankaali purkki, sit balsamiviinietikkaa (etikkabakteeritki kuulemma terveellisiä), soijakastiketta (siin hyväl tuuril kans sitä b subtilis), hunajaa (maitohappobakteereja), chiansiemeniä, perunoita, porkkanoita (ekaks keitin ne), auringonkukansiemeniä tehosekottimel muussiks, sekaan vähä viel sokeria mikrobeille safkaksi + yks banaani, tätä mönjää sit sekoittelen muutaman päivän ja kokeilen tehdä leipää et delaako siihen hehe.. niija tietty sekaan vettä, ruis, vehnä ja kaurajauhoja. Tota taikinaa tuli nii paljon et laitoin yhen pellillisen uuniin jo, johon tuli sekaan sit suolaa, yks pala tuorehiivaa ja ruokaöljyä lisäksi. Toho reaktoriin en laittanu suolaa tai öljyä, ku ne haittais sit niitä mikrobien kasvua.
Re: Hapanjuuri
Pienten määrien käsittely on hankalampaa. Ohje on tehty taviksille, jotka mittailevat leivontamitoilla yms. Mutta tietenkin jokainen voi soveltaa ohjetta niin kuin tykkää.[:] The Tiikeri [:] kirjoitti: ↑01 Maalis 2023, 10:11Ahaa. Miksei sitävoi sit vaa tehdä alussa vähemmän? En tajuaMooM kirjoitti: ↑01 Maalis 2023, 10:09Siksi, että muuten sitä tulee useimpien tarpeeseen nähden liikaa.[:] The Tiikeri [:] kirjoitti: ↑01 Maalis 2023, 10:05 En ymmärtäny tossa MooM ohjeessa kyl tätä kohtaa:
Tässä vaiheessa tarvitset vaa’an. Ota juuresta vain 30 g uuteen puhtaaseen purkkiin. Lisää purkkiin 60 g 25-asteista vettä, 40 g vehnäjauhoja ja 20 g ruisjauhoja. Lopun juuren voit antaa ystävälle tai kaataa kompostijätteeseen.
--
Mikä funktio täl on, miksi osa juuresta pitää heittää roskiin tai antaa naapurille?
While I had personally never felt the lack of a penis, I did admit that it was a handy thing to have along on a picnic…
D. Gabaldon
D. Gabaldon
Re: Hapanjuuri
Niin että jos heittää sentin arvoisen taikinamöykyn roskikseen tai kompostiin, on siinä sitten syytä tappaa. Hei vittu haloo.
Re: Hapanjuuri
Siementä ei pidä heittää maahan, kuten Onan Raamatun mukaan teki.
Re: Hapanjuuri
Ei tuota vielä ruoaksi voi kutsua. Pitäisi olla hirmuinen nälänhätä että söisi.[:] The Tiikeri [:] kirjoitti: ↑01 Maalis 2023, 10:51 Vanha kansa kyl antais täl nykyiselle sukupolvelle selkäsaunan jos voisi, aika monenkin asian vuoksi, syyksi rangaistukselle riittäisi kyl tuollainen ruoan haaskaaminenkin.
Re: Hapanjuuri
https://www.koneviesti.fi/huolto-ja-tek ... 76f7a2fbe3[:] The Tiikeri [:] kirjoitti: ↑26 Helmi 2023, 21:02 Siin o hapanjuuri mikrobireaktori! Japanilaisista umeboshi persikoista tehdys josain etikan tapases kastikkees pitäis olla maitohappobakteereja, punajuuri-hapankaali purkki, sit balsamiviinietikkaa (etikkabakteeritki kuulemma terveellisiä), soijakastiketta (siin hyväl tuuril kans sitä b subtilis), hunajaa (maitohappobakteereja), chiansiemeniä, perunoita, porkkanoita (ekaks keitin ne), auringonkukansiemeniä tehosekottimel muussiks, sekaan vähä viel sokeria mikrobeille safkaksi + yks banaani, tätä mönjää sit sekoittelen muutaman päivän ja kokeilen tehdä leipää et delaako siihen hehe.. niija tietty sekaan vettä, ruis, vehnä ja kaurajauhoja. Tota taikinaa tuli nii paljon et laitoin yhen pellillisen uuniin jo, johon tuli sekaan sit suolaa, yks pala tuorehiivaa ja ruokaöljyä lisäksi. Toho reaktoriin en laittanu suolaa tai öljyä, ku ne haittais sit niitä mikrobien kasvua.
Olisit lisännyt vielä näitä mikrobeja, tulisi sivutuotteena metaania.